ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ !!!











Συνάντηση με την υπουργό Λούκα Κατσέλη είχαν, στις 5 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των σωματείων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Οπως δήλωσαν, οι συνδικαλιστές , η υπουργός δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση ορισμένων αιτημάτων που αφορούν τους ανέργους.
Οι εργάτες της ζώνης είχαν παύση εργασίας, στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια, διαδήλωσαν, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Πειραιώς.
Οι ίδιοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με υφυπουργό η γενικό γραμματέα και περίμεναν υπομονετικά να δουν την υπουργό, μετά από μία προγραμματισμένη σύσκεψη της.
Τελικά η συνάντηση έγινε ΄
Οπως τόνισε , ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης,
η υπουργός υποσχέθηκε για την ικανοποίηση ορισμένων αιτημάτων τους, τα οποία μάλιστα θα ανακοίν'ωσει, η ίδια με δελτίο τύπου.
Για κάποια άλλα αιτήματα, η κ. Κατσέλη δεσμεύτηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις,
μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι.
Η κ. Κατσέλη δεσμεύτηκε πως «παγώνει» το νομοσχέδιο, που καταργεί την Πενταμελή-Μικτή Επιτροπή Ελέγχου στα επισκευαζόμενα πλοία, στη Ζώνη Περάματος.
Ο κ. Πουλικόγιαννης ανακοίνωσε, πως, σχετικά με το έκτακτο οικονομικό βοήθημα των ανέργων θα απαντήσει η υπουργός την Τρίτη, αν θα το λαμβάνουν και όσοι έχουν πάνω από 50 ένσημα, ενώ η κ. Κατσέλη δεσμεύτηκε πως τα βιβλιάρια ασθενείας θα σφραγίζονται και για όσους άνεργους έχουν μόνο 25 ένσημα.
Επίσης, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ των ανέργων θα συγκεντρώνονται στα σωματεία και θα δίνονται στο υπουργείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη διακοπή παροχών ρεύματος και νερού.

Η υπουργός υποσχέθηκε , πως θα συζητήσει με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, προκειμένου η κατασκευή της δεξαμενής τύπου PANAMAX να γίνει στη ζώνη, για να βρουν εργασία και κάποιοι άνεργοι.

Β.ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ-Χ.ΜΠΟΛΚΑΣ