ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"ΣΥΝΘΛΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ" !!!













Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι του κέντρου της Κωνσταντινούπολης επιτέθηκαν σε πολλούς προσκεκλημένους στα εγκαίνια γκαλερί έργων τέχνης, επειδή έπιναν αλκοολούχα ποτά στο δρόμο. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κέντρο της νυχτερινής ζωής της Κωνσταντινούπολης, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.
‎30 άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερόβεργες και παραλυτικά σπρέι, επιτέθηκαν σε εκατοντάδες άτομα στα εγκαίνια γκαλερί της συνοικίας φωνάζοντας 'Αλάχ Ακμπάρ' (ο Θεός είναι μεγάλος)". Το 1993 πλήθος ακραίων ισλαμιστών έβαλε φωτιά στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ, όπου ομάδα διανοουμένων, μουσικών και ποιητών συμμετείχε σε πολιτιστικό φεστιβάλ. Τριάντα επτά άτομα έχασαν τότε τη ζωή τους.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...
Το ελβετικό κοινοβούλιο εξέλεξε την σοσιαλιστή Σιμονέτα Σομαρούγκα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυναικών στην επταμελή κυβέρνηση σε τέσσερις κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα, μια από τις τελευταίες της Ευρώπης που παραχώρησε στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου,αφού ψήφισαν για πρώτη φορά, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το 1971.

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ
Η χρονιά του 2009 με 521 νεκρούς ήταν η χειρότερη χρονιά για τους ξένους στρατιώτες, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση των επιθέσεων των ταλιμπάν. Η πλειοψηφία των 2.097 θυμάτων (από το 2001) προέρχεται από τους αμερικανούς στρατιώτες που αποτελούν τα 2/3 της πολυεθνούς δύναμης. Η κοινή γνώμη έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟ ΦΑΤΣΑ ΜΠΟΥΚ
Αρκετές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Στοκχόλμης για να διαμαρτυρηθούν κατά της εισόδου της ακροδεξιάς στο Κοινοβούλιο μετά από τις χθεσινές εκλογές. Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Συνθλίψτε τους ρατσιστές!", 6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία.Η διαμαρτυρία οργανώθηκε μέσω του Facebook από την 17χρονη Φελίτσια Μαργκινένου.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΜΠΟΥΜ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ
Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει "σημαντικός κίνδυνος (τρομοκρατικής) επίθεσης και παραμένει "σε πλήρη επιφυλακή", επανέλαβε σήμερα ο γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσενάρ. Ο υπουργός Εσωτερικών της γαλλικής κυβέρνησης Μπρις Ορτεφέ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποίησαν για "επικείμενη απειλή", που θεωρείται "πραγματική" από τις αρχές.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΟΥΟΤΕΡΓΚΕΙΤ
Τα μέλη της ομάδας των συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για ζητήματα εθνικής ασφαλείας βρίσκονταν μόνιμα σε σύγκρουση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τεκμηριώνει το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, όπου αποκαλύπτονται άγνωστες ως τώρα πτυχές και γίνεται σαφές ότι οι διαφωνίες ήταν σε πολύ υψηλότερη ένταση απ' ό,τι ήταν γνωστό.
Στο βιβλίο σκιαγραφείται μια κυβέρνηση απόλυτα διχασμένη, με κορυφαίους συμβούλους του Ομπάμα να θεωρούν ότι η στρατηγική για το Αφγανιστάν δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να συγκρούονται με σκληρότητα τους τελευταίους 20 μήνες. Ο Ομπάμα περιγράφεται ως "πρόεδρος με τρόπους καθηγητή", ο οποίος ανέθεσε στους συμβούλους του "ασκήσεις για το σπίτι", αλλά αντέδρασε επιθετικά στην προσπάθεια της στρατιωτικής ηγεσίας να υπάρξει τριπλασιασμός του επιπέδου των δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Ο Γούντγουορντ, στέλεχος στην Washington Post, απέκτησε τεράστια φήμη αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.
Το βιβλίο βασίζεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές του.
Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο είναι ότι η CIA διαθέτει ένα "μυστικό στρατό", με μέλη κυρίως Αφγανούς, που συλλαμβάνουν και σκοτώνουν Ταλιμπάν και προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στις παραμεθόριες περιοχές των φυλών, ενώ αποκαλύπτεται πως ο Αφγανός πρόεδρος Χάμιντ Καρζάι πάσχει από μανιοκατάθλιψη και παίρνει φάρμακα.

Ε.ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΔΗ.