ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Γ. ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΩΣ... ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ !


Οι 35 υπάλληλοι στην εταιρία του κ. Αγούδημου παραμένουν απλήρωτοι! 15 ολόκληρους μήνες ! Και ουδείς νοιάζεται πως ζουν αυτοί και οι οικογένειες τους!

Σα μπαλάκια "πετιούνται" μεταξύ των υπουργών...
Τους στέλνει ο ένας στον άλλον ως αναρμόδιος, μέχρι να αγανακτήσουν και να εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους. Κι από την άλλη δε χαλάνε χατήρι σε κανένα (ακόμα και φαληρισμένο) εφοπλιστή και επιχειρηματία της στεριάς. Μήπως αυτό ονομάζουν "Τόνωση της επιχειρηματικότητας και της οικονομία;" Συγχαρητήρια !

Την ίδια τακτική του "ξεφορτώματος" ακολούθησε προ ημερών και ο υπουργός θαλασσίων υποθέσεων νήσων και αλιείας κ. Διαμαντίδης, που συνάντησε μια από 35 απλήρωτους υπάλληλους... της GA FERRIES για να τους ενημερώσει ουσιαστικά πως ανήκουν στο ΙΚΑ και όχι στο ΝΑΤ ώστε να τους βοηθήσει ο ίδιος! Ολόκληρος υπουργός ! Και άλλοι τόσοι πράσινοι και γαλάζιοι... Άτολμοι; Άβουλοι; Αδιάφοροι; Άπονοι; Η όλα μαζί;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Την ίδια ώρα ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος εκτός από τις μηνύσεις εκφοβισμού προς όσους υπαλλήλους του που αντιδρούν και ζητούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα προβλήματά τους, προσπαθεί τώρα να "καθαρίσει" όσο πιο ανώδυνα γίνεται από τα χρέη "πατώντας" στο νόμο 2881/01 περί ανέλκυσης ναυαγίων. Χαρακτηρίζοντας λοιπόν τα πλοία ως ναυάγια (!!!) ο ΟΛΠ - παρά τις οφειλές από τον εφοπλιστή ύψους σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ - πήρε πρόσφατα απόφαση να κάνει πλειστηριασμό για να αποσύρει τα 7 παροπλισμένα πλοία από το λιμάνι με τιμή εκκίνησης 8 εκ. ευρώ ! Και παρά τις οφειλές του εφοπλιστή, ύψους 27,9 εκατομμυρίων ευρώ προς στο ΝΑΤ για τις οποίες μάλλον απαλλάσεται... και όσες άλλες... Και μετά ψάχνετε λεφτά κύριοι της κυβέρνησης... και μιλάτε για διαφάνεια και κράτος δικαίου;;;
ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΤΕ !

ΥΓ. Για να δούμε τώρα, που είστε στο υπουργείο εργασίας, κυρία Κατσέλη τι θα πείτε εσείς στους αδικημένους και ταλαιπωρημένους αυτούς εργαζόμενους; Γιατί τότε που ήσασταν υπουργός ναυτιλίας δηλώνατε ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ και τους στέλνατε στο υπουργείο που... σήμερα βρίσκεστε εσείς ! Τώρα να δω την ισχύ και τις προθέσεις σας, αγαπητή κυρία Υπουργέ !

Χάρης Μπόλκας