ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανοίγουν τις πύλες τους στους πολίτες πέντε μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

αναδημοσίευση απο http://www.ethnos.gr/

Πέντε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας θα δέχονται καθημερινά πολίτες ασθενείς, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλονται και σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Στη διάθεση του ΕΚΑΒ μπαίνουν τα ασθενοφόρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας «401», Ναυτικό Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Αεροπορίας και ΝΙΜΤΣ και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα δέχονται καθημερινά 60 πολίτες ασθενείς. Στη διάθεση του ΕΚΑΒ μπαίνουν και τα ασθενοφόρα των ενόπλων δυνάμεων, ενώ πολίτες θα μπορούν να υποβάλλονται και σε εργαστηριακές εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Κοινή απόφαση για τη συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα της περίθαλψης υπέγραψαν οι Βενιζέλος και Λοβέρδος. Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Υγείας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου, για τη συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα της περίθαλψης.
Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι το «401», το Ναυτικό Νοσοκομείο και το ΝΙΜΤΣ θα διαθέτουν σε πολίτες από δέκα κλίνες, ενώ το Νοσοκομείο Αεροπορίας και το «424» από 15. Οι θέσεις αυτές θα ανακοινώνονται καθημερινά στο ΕΚΑΒ, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.


Το δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών παρέχεται και στα εργαστήρια, καθώς και στα ειδικά ιατρεία των στρατιωτικών νοσοκομείων. Οι ασθενείς θα μπορούν να υποβάλλονται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, είτε μέσω παραπομπής τους από νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε με απ’ ευθείας ραντεβού.
Οι ειδικοί στρατιωτικοί ιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται προς τα καθήκοντά τους αυτά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους.
Με την ίδια λογική, οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού. Οι στρατιωτικοί ιατροί αλλά και οι οπλίτες ιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού, θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους.
Ολα τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται για την εξυπηρέτηση περιστατικών των υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ κάθε περιοχής, σε περίπτωση που τα ασθενοφόρα των μονάδων αυτών δεν επαρκούν για τη κάλυψη όλων των περιστατικών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