ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Όταν το πουλί λαλεί (και αντι-λαλεί) να συλλογιέσαι ποιό πουλί είναι...


ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝ-ΚΑΛΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

Τι άλλο θα ακούσουνε τα αυτιά μας τώρα που σύσσωμοι οι επαγγελματίες της πολιτικής κρίνουν το σύστημα που δημιούργησαν;

Η παγκάλειος αυτοκριτική του ΄΄όλοι μαζί τα φάγαμε΄΄ συνεχίζεται με ρηξικέλευθες διαπιστώσεις του τύπου ΄΄΄δεν έχει την ίδια ευθύνη ο μαστρωπός με την εκδιδόμενη γυναίκα΄΄ αναφερόμενος στους βουλευτές που διορίζουν και τους πολίτες που χάνοντας την αξιοπρέπεια τους παζαρεύουν την ψήφο τους για ένα διορισμό.

Φυσικά και δεν έχουν την ευθύνη αλλά ούτε και την ίδια αποδοχή αφού την εκδιδόμενη πολλοί αγάπησαν τον μαστρωπό κανείς κύριε Πάγκαλε για αυτό και η απαξίωση των πολιτών προς τους πολιτικούς.

Αλλά η απορία που προκαλεί την διάταση της παλάμης βρίσκεται στο ποιός ειναι αυτός που κάνει τις διαπιστώσεις περί της κρίσης του συστήματος.Είναι ένας κατεξοχήν πιστός υπηρέτης αυτού του σάπιου πελατειακού υδροκέφαλου κράτους.

Είναι ενας υπουργός που ξεκινώντας απο τη Νεολαία Λαμπράκη είναι υποψήφιος βουλευτής απο το 1960 με την ΕΔΑ και σε υπουργικούς θώκους απο το 1982.Συνολικά δηλαδή υπηρετεί ποκιλοτρόπως το σύστημα 30 χρόνια.

Επρεπε να γίνει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο να μην ξεχνάμε όταν τον διαδέχθηκε στο υπουργείο εξωτερικών- μετά το φιάσκο Οτσαλάν για το οποίο θα έπρεπε να είχε αυτοεξοριστεί στο Κουρδιστάν-είχε πεί σε συνεντευξή στην Ελευθεροτυπία ότι ΄΄Οι διπλωμάτες γελάνε...Στους διαδρόμους του υπουργείου επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικανική προφορά΄΄.

Στην ίδια συνέντευξη αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Aγκυρα μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Eξωτερικών μετά την υπόθεση Οτσαλάν είπε ΄΄Eίναι κάτι που δεν πρόκειται να του το συγχωρήσω ποτέ, διότι το θεωρώ πολύ κακή πράξη και ανέντιμη δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον.΄΄

Ο λαλίστατος και αθυρόστομος κ. Πάγκαλος λοιπόν που σε άλλη συνέντευξη του δήλωνε ότι ΄΄ένας από τους λόγους που υποστήριξα τότε τον κ. Σημίτη ήταν ότι ήθελα τον αντι-Παπανδρέου είναι σήμερα αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αυτού που ΄΄για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη΄΄ όπως έλεγε, να γίνει πρωθυπουργός

Αμφιβάλλει κανείς ότι αν υπήρχε κυβέρνηση Σημίτη θα ήταν ακόμη αντι-Παπανδρέου;

Ούτε το διαζύγιο του Κούγια σεν είχε τόση ίντριγκα και ξεκατίνιασμα!

Αυτός λοιπόν ο επαγγελματίας υπουργός διαπιστώνει τη σαθρότητα του συστήματος που τον τρέφει-επαρκώς απο οτι φαίνεται- και καταμερίζει ευθύνες στους συναδέλφους του βουλευτές παρόμοιες με αυτές των μαστροπών.

Να ανεβώ στα κεραμίδια να λαλήσω, παναγία μου!!

Α, μια και αναφέρθηκα στα θεία ο εν λόγω αντιπρόεδρος κατέταξε και τους ιερείς σήμερα στις αντιπαραγωγικές τάξεις εκτός των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που ανέφερε προ ημερών.

Βάση οικονομικής θεωρίας λέει δεν παράγουν αλλά κοστίζουν.Σύμφωνοι αλλά γιατί μας το λέει εμάς;

Τώρα ανακάλυψε την πυρίτιδα και θέλει να μοιραστεί τη χαρά του;Τόσα χρόνια διαμορφωτής ενεργός των νομοθετημάτων με την ψήφο του δεν το είχε υπόψη του;

Γιατί κανείς δεν τολμάει να πεί οτι μια κερδοφόρα επιχείρηση όπως η εκλησσία μπορεί να αναλάβει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της γλιτώνοντας μερικές χιλιάδες δύσμοιρων που θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς ελπίδα;

Πού είναι η κοινωνική ευαισθησία των ίδιων των κληρικών όταν αποδέχονται να σιτίζονται από το κράτος σε χαλεπούς καιρούς για να προσφέρουν συσσίτιο σε μελλοντίκους νεόπτωχους διωγμένους απο το Δημόσιο;

Χρειάζεται αλήθεια η εκκλησία τόσες δεκάδες ραδιοφωνικύς και τηλεοπτικούς σταθμούς για να κάνει προπαγάνδα ξοδεύοντας τεράστια πόσα για πολυτελείς βίους και τελετές των εκπροσώπων της;

Δίκιο έχει ο Πάγκαλος και έτσι κάνει πάντα εντύπωση κερδίζοντας οπαδούς λέγοντας την αλήθεια.

Μόνο που το κάνει κατά το δοκούν και ενίοτε αναιρώντας την προηγούμενη ΄΄αλήθεια΄΄.

Η επανειλλημένη αναίρεση της εκάστοτε αλήθειας που εκφράζει και υπηρετεί μου φέρνει στο μυαλό αυτό που έλεγε η γιαγιά μου ΄΄όταν το πουλί λαλεί να συλλογιέσαι ποιό πουλί είναι΄΄.

Ετσι κύριε Πάγκαλε αν συλλογιστούμε ποιός τα λέει αυτά θα καταλήξουμε η ότι κατατάσεις εαυτόν στους μαστρωπούς η ότι προέρχεσαι απο πολιτική παρθενογέννεση.

Ολα αυτά θυμίζουν τη ρήση του συχωρεμένου αρχιεπισκόπου μας που δεν ήξερε τι γινόταν επι χούντας γιατί διάβαζε...

Μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείς ποιός σε πήρε απο την καρέκλα σου και λείπεις;

Ευγενια Χριστιανουδη