ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ....ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ...ΞΑΝΑ



Σαράνταοκτώ (48) ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και την ίδρυση του ΥΘΥΝΑΛ ( 7-9-2010).
Εικοσιπέντε (25) ημέρες μετά την ορκωμοσία Διαμαντίδη - Τσουρή ( 30-9-2010).
Δεκαοκτώ (18) ημέρες μετά την "εντολή" για ίδρυση Αρχηγείου Ακτοφυλακής στον Υπτπ Χρήστο Παπουτσή. ( 6-10-2010).
Δεκαέξι (16) ημέρες μετά την παραίτηση του Α.Λ.Σ Αθανάσιου Μπούσιου ( 8-10-2010).........................................
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!
( μην συζητήσουμε και για τον προηγούμενο ολόκληρο χρόνο υπουργείας Κατσέλη-Χρυσοχοίδη!)
Σε μία κυβέρνηση "άτυπης" ενημέρωσης, "άτυπων" συναντήσεων, "άτυπων" συνεντεύξεων, "άτυπων" συμβούλων, "άτυπων" μαλλιοτραβηγμάτων, "άτυπης" μοιρασιάς αρμοδιοτήτων.... όλα πάνε στις καλένδες!

Δεν κινείται τίποτα, το προσωπικό είναι εξαιρετικά απρόθυμο, θυμωμένο και μπερδεμένο, με νεύρα σπασμένα, τσέπες άδειες και χωρίς προσανατολισμό. Τα σκάφη, τα εναέρια και τα χερσαία μια από τα ίδια, και λεφτά ακόμη κι αν υποθέσουμε ( εδώ γελάνε!) ότι υπάρχουν, δεν υπάρχει τρόπος να διατεθούν αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση μεταξύ των δύο Υπουργείων, και πάει λέγοντας και κλαίγοντας. ( γιατί εκτός από τα άτυπα υπάρχουν και τα τυπικά των διαδικασιών για τα κονδύλια!)

Καλώς ο κ.Παπουτσής ζητεί από την Ευρώπη να μεριμνήσει για την λαθρομετανάστευση στο Αιγαίο...όμως...Υπουργέ, ο λαός, λέει: "Αμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς......" Και η θρυλούμενη ακτοφυλακή όχι νύχια να ξυστεί...ούτε μαντήλι για να κλάψει δεν έχει...πια....
Καλώς κάνει συνεννοήσεις και συναντήσεις για τον περιορισμό της αλιείας με βιντζότρατα ο κ.Διαμαντίδης όμως...μαζί με τα ψάρια εξαφανίζονται σιγά-σιγά και οι αντοχές των ανθρώπων.

Το κακογυρισμένο σήριαλ της Δραπετσώνας με σκηνές στην Κατεχάκη παρατράβηξε και "κάνει κοιλιά"...Η εγχείρηση πολύ φοβάμαι θα πετύχει αλλά ο ασθενής...θα αποδημήσει!

Υ.Γ Η Ελπίδα που χάθηκε?

Δώρα Ν. Βογιατζάκη