ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ Ο....ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ...ΕΛΠΙΔΑ-ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ !!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Ο Γιάννης Διαμαντίδης γεννήθηκε στην Νίκαια το 1948. 

Πατέρας του ήταν ο αλησμόνητος Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος υπήρξε επί ολόκληρες δεκαετίες βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, με έντονη αγωνιστική δράση και αναμφισβήτητη ηθική παρουσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Νικαίας. Η μητέρα του, Πολυξένη Λεοντιάδου, ήταν κόρη του γνωστού φαρμακοποιού της Νίκαιας, Χαράλαμπου Λεοντιάδη. Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Σεβαστού και έχει τρία παιδιά, τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το Γυμνάσιο Νικαίας και μετά φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. 

Ο Γιάννης Διαμαντίδης γαλουχήθηκε μέσα σε δημοκρατικούς αγώνες και παραδόσεις, από μία οικογένεια που έχει συνδέσει το όνομα της με την πρόοδο, την κοινωνική καταξίωση, το ήθος και την συνέπεια. Πάλεψε μέσα στις τάξεις της ΕΔΗΝ πριν από την δικτατορία και πήρε μέρος στους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας για την κατοχύρωση του 15% στην Παιδεία. Στην περίοδο της δικτατορίας ήταν παρών στα γεγονότα της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1973 καθώς και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. 

Ο Γιάννης Διαμαντίδης εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Β΄ Πειραιά από το 1989 και αναπτύσσει έντονη δράση μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων των κατοίκων της Β΄ Πειραιά, αλλά και το γενικότερο συμφέρον του τόπου μας, με ερωτήσεις, εισηγήσεις σε νομοσχέδια και επερωτήσεις.

Σήμερα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία υπάγονται θέματα των Υπουργείων Πολιτισμού-Αθλητισμού, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει ex officio στην Εθνική Επιτροπή για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Επίσης, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βραζιλίας, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με τις χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Κούβας.

Είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος στην περίοδο 1994- 96, και γραμματέας της Ειδικής Επιτροπής επί του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, συμμετείχε σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αναλύσεις επί της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας ενώ ήταν ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό του 1998.

Ο Γιάννης Διαμαντίδης συμμετέχει και στη Διακομματική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρίες. Έχει συμμετάσχει σε διακομματικές αντιπροσωπείες στα Πατριαρχεία και σε Διεθνή Συνέδρια για το περιβάλλον.

Είναι, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Βορειοατλαντικής Συνέλευσης και συμμετέχει παράλληλα στην Αντιπροσωπεία της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Διαμαντίδης είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Μικρασιατικής Παράδοσης και αγωνίζεται μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο για τη διατήρησή της. Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η εισήγησή του, μαζί με άλλους Μικρασιάτες Βουλευτές, για την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
-----------------------------------------------------------------------------
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ


Η Ελπίδα Τσουρή γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Είναι μητέρα τριών παιδιών του Θοδωρή, της Δέσποινας και της Στεφανίας. Μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και εργάστηκε στη Χίο ως συμβολαιογράφος. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη από το 1994 Νομαρχιακή Σύμβουλος της Χίου. Εκλέχτηκε μάλιστα δύο φορές, το 1994 και το 1998. Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού «Δημοκρατική». 

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Ναυτκού Ομίλου Χίου.


Η πολιτική μπήκε στη ζωή της από τα παιδικά της ακόμα χρόνια, καθώς ο πατέρας της, ο Στέφανος Τσουρής διετέλεσε Δήμαρχος Χίου από το 1975 έως το 1978, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1974 και το 1981. 

Η ίδια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και τον συνδικαλισμό από τα μαθητικά της χρόνια. Ήδη, από τα 1975 εκλέχτηκε πρόεδρος στα πρώτα μαθητικά συμβούλια. Από το 1979 έως το 1983, ως φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες.
Στις εκλογές του Απριλίου 2000 εξελέγη Βουλευτής Χίου. Ήταν η πρώτη γυναίκα από ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο που εξελέγη στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κ. Ε. του Κινήματος.
Από τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας με αντικείμενα τα Ολυμπιακά του τομέα της Υγείας, την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, την ψυχική υγεία, την αγωγή υγείας, τις προμήθειες, την εκπαίδευση, και τα επαγγέλματα υγείας.
και το καλοκαίρι του 2005 ανέλαβε γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής Νομού Χίου στις εκλογές του Μαρτίου 2004.  Εξελέγη για
τρίτη φορά βουλευτής Νομού Χίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 και ήρθε πρώτη σε αριθμό ψήφων.