ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ας το επιλύσουν....διαφορετικά....μαύρα μεσάνυχτα!!!


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό.

ΠΕΡΙ ΕΜΜΟΝΩΝ !!!!!!!!!

Απάντηση στο σχόλιο «περί εμμονών» ...


Ας γίνει επιτέλους κατανοητό και ιδιαίτερα από εκείνους, που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν ή έχουν και δεν το γνωρίζουν θεσμικό ρόλο, ότι τα προβλήματα, το μπάχαλο, δηλαδή, που δημιουργήθηκε στην ελληνική εμπορική ναυτιλία, δεν οφείλεται στην αυτή καθ' αυτή κατάργηση ή διάλυση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ), αλλά στην «μερική ή ολική» αφαίρεση από το Λιμενικό Σώμα των διοικητικών αρμοδιοτήτων της ναυτιλίας, που από το έτος 1919, ασκούνται από αυτό, τόσο με τις κεντρικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις πρώην ΥΕΝ, αποστολές και γραφεία εξωτερικού) όσο και τις Λιμενικές Αρχές Εσωτερικού και Εξωτερικού (Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία, Προξενικά Λιμεναρχεία).
Οποιαδήποτε επανασύσταση του ΥΕΝ είτε ως Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. είτε ως ..... , χωρίς την ένταξη σ' αυτό του συνόλου του Λ.Σ., με Αρχηγείο ή χωρίς Αρχηγείο, ασφαλώς δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, που εδώ και έντεκα μήνες υφίσταται, αλλά θα επιτείνει, μεγεθύνοντάς και αυξάνοντας τα προβλήματα για την ίδια την Εμπορική Ναυτιλία και κατ' επέκταση και την ελληνική οικονομία.
Οι σκέψεις για «μετεγγραφή» ή «δανεισμό» ή «παραχώρηση με υποσχετική» των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στο νεοσύστατο Υπουργείο θυμίζουν ομάδες ποδοσφαίρου που δανείζουν και παραχωρούν με υποσχετική ποδοσφαιριστές.
Οι σκέψεις αυτές στερούνται σοβαρότητας, είναι τουλάχιστον αστείες, προκαλούν γέλιο και αποδεικνύουν την προχειρότητα αυτών που τα ισχυρίζονται ή τα εκστομίζουν.
Οι αποδέκτες (πλοιοκτήτες, εφοπλιστές, ναυτεργάτες, κάτοικοι μικρών και μεγάλων νησιών) των διοικητικών υπηρεσιών, που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια το Λιμενικό Σώμα έχουν εκφρασθεί, εδώ και καιρό και εξακολουθούν να εκφράζονται για τη αναγκαιότητα άσκησης της διοικήσεως της εμπορικής ναυτιλίας από το Λιμενικό Σώμα.
Αυτοί, που δεν ακούν ή κάνουν, πως δεν ακούν και δεν θέλουν να καταλάβουν είναι αυτοί, που δημιούργησαν αυτό το μπάχαλο, γιατί για μπάχαλο πρόκειται.
Αυτό είναι το πρόβλημα, απλό και εύκολο.
Η λύση.
Επαναφορά του συνόλου των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στο νεοσύστατο Υπουργείο και ανάθεση και πάλι της διοίκησης της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας στο Λιμενικό Σώμα.

Επιτέλους,
Ας το κατανοήσουν και ας το επιλύσουν.

Διαφορετικά, Μαύρα μεσάνυχτα !!!!!