ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΟΕΠΛ.Σ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΘ !!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ. Πειραιάς 01/9/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος μαζί με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, οργανώνουν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Εκφράζουμε μαζικά την αντίθεσή μας, στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, στη μείωση των εισοδημάτων μας, στην ανατροπή όλων των ασφαλιστικών κεκτημένων μας, στην ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, στη διάλυση του Λιμενικού Σώματος.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς και δόλιας κακοδιαχείρισης από όλες ανεξαιρέτως τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος που δεν αξιοποιήθηκε προς όφελος του κόσμου της εργασίας.
Γνωρίζουμε ότι ως εργαζόμενοι αποτελούμε την μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή πραγματικότητα η οποία είναι εντέχνως σχεδιασμένη προς όφελος των λίγων και αιωνίως προνομιούχων.
Καλούμε τα μέλη μας σε μαζική
και δυναμική παρουσία
Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010
στο Λευκό Πύργο
στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Η συμμετοχή μας είναι το ελάχιστο χρέος μας
Για μια καλύτερη ζωή
Για εμάς και τα παιδιά μας
Για την Ελλάδα που αξίζουμε
Για την Ιστορία μας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------
Συνεδρίαση Δ.Σ. Πειραιάς 31/8/10

Συνεδρίασε την 31 Αυγούστου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., με θέματα που αφορούν το προσωπικό και τις τρέχουσες εξελίξεις στο Λ.Σ.
Ειδικότερα έγινε ενημέρωση για:
1. Θέματα επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών των περιφερειακών ενώσεων.
2. Μεταθέσεις και Συμβούλια Μεταθέσεων καθώς και η διαδικασία που διενεργήθηκαν αυτές.
3. Την υλοποίηση του αιτήματος για την εφαρμογή της άδειας ανατροφής τέκνου και σε άντρες στελέχη του Λ.Σ.
4. Την αποστολή αιτήματος για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, για θέματα νέου ενιαίου μισθολογίου και του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών.
5. Ίδρυση Αρχηγείου Λ.Σ. - Επίσπευση διαδικασιών.
Αποφασίσθηκε:

•Η συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και των τοπικών Ενώσεων, με τους φαρμακευτικούς συλλόγους ανά τη χώρα, για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη χορήγηση φαρμάκων στα μέλη μας και στις οικογένειές τους.
•Η ενημέρωση των μελών μας μέσω ανακοίνωσης για θέματα μισθοδοσίας και βαθμολογίου Λ/Φ.
•Η συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στα εγκαίνια της ΔΕΘ την Παρασκευή 10/9/2010, μαζί με τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Πυροσβεστών.
Με παρότρυνση του Προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ, κλήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. και οι πρωτοβάθμιες ενώσεις να ενημερώνουν άμεσα και έγκυρα, τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα, για όποια θέματα τους απασχολούν.
Η συμπαράσταση της Ομοσπονδίας τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας είναι δεδομένη, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν και αφορούν το επάγγελμά μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
--------------------------------------------------------------------------------
Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα Πειραιάς 31/08/10

Μετά από ερώτημα συναδέλφου στο e-mail της Ομοσπονδίας, σας γνωρίζουμε ότι:
1. Η μισθοδοσία του προσωπικού διενεργείται σύμφωνα με το νόμο την 27η ημέρα κάθε μήνα. Η κατάθεση των χρημάτων από το Γ.Λ.Κ. στις τράπεζες μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, γινόταν μέχρι σήμερα στις 23, ενώ από εδώ και πέρα θα γίνεται στις 26, ώστε τα χρήματα της μισθοδοσίας να είναι στον λογαριασμό των συναδέλφων στις 27 του μήνα όπως προβλέπεται.
Με την παραπάνω διαδικασία αφαιρείται η δυνατότητα από τις τράπεζες να εκμεταλλεύονται τα χρήματα της μισθοδοσίας μας για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών.
2. Εδώ και ένα τρίμηνο περίπου έχει εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών η αλλαγή του χρόνου μισθοδοσίας, ώστε να μην προπληρώνεται ο επόμενος μήνας αλλά να πληρώνεται ο δεδουλευμένος.
Αυτό συνεπάγεται την σταδιακή καθυστέρηση της μισθοδοσίας ώστε να καλυφθεί το διάστημα του ενός μήνα.
Η παραπάνω διαδικασία η οποία αφορά το σύνολο του δημόσιου τομέα, αν και έχει ζητηθεί μέσω μνημονίου, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ούτε υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.
3. Όσον αφορά το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των συναδέλφων αποφοίτων παραγωγικής σχολής Λ/Φ, μη κατόχων απολυτηρίου λυκείου, σου γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό, για το οποίο έχει ήδη υποβάλλει σχετική τροπολογία και αναμένουμε την αποδοχή της από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδη Μιχάλη.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση, απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στην Ομοσπονδία μας και τις Ενώσεις της, για άμεση πληροφόρηση σε όλα τα θέματα και να μην αρκούνται σε φημολογίες και παραφιλολογίες που αναπτύσσονται εν θερμώ πολλές φορές, από ανθρώπους, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.
Το site της Π.ΟΕ.Π.Λ.Σ. δεν λειτουργεί με δημοσιογραφικά κριτήρια και ο ρόλος του είναι κλαδικά ενημερωτικός και όχι δημοσιογραφικός.
Η κριτική ματιά είναι πάντα δεκτή και θεμιτή από άλλους, αλλά, όχι όμως όταν μέσω αυτής χρησιμοποιείται για την πρόκληση πανικού του συνόλου
.
Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις και στα λεγόμενά μας, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε για τον κοινό στόχο και σκοπό, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του επαγγέλματός μας και των συνθηκών διαβίωσης μέσα σ' αυτό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

----------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΡΙΒΑΚΟ ...

Π. ΧΡ.