ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Το...ρητορικό ερώτημα του Διαμαντίδη


Με τις απόψεις των εφοπλιστών ταυτίστηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης στη συνάντηση που προγραμμάτισε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί από αύριο.
Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στους δημοσιογράφους εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων, ο κ. Διαμαντίδης έθεσε το ρητορικό ερώτημα όπως οι ναυτικοί δένουν τα καράβια, αν και οι ακτοπλόοι μπορούν να κάνουν «λοκ άουτ» και να δέσουν και αυτοί τα πλοία τους. Δηλαδή να αφήσουν τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου χωρίς θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά και εγκαταλείποντας χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς στην ανεργία.
Με το ρητορικό αυτό ερώτημα, ο Υπουργός επανέλαβε ουσιαστικά τον άτυπο «εκβιασμό» που θέτουν εδώ και χρόνια οι ακτοπλόοι ότι θα πάρουν τα πλοία τους και θα φύγουν.
Όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν έφυγε. Μόνο ένας γνωστός ακτοπλόος εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του τις σακούλες με τα χρήματα των επιβατών από τα εισιτήρια και τις παχυλές επιδοτήσεις του Υπουργείου. Ο νοών νοείτο…
Βασίλης Τζήμτσος