ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η απόγνωση των λιμενεργατών...


Αναδημοσιεύω το χθεσινό ατύχημα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ όπως το κατέγραψαν οι λιμενεργάτες μέσα από το μπλογκ dockworkers.blogspot.com

Σήμερα (Παρασκευή 19 Νοεμβρίου) κατά την απογευματινή βάρδια, ο συνάδελφος Α.Μ, εμπειρότατος χειριστής ΟΣΜΕ (όχημα στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων) βρέθηκε μερικά εκατοστά πριν καταπλακωθεί από κοντέινερ που εναπόθεσε εκείνη τη στιγμή ένας άλλος συνάδελφος με RMG (γερανογέφυρα πυκνής στοιβασίας).
Η καμπίνα του χειριστή (μπορείτε να τη δείτε στη φώτο) έχει βουλιάξει επικίνδυνα ελάχιστα εκατοστά πρίν φτάσει στη θέση του χειριστή και για κλάσμα δευτερολέπτου αποφεύχθηκε το χειρότερο!!! Ο συνάδελφος κυριολεκτικά στο παρά ένα ακινητοποίησε το όχημα... Βέβαια η ψυχοσύνθεση και τα συναισθήματά του είναι απερίγραπτα και ασύλληπτα στη δική μας φαντασία μια και είδε το χάρο με τα μάτια του.
Ευτυχώς για πολλούς και διάφορους καρεκλάτους, το ατύχημα έμεινε στις υλικές ζημιές...
Η αμέριστη προσοχή στη δουλειά μας όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά επιβάλλετε για τη δουλειά που κληθήκαμε να κάνουμε!!!
Οι κίνδυνοι στις φορτωεκφορτωτικές εργασίες, πάρα πολλές φορές το έχουμε επισημάνει ότι είναι υψίστου κινδύνου...
Ας τα βλέπουν αυτοί που μας επιβάλλουν μια στείρα πολιτική, ισοπεδώνοντας τους εργαζόμενους με ένα απαράδεκτο μνημόνιο και με περικοπές μόνο στους μισθούς μας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγαλολαμόγια που ρήμαξαν την πατρίδα μας!!!
Ας τα βλέπουν αυτοί που θέλουν να περικόψουν επιδόματα, όπως είναι του χειρισμού και της επικινδυνότητας, αυξάνοντας το όριο συνταξιοδότησης στα 65!!!
Ας τα βλέπει η εργοδοσία και ας αναλογιστεί πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή!!!
Τέλος ας τα βλέπει και ο αχυρένιος μεγαλοσυνδικαλιστής μας, και ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για το συμβάν.

ΣΧΟΛΙΟ: Ωραία τα καταγράφετε φίλοι λιμενεργάτες. Όμως τι κάνετε εσείς όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή του Μνημονίου; Τίποτα. Προτιμάτε να παίρνετε τον κουτσουρεμένο μισθό για να πληρώσετε δάνεια για τα...σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα δίδακτρα των παιδιών, τα νέας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα κλπ. Αντί να κλαίγεστε, πάρτε την τύχη των οικογενειών σας στα χέρια σας. Μην ελπίζετε στους πολιτικούς μας ή στους ανθρώπους του Μνημονίου και της Ευρώπης. Ξεσηκωθείτε. Αν μη τι άλλο μπορεί να φάτε για ακόμα δύο χρόνια, αλλά σε δύο χρόνια η χρεοκοπία είναι ορατή. ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
Βασίλης Τζήμτσος