ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ !


Αναβλήθηκε η δίκη των στελεχών του Κ.Κ.Ε.

17/09/2010

EMPROSNET
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Με κινητοποιήσεις αντιμετώπισε το Κ.Κ.Ε. τη χθεσινή δίκη των στελεχών του για την κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου «Λισσός» στις 31 Μαΐου.
Δίκη που αναβλήθηκε, λόγω της απεργίας των Δικηγόρων, για τις 16 του επόμενου Ιουνίου.


Στις 7:30 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και άλλα συνδικαλιστικά μετωπικά σχήματα που πρόσκεινται στο Κ.Κ.Ε., ενώ μισή ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Σαπφούς προς το λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Χθες Πέμπτη, στις 9 το πρωί, μέλη και στελέχη του Κ.Κ.Ε. πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης και άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη κατά των στελεχών του κόμματος. Μαζί τους ήταν και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Βουλβούλης.

Στο χώρο του δικαστικού μεγάρου είχε σπεύσει μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, ίσως και μεγαλύτερος από τα διαμαρτυρόμενα μέλη του Κ.Κ.Ε..
Τελικώς η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς οι δικηγόροι της Μυτιλήνης βρίσκονται σε απεργία, και η νέα ημερομηνία ορίσθηκε για τις 16 Ιουνίου 2011.

Θυμίζουμε ότι μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου «Λισσός», διώκονται ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Λέσβου του Κ.Κ.Ε., ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και συντονιστής του ΠΑΜΕ στη Λέσβο, Στρατής Αντώνας, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, Νίκος Μπουλμπούλης.

Το Κ.Κ.Ε. υποστηρίζει ότι η δίωξη κατά των στελεχών του έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και στόχος είναι να εκβιαστούν και να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, ώστε να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

«Να σταματήσει η δίωξη συνδικαλιστών του Κ.Κ.Ε.»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη δίωξη στελεχών του Κ.Κ.Ε. στη Λέσβο, με αφορμή τη χθεσινή δίκη, η οποία τελικώς αναβλήθηκε. Παράλληλα, σημειώνει πως η σύλληψη των προέδρων του Εργατικού Κέντρου Στρατή Αντώνα και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου Νίκου Μπουλμπούλη, αλλά και η εισβολή λιμενικών στα γραφεία Κ.Κ.Ε. τον περασμένο Μάιο, μαζί με τη μήνυση σε βάρος των προαναφερθέντων, του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε., Παρασκευά Γεωργούλα, και του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σταύρου Σκοπελίτη, σηματοδοτούν το χτύπημα που δέχονται τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στην εποχή του Μνημονίου.

EMPROSNET