ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ !!!














Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010


"ο λογος στον πολιτη"-σαμιακη γνωμη.
ΣΑΜΟΣ.
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Απάντηση στον κ. Γεώργιο Χατζημιχάλη.
Αγαπητέ κ. Χατζημιχάλη.Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια και για τον ευγενικό σας τρόπο, στην κατάθεση των απόψεών σας στο ιστολόγιό μας.
Θα έπρεπε να φανταστείτε πως στην δουλειά μας, για κάθε άρθρο που γράφουμε είναι φύση αδύνατον να ενημερώνουμε, όλους όσους εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με το άρθρο και γι' αυτό είμαστε ανοιχτοί, σε κάθε απάντηση που μπορεί να δώσει η "εμπλεκόμενη" πλευρά.
Όπως επίσης, όταν σε μια παρουσίαση ενός θέματος υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που εμείς κρίνουμε ότι είναι αρκετά για την παρουσίασή του, τότε αναλαμβάνουμε και την ευθύνη των όσων γράφουμε.
Στην δική σας περίπτωση ισχυρίζεστε κάποια πράγματα από την δική σας πλευρά και λογικό είναι γιατί όταν μια τέτοια υπόθεση περιλαμβάνει μέσα τα στοιχεία, "εξύβριση", "χειροδικία", "ένστολος", "πολιτικό πρόσωπο" κ.α., τότε είναι ανθρωπίνως αδύνατον, να παραδεχθεί κάποιος ότι παρανόμησε.
Άρα, ανθρώπινα σας καταλαβαίνουμε σε ποια θέση βρίσκεστε.
Επειδή μας "κατηγορείτε" πως προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις με όσα γράφουμε, να σας αναφέρουμε σχετικά με την εμπλοκή των ονομάτων της αδελφή σας και του πατέρα σας στο σχετικό μας άρθρο, ότι δημοσιογραφικά είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.Επαναλαμβάνουμε πως το όνομα κ. Μυτιλέκας (γαμπρός σας) μας δημιουργεί συνειρμούς, αφού είναι σύζυγος της αδελφή σας, που δουλεύει στη Νομαρχία Σάμου και παλιότερα έχει συναδελφικά συνυπάρξει με την σύζυγο του κ. Μιχαήλ, κα Τσαπαρίκου, σε εκθέσεις που συμμετείχε με περίπτερο η Νομαρχία Σάμου.
Πέραν του ότι είναι και λιμενικό όργανο και πάρα πολλές φορές, μας έχει απασχολήσει δημοσιογραφικά η υπηρεσία του.
Θα μπορούσε να μας απασχολήσει και το δικό σας όνομα στην υπόθεση αυτή, αλλά λίγο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον έχει τώρα για εμάς.
Μπορεί βέβαια να μας απασχολήσει σε μελλοντικό χρόνο, όταν όπως ακούμε, αποφασίσετε να δημοσιοποιήσετε την πρόθεσή σας να κατεβείτε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Θάνου.
Τότε πράγματι θα έχει ενδιαφέρον.
Του δε πατέρα σας (αξιολογότατο ως άτομο) το όνομα, είχε ΠΟΛΎ ενδιαφέρον διότι πέραν της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου έχει και την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όλα αυτά (συνειρμούς, ονόματα, εκλογές, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.) τα εκθέτουμε στο αναγνωστικό κοινό μας, διότι θα πρέπει ο ψηφοφόρος για ηθικούς κυρίως λόγους να γνωρίζει τι κοινωνική θέση και υπόσταση έχει αυτός και η οικογένεια... του κάθε πολιτικού προσώπου.
Και επειδή ίσως σας ξενίσει αυτό που σας λέμε σας παραπέμπουμε στα προεκλογικά φυλλάδια πολλών υποψηφίων που αναφέρουν μέσα ουκ ολίγα για την οικογένειά τους και την βιογραφία της!
Τώρα δε θα μπούμε στις λεπτομέρειες που αναφέρετε στην επιστολή σας, γιατί ο κόσμος που μας ξέρει όλους, να είστε σίγουρος καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει γίνει, όπως και είναι σίγουρος πως μέσα από την εμπειρία μας, ποτέ δεν θα κάναμε το λάθος να αδικήσουμε και να εκθέσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.
Να είστε σίγουρος ότι τα γεγονότα είναι ακριβώς όπως τα γράφουμε και ας ήσασταν και μπροστά!
Εδώ τίποτα δεν γράφετε τυχαία και θα το αποδείξει το ρεπορτάζ που συνεχίζεται.
Εμείς ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ σε αυτά που γράφουμε και κοιτάξτε να σώσετε τον γαμπρό σας που θα έπρεπε εκ των προτέρων να του έχετε μάθει, ότι έχει σύζυγο που εργάζεται στη Νομαρχία Σάμου, πως έχει πεθερό που είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαθέος και ΤΕΛΟΣ είναι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος!
Έπρεπε να του έχετε μάθει δηλαδή ότι δεν πρέπει να εκθέτει την οικογένειά του και πόσο δε, να μην σηκώνει το χέρι του σε δημοσιογράφο, γιατί αν δεν έχετε καταλάβει, δημοσιογράφος σημαίνει αυτός, που εκφράζει από αρχαιοτάτων χρόνων, την άποψη και φωνή των πολιτών.
Φανταστείτε αν δηλαδή, ήταν ένας πολίτης στη θέση του δημοσιογράφου τι θα του έκανε, αυτός ο ένστολος κύριος!

