ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

"ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: peiratikoi@yahoo.gr

Συνάδελφε με αφορμη την αναρτηση σου, σου λεω οτι συμφωνω αλλα ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Μας ….
Λες για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ αλλα και το Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ αποτελείται απο ΑΞ που ήταν ΥΞ 5-6 από τους 9 του ΔΣ, έτοιμοι για συνταξιοδότηση και αυτοι δυστυχώς ενδιαφέρονται και για την ΄΄ρέκλα΄΄ τους ,ασε που υπηρετούν στο πουθενά οι πιο πολλοι.
3-4 εκεί μέσα είναι παρακλάδι της ΠΟΕΠΛΣ και παράλληλα ισως να είναι και κομματικά κατευθυνόμενοι με σκοπό να μη γίνονται δυσάρεστοι σε κανέναν από τους 2 Υπουργούς τους !!!!!!

Τι να περιμένει λοιπόν κάποιος από τετοιες ενωσεις που τα Δ.Σ τους δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με όλους εμάς τους νέους ΑΞ , ΥΞ, ΛΦ .
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ το επερχόμενο αποτελεσμα των αλλαγων θα ειναι άσχημο γιατί όταν όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται και αφορούν 7500 στελέχη και γίνονται για εμάς χωρίς εμάς και μάλιστα γίνονται από ανθρώπους που ούτε καν ξέρουμε ποιοι είναι και τι είναι, το αποτέλεσμα μόνο άσχημο θα είναι. .

Λες να ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ Η ΠΕΑΛΣ , και να καλέσουν τους Συναδέλφους σε δυναμικές και συνεχόμενες κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική δικαίωση μας η έστω να πετυχουν την συμμετοχή μας σε ότι αλλάζει ώστε να διασφαλίσουμε οσα περισσότερα μπορούμε σε εργασιακό επίπεδο και όχι μόνο .μα πώς να γινει αυτό ?

Η ΠΟΕΠΛΣ θελει να εχει αποκλειστικά την δύναμη ως ένωση και σίγουρα δεν μπλέκει σε αυτό την ΠΕΑΛΣ μιας και δεν θέλει να της δώσει δύναμη. Η ΠΕΑΛΣ πάλι λογω των 4-5 ατομων της στο Δ.Σ τσιράκια της ΠΟΕΠΛΣ δεν τολμά να κάνει θέμα κοινής πορείας τους ,ενισχύοντας έτσι την στρατηγική της ΠΟΕΠΛΣ .

Από την άλλη παλι φταίμε και όλα εμείς τα μέλη και μη μέλη που επιτρέπουμε σε όλους αυτούς στις ενωσεις να μας εκπροσωπούν με αυτό τον τρόπο με την αδιαφορία μας , την απάθεια μας, τη μη συμμετοχή μας στις εκλογές τους ,τη μη συμμετοχή μας στις πορείες συγκεντρώσεις ,[ειδικά των αξιωματικων,]και την μη υποστήριξη της ένωσεων με το σκεπτικό του ποιοι είναι αυτοί ,δεν κάνουν τίποτα , δεν πιστεύω στο συνδικαλισμό, αποφεύγοντας να πούμε ότι κάποιοι φοβόμαστε να ασχοληθούμε!!!!!,βαριομαστε!!!!! , ή ακόμα επίτηδες δεν συμμετέχουμε για να μη δίνουμε δύναμη σε άλλους εκτός του εαυτού μας !!!!!

Ασε που καποτε πρεπει να ξεπεραστει η νοοτροπια ότι οποιος ασχοληθεί σοβαρα με το συνδικαλισμό η και σαν απλο μελος είναι ενεργος, ότι το συστημα ,η διοικηση ,καποιοι συναδελφοι θα τον εξοντώσουν συντομα και ότι είναι γραφικός , η και υποκινούμενος .αλλα και η νοοτροπια δεν ασχολουμε με αυτους τους συνδικαλες......αλλα και η νοοτροπια οτι ακομα και σαν μελος να ασχολεισαι κανοντας ακομα και την δουλεια σου σωστα ,οτι εισαι κακο παιδι.

Και στις δυο ενωσεις υπαρχουν συναδελφοι εστω και μετρημενοι στο ενα χερι που προσπαθουν και πρεπει στην δυσκολη κατασταση που παιρναμε να τους ενισχυσουμε .

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ,ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΑΚΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ,ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΚ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝ ΜΕΡΗ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ,ΕΣΤΩ ΤΟΥΣ 3-4 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ .
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ,ΟΥΤΕ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ [ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ……………]ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ……..ΑΡΚΕΤΑ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ και ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ …. ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΚ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΚ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ……….

Τελος συμφωνώ και το θεωρώ κλειδί ότι προϋπόθεση είναι οι ΑΞ για να αναλάβουν Ανώτερες Διοικητικές θέσεις στο μάχιμο πλέον ΛΣ (Ακτοφυλακη)και ότι θα πρέπει να έχουν υπηρετήσει τουλάχιστον για το μισό της της καριέρας τους σε ΜΑΧΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και ότι μόνο ,ετσι θα αποκτήσουμε την Στρατιωτική Διοίκηση που μας αξίζει, αλλά και που θα ενδιαφέρεται για εμάς μιας και σίγουρα ετσι θα ξέρουν και τα προβλήματα του σώματος και τα δικά μας αφού θα τα έχουν λουστεί ,όμως αν κρίνω με όσα βλέπω ότι γίνονται και ακούγονται όπως η επιλογή ηγεσίας , η επιμονή κάποιων ΑΞ ,οι πιο πολλοί,μη εμπορικού ναυτικού και της πολιτικης ηγεσιας ,ΣΤΟ να θάβουν και να σνομπάρουν τους ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ,τα ΚΕΑ,την ΜΥΑ,ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ,ΤΑ ΠΛΩΤΑ ,ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ,ΤΟ ΚΕΠΙΧ ,και η επιμονή αρκετών ΑΞ στο να θέλουν τους εφοπλιστές στα πόδια τους και το να μη θέλουν να χάσουν την εξουσία που είχαν με το παλιό Λ.Σ-ΥΕΝ , αλλα και την σκοπιμη απαξιωση εμας των κατωτερων στελεχων , τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν και άλλο.

Είναι αυτό που λενε ότι σε κάποιον εδιναν ένα γάιδαρο και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια η όταν πνίγεσαι συνάδελφε το χερι που παει να σε πιάσει δεν κοιτάς αν είναι μαύρο,και φυσικά αν πνίγεσαι και δεν κουνάς και εσυ τα χέρια σου τότε το αποτέλεσμα το ξέρεις…………………