ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και επι Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ και επι Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ;;;;












ΠΡΟΣ:PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


Η κωμωδία πάει για τραγωδία.
Ποιος είναι Υπουργός?
Ο κύριος Διαμαντίδης ή ο κος Ανωμερίτης?

Κι αν θέλετε να πάμε και πιο πίσω ποιος ήταν Υπουργός, η κα Κατσέλη ή ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κος Ανωμερίτης?
Η απάντηση είναι πολύ απλή.
Ο κος Ανωμερίτης
!
Όχι λόγω εμπειρίας, διότι υπήρξε Υπουργός του παλιού ΥΕΝ, αλλά, για τους εξής απλούς λόγους:
1. Η κα Κατσέλη, ούτε καν ασχολήθηκε με τα θέματα του Υουργείου της εν γένει. Άρα ούτε και με τα θέματα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Της επέβαλλαν, ναι δεν τον επέλεξε, εξ αρχής τον κυρ Γιώργο και εκείνη ευλογούσε απλά τις ενέργειές του.
Θυμηθείτε ότι όταν επί Υπουργίας της ήρθαν οι Κινέζοι δύο φορές, ο κυρ Γιώργος δεν ανέβηκε στο Υπουργείο.
Έμεινε στο δικό του «βασίλειο».
2. Στο βασίλειο του, στον Ο.Λ.Π. έχει πολλές δουλειές να κάνει ο άνθρωπος.
Τι σας έρχεται πρώτο?
Να νοικοκυρέψει την κατάσταση, που άφησε ο κος Αναστασόπουλος!
Όχι βέβαια, να τη συνεχίσει παλεύει ο άνθρωπος.
Το έδειξε εξάλλου από την αρχή.
Το πρώτο, που έστειλε για έγκριση ο άνθρωπος ήταν το «τέρας» mall – δήθεν εκθεσιακό κέντρο – που, ούτε η Ν.Δ. δεν τόλμησε να εγκρίνει, με την ίδια ακριβώς μελέτη.

Έφαγε «πόρτα» βέβαια η πρόταση – ξέχασε, βλέπετε ότι οι Υπηρεσίες δεν τρώνε πάντα κουτόχορτο – και .. μετά δυσκολίας ... ανεβλήθη επ’ αόριστον, για μην του την απορρίψουν και ξεκινήσει στραβά, ο κος Διευθύνων.
3. Δεν πτοείται βέβαια.
Έχει σχέδια ο άνθρωπος.
Άρχισε τις εξαγγελίες.
Φιλόδοξα καινούργια πράματα και θάματα.
Και τι δεν ακούσαμε: όπως Monorail (παλιό από εποχής Θεοφάνη), επέκταση του car terminal (απορίας άξιο βέβαια, αφού οι εισαγωγές αυτοκινήτων έχουν πάει στο ναδίρ, αλλά οι κακές γλώσσες λένε, ότι το πάει για διακομετακομιστικό κέντρο προς τρίτες χώρες.

Ακούγεται εξάλλου ότι στο κομμάτι αυτό παίζει με Grimaldi και κα Τραυλού), ένωση όλων των Οργανισμών Λιμένα της Αττικής υπό νέο «επιτελικό» φορέα, που θα συντονίζει τις αποφάσεις των Οργανισμών Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας για την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών της Αττικής (ψιλοπαράνομο μου ακούγεται, γιατί οι συμβάσεις παραχώρησης του κάθε Οργανισμού, που έγιναν με Νόμο, προβλέπουν εντελώς άλλα πράγματα και φοβάμαι ότι μυρίζει αύξηση ισχύος του ΟΛΠ εις βάρος των άλλων Οργανισμών και κηδεμονία τους, όσον αφορά αποφάσεις για έργα και συμβάσεις) και γενικά ξεκίνησε ένα κύμα εξαγγελιών.
Οπου κάθε φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έλαμπε δια της απουσίας της.
Ίσως δεν συμφωνούσε?
Άγνωστο!
Πάντως, επί Κατσέλη πολλά εξήγγειλε ο Κυρ Γιώργος, αλλά, προς έγκριση δεν έστειλε τίποτα, πέραν των αδειοδοτηθέντων της COSCO, για τα οποία υπήρχε η Πρωθυπουργική εντολή.

4. Ο Γενικός Γραμματέας κος Βλάχος, με τον οποίο έχουν παλιά φιλία, αν και ο επί των λιμένων αρμόδιος – και με ισχυροποιημένη θέση ως προς τα λιμάνια ειδικά μετά την έκδοση του Π.Δ. 50/2010 – δεν έδειξε τη διάθεση να κόψει τη φόρα του παλιού του συναγωνιστή, πλην της περίπτωσης του απίθανου mall/εκθεσιακού κέντρου, αλλά τον άφησε να αλωνίζει, λες και αυτός μόνος του θα χάραζε τη λιμενική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
(Ίσως επί Κατσέλη και να ήταν έτσι τα πράγματα!).
Ακόμη κι όταν γεννήθηκε το θέμα των Φ/Γ-Ο/Γ πλοίων, με την εμμονή του ΟΛΠ να τα διώξει εκτός Πειραιά, παρότι ο κος Βλάχος εναντιώθηκε στην πολιτική του ΟΛΠ, δεν έκανε χρήση όλου του "οπλοστασίου", που η νομοθεσία παρέχει στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ώστε να «κόψει το βήχα» του κου Ανωμερίτη.
Έτσι πήγε το πράγμα, μέχρι τον Σεπτέμβρη, που ήρθε ο ανασχηματισμός.
5. Ο κ. Διαμαντίδης ήρθε στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. και τον κυρ Γιώργο τον βρήκε στον ΟΛΠ!
Τυχαίο?
Ίσως όχι!
Είναι παλιοί φίλοι και συναγωνιστές, όπως και ο Βλάχος.
Αλλά ο νέος Υπουργός ήρθε και με κάτι βαρίδια, όπως ο κος Σαράφογλου και ο κος Καστελάνος, στελέχη της παλιάς φρουράς του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και στις εποχές Ανωμερίτη στα πάνω τους.
Εν τω μεταξύ, ο ΟΛΠ ανακοινώνει, για μια ακόμα φορά, το 5άστερο Ξενοδοχείο στην Παγόδα (παλιό όραμα Ανωμερίτη) και προχωρά για εγκρίσεις
, παρά τις επιφυλάξεις των ειδικών.
Μέχρι στιγμής, ο νέος Υπουργός δεν δείχνει να θέλει να κόψει τη φόρα του παλιού του φίλου.
Σ’ αυτή τη περίοδο ο κος Ανωμερίτης επανιδρύει την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ, αν σας θυμίζει κάτι!) και – τι σύμπτωση – αναλαμβάνει τα ηνία της!
Επισήμως καμιά αντίδραση.

Συμπέρασμα 1: Ο ισχυρός άνδρας είναι αυτή τη στιγμή ο Κος Γ. Ανωμερίτης.
Τόσο ο κος Διαμαντίδης όσο και ο κος Βάχος όχι μόνο δεν του χαλάνε χατήρι, αλλά και τον «προσέχουν» σαν τα μάτια τους.
Συμπέρασμα 2: Είτε έχουν σαφή εντολή «στα λιμάνια κουμάντο κάνει ο Ανωμερίτης», είτε δεν έχουν αντιληφθεί ότι αν συνεχίσουν να απεμπολούν το εκ του νόμου δικαίωμα να εποπτεύουν τον ΟΛΠ και να ελέγχουν τις αποφάσεις του, σύντομα θα το μετανιώσουν.