ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ANAKOΙΝΩΣΗ ΕΕΝ-ΒΕΝΤΟΥΡΗ... ΓΙΑ ATTICA ( σ.σ "Θα πηδηχτούμε" από τα παράθυρα σε λίγο, με τόσα που διαβάζουμε, ένθεν κακείθεν !!!!)


Αριθ. Πρωτ. Φ 09.5/479
Πειραιάς, 25-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο κ. Βγενόπουλος προτείνει γαλαντόμο οικονομική πολιτική με ξένα λεφτά».


Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) δυστυχώς αναγκάζεται να σχολιάσει την ανακοίνωση της Attica group σχετική με τις προτροπές της προς την Π.Ν.Ο και «άλλους».

Είναι γνωστό ότι η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι μια επιτυχημένη συνταγή από παλαιοτάτων ετών, η υιοθέτησή της όμως από χρηματιστηριακές εταιρείες πλοιοκτησίας δικαίως θεωρείται στο επιχειρηματικό τοπίο ως ενέργεια dumping.

H Attica group θέλησε να μας υπενθυμίσει με την ανακοίνωσή της την δυνατότητά της να ισοπεδώνει για πρώτη φορά τις διακριτές αρμοδιότητες των Ενώσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας από συστάσεως των δύο Ενώσεων (ΣΕΕΝ και ΕΕΝ), αρμοδιότητες που σεβάστηκε η Π.Ν.Ο. και το Υπουργείο.

Η πρόσκληση της Attica group προς την Π.Ν.Ο. για άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τα πληρώματα της ακτοπλοΐας που απασχολεί ο όμιλός τους εάν τελεσφορήσει θα είναι η πρώτη υπογραφή «εταιρικής σύμβασης» μάλιστα ΠΟΛΥ ΠΡΟ της νομοθέτησής τους από την Κυβέρνηση, καταργώντας έτσι στην πράξη όλες τις Σ.Σ.Ε..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ!!!

Κύριοι, της Π.Ν.Ο. για εσάς κτυπάει η καμπάνα!

Διερωτώμεθα, η Attica group εφαρμόζοντας μέχρι σήμερα τις Σ.Σ.Ε. που υπογραφόντουσαν ξεχωριστά από τον ΣΕΕΝ και την ΕΕΝ επί τόσα έτη έκανε «διακριτική μεταχείριση στα πληρώματά της» ή σήμερα επιθυμεί ενιαία συλλογική Σύμβαση σε όλα τα πλοία υπό Ελληνική σημαία ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού τους σε ποντοπόρα, μεσογειακά, Ε/Γ εξωτερικού, ακτοπλοϊκά, πορθμεία, κλπ.;

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται υποδείξεις από μη μέλος της όταν μάλιστα αυτό θεωρείται «ρίψασπις» κατά την πρώτη ατυχή τότε διαφωνία του με ολόκληρη την πλειοψηφία των συναδέλφων του – μελών του ΕΕΝ, λόγω μάλιστα της ένοχης γνωστής αιτίας αποχώρησής του.

Κύριοι της Attica group όσο «γαλαντόμοι» κι αν επιθυμείτε να χαρακτηρίσετε εαυτούς εμείς ως ΕΕΝ και μνήμη και κρίση διαθέτουμε γι αυτό μην υποτιμάτε τον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο της Ελλάδος, αφού είναι γνωστό ότι ουδείς σας καταργεί το δικαίωμα να καταβάλετε πραγματικές αποδοχές υπεράνω της ΣΣΕ και σε ποσοστό ακόμη μεγαλύτερο του 2%.

Τα σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο για την MIG αιτιολογούν πλήρως τον τίτλο του παρόντος δελτίου τύπου μας.

Για την Ε.Ε.Ν.
Απόστολος Βεντούρης
Πρόεδρος