Τέλος κ. Χατζημιχάλη με όλη μας την συμπάθεια είτε έχετε δίκιο σε αυτά που γράφετε είτε όχι, ξεχάσατε με την λεπτομερή απάντησή σας να αναφέρετε κάτι πολύ σημαντικό για το Λιμενικό Σώμα!
Ότι δηλαδή ΠΟΥΘΕΝΑ ο κ. Μυτιλέκας δεν γνωστοποίησε την ιδιότητά του, σύμφωνα (αν ρωτήσετε και τον ίδιο θα σας πει) με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που είχε από τον νόμο!
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται....
και σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε.
"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"
Αναρτήθηκε από Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στις 8:04 μ.μ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Επιστολή στο ιστολογιό μας του κ. Γεώργιου Χατζημιχάλη.
"Αγαπητέ Κε Γαρυφάλλου

Πριν από λίγο πληροφορήθηκα από φίλους για το δημοσίευμα σας στο οποίο αναφέρεστε σε μένα και την οικογένεια μου.
θα περίμενα από έναν έγκριτο δημοσιογράφο όπως εσείς να ρωτήσετε την άποψη μου ή τουλάχιστον να με ενημερώσετε πριν δημοσιεύσετε το άρθρο σας αφού επρόκειτο να αναφερθείτε στο όνομα μου αλλά εσείς προτιμήσατε να μην κάνετε τίποτα από τα δύο.
θα ήθελα να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω στο blog ας και εύχομαι και η τελευταία.
ο μόνος λόγος που σχολιάζω είναι η αποκατάσταση την αλήθειας για τους αναγνώστες σας και μόνο. επίσης να σημειώσω ότι δεν σας γνωρίζω προσωπικά και φαντάζομαι πως ούτε και εσείς.
λυπάμαι πολύ αλλά η πλειοψηφία των όσων αναφαίρετε είναι αναληθή και κακοήθη ενώ η αλήθεια έχει εντελώς διαστρεβλωθεί
προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν έχω να σας πω τα εξής:
το Σάββατο το μεσημέρι ήμουν στο συγκεκριμένο κατάστημα μαζί με φίλους και διασκεδάζαμε σχολιάζοντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλον σε κάποια στιγμή πέρασε πεζός ο Κος Νέγρης.'Επειδή έτυχε να τον προσέξω σε κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και μας κοίταξε επίμονα όμως φυσικά κανείς δεν έδωσε σημασία.
Μετά από λίγα λεπτά το βλέπω να έρχεται και να σταθμεύει το αυτοκίνητο του ακριβώς έξω από το μαγαζί όπου καθόμασταν, ανοίγει το παράθυρό του συνοδηγού και αφού είδε καλά ποιοι ήμασταν, μας έδειξε με το χέρι του και είπε δυνατά: κοιτάξτε κάτι μαλ...κες προφανώς διότι με κάποιον ή κάποιους από την παρέα είχε προηγούμενα. εννοείται βεβαίως πως αυτό το άκουσε όλο το μαγαζί
φυσικά όλοι ενοχληθήκαμε και ο Κος Μιχαήλ βγήκε έξω ζητώντας του το λόγο. Ο κός Νέγρης επιβεβαίωσε ότι αναφέρονταν σε εμάς και φυσικά(είχε κάθε λόγο) ο Κος Μιχαήλ του επετέθη μπαίνοντας στο αυτοκίνητο από τη θέση του συνοδηγού. άμεσα έτρεξε πίσω του ο Γαμπρός μου , Νίκος Μυτιλέκας και συγκράτησε τον Κο Μιχαήλ από το να χτυπήσει τον Κο Νέγρη. επίσης αλλα 2 παιδιά έτρεξαν και συγκράτησαν τον Κο Μιχαήλ. ο Κος Μυτιλέκας στη συνέχεια αφού είχε απομακρυνθεί ο Κος Μιχαήλ παρότρυνε τον Κο Νέγρη να φύγει από το σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση. ότι δηλαδή θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος. ο Κος Νέγρης αρνήθηκε να φύγει για λίγο και επέμενε να καλέσει την αστυνομία. ο Κος Μυτιλέκας δεν έφερε καμία αντίρρηση σε αυτό και εξακολούθησε να παροτρύνει τον Κο Νεγρη να φύγει. σε καμία στιγμή όμως δεν τον απείλησε , δεν τον έβρισε ή τον προπηλάκισε. το μόνο που του έλεγε ήταν να φύγει προκειμένου ο Κος Μιχαηλ να ηρεμήσει διότι ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Αυτό το λέω με πάσα ειλικρίνεια διότι ήμουν δίπλα του και τον άκουγα.
Στη συνέχεια ο Κος Νέγρης έφυγε και μετά από λίγο ήρθαν οι αστυνομικοί και τους εξηγήσαμε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Εννοείται φυσικά πως όταν ήρθε η Αστυνομία όλη η παρέα ήταν εκεί και κανείς δεν είχε φύγει.
Μας ζητήθηκε να πάει κάποιος στο τμήμα προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λυθεί η παρεξήγηση κι έτσι κι έγινε.
πήγα εγω στο τμήμα μιας και είχα δει όλο το περιστατικό. εκεί ο Κος Νέγρης επέμενε να δει τον άνθρωπο που του επιτέθηκε.

Ήρθε λοιπόν ο Κος Μιχαηλ και μετά από τις αμοιβαίες εξηγήσεις αλλά και την συγνώμη εκατέρωθεν και αφού δώσαμε όλοι τα χέρια παρουσία Αστυνομικών συμφωνήσαμε ότι το επεισόδιο θεωρείται λήξαν.
Να σημειώσω επίσης πως ο Κος Νέγρης δεν ζήτησε να έρθει κανείς άλλος στο τμήμα.
δυστυχώς όμως χθες διαπιστώσαμε ότι η παραπάνω συμφωνία ήταν μόνο από την πλευρά μας.
αυτά είναι τα γεγονότα και υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες που είδαν ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Τα συμπεράσματα τώρα
Ο Κος Νέγρης Μας έβρισε χωρίς λόγο
Ο Κος Μυτιλέκας αλλά και άλλοι από την παρέα προστάτεψαν τον Κο Νεγρη από βέβαιο ξυλοδαρμό και σε καμία περίπτωση δεν του επιτέθηκαν αναίτια και αλήτικα όπως αναφέρετε στο άρθρο σας.

Μάλιστα ο Κος Μυτιλέκας λόγω και της ιδιότητας του προστάτεψε τον πολίτη Κο Νεγρη, όπως θα έκανε αν ήταν σε υπηρεσία.
Ο Κος Μιχαήλ επετέθη στον Κο Νεγρη αλλά σε καμία περίπτωση αναίτια και αλήτικα αφού ο Κος Νεγρης μας πρόσβαλε.
Κανεις δεν κρύφτηκε ή εξαφανίστηκε
Στη συμπλοκή μεταξύ του Κου Νέγρη και Κου Μιχαήλ και των δύο σκίστηκαν οι μπλούζες από τα αλληλοτραβήγματα
στην Αστυνομία δεν έγινε καμία προσαγωγή αφού όσοι πήγαμε , το κάναμε οικειοθελώς.
στην Αστυνομία δεν πήγα εγώ προσωπικά για να καλύψω κάποιον ή κάποιους αλλά γιατί μου το ζητήθηκε από τους Αστυνομικούς.
Αν ήμασταν μεθυσμένοι όπως γραφετε, τότε, γιατί οι Αστυνομικοί που μας είδαν και μίλησαν μαζί μας, που είναι και οι πλέον ειδικοί δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο
αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ προσωπικά είναι γιατί στο άρθρο σας αναφέρετε την ιδιότητα του πατέρα μου αλλά και την αδερφή μου αφού κανείς από τους δύο δεν ήταν παρών οπότε και άσχετοι με την υπόθεση.

Αν με αυτό το τρόπο προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις για μένα και την οικογένεια μου, να είστε σίγουρος πως δεν το πετυχαίνετε
σας παρακαλώ λοιπόν για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας

και βέβαια είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση

Με Τιμή

Χατζημιχάλης Εμμ. Γεώργιος"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"

ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ.