ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΤΟ....ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ, ΑΛΗΘΙΝΟ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.... ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


Τελικά ρε παιδιά όλα λειτουργούν ΄΄άψογα΄΄ στο ΛΣ!!!
Ποια είναι αυτά;;...
H Διοικητική Μέριμνα , η Διοίκηση , τα Υπηρεσιακά Μέσα , η Υγειονομική περίθαλψη , η Αξιοκρατία και δίκαιη αξιολόγηση , το σύστημα των Μεταθέσεων , η Μισθοδοσία μας , το Ασφαλιστικό μας και πάνω απ όλα, ο Συνδικαλισμός!
Όπως μπορείτε να καταλάβετε, μιλώ ειρωνικά και με το ζόρι κρατιέμαι για να μην εκφραστώ με απρεπείς λέξεις για τα παραπάνω ...όπως συνηθίζουμε να μιλάμε γι αυτά μεταξύ μας οι περισσότεροι χαμηλόβαθμοι Λιμενικοί.
Πριν λίγο καιρό ελπίζαμε οτι θα ζήσουμε μέρες Αναγέννησης του ΛΣ ..
αλλά τελικά διαπιστώσαμε πως οι ελπίδες μας ήταν ψεύτικες.
Ολά είναι ΄΄ψεύτικα΄΄ στο ΛΣ....
μόνο οι Συνάδελφοι, που κρατούν με το φιλότιμο τους ,το ενδιαφέρον τους και τον επαγγελματισμό τους είναι ΄΄αληθινοί΄΄.
Χάρη σε αυτούς τους ΄΄όχι τοσους πολλούς΄΄ λειτουργούν ακόμη οι Υπηρεσίες του ΛΣ! Χάρη σε αυτούς έχει ΄΄επιτυχίες΄΄ το ΛΣ .
Χάρη σε αυτούς παίρνουν καλά και τα υπόλοιπα κοπρόσκυλο του ΛΣ!

Θα αναφερθώ με λίγα σχόλια σε αυτά, που προανέφερα πως ΄΄λειτουργούν άψογα΄΄ (ειρωνευόμενος).
Διοικητική μέριμνα είναι για κάποιους αρκετό το να στέλνουν σήματα -διαταγές για να επισκεπτόμαστε το Υπουργείο φορώντας στολή ,
την ίδια ώρα που μεγάλος αριθμός συναδέλφων ανα την Ελλάδα (και στον Πειραιά) κυκλοφορούν στις προβλήτες για εκτέλεση Υπηρεσίας ντυμένοι ως ΄΄ρετάλια΄΄...χωρίς εξοπλισμό .εξάρτηση, με λιωμένα -ξεβαμμένα ρούχα ,άρβυλά της κακιάς ώρας , μπλουζάκια έξω από το παντελόνι , μπατζάκια να κρέμονται ακόμη και χωρίς να φέρουν τον βαθμό τους..και άλλα πολλά!
Δεν θα εξετάσω τους λόγους για τους όποιους ντύνονται χειρότερα από τους λιμενεργάτες οι συνάδελφοι ..
αλλά θέλω να καταλάβουν κάποιοι πως ασχολούνται με μ.....κιες και χάνουν την ουσία!!
Και ναι ..είναι ουσιώδες να είναι ντυμένοι ευπρεπώς οι Λιμενικοί οταν εκτελούν Υπηρεσία...να τους βλέπουν οι πολίτες και να τους σέβονται , να τους βλέπουν οι πιθανοί κακοποιοί και να τους φοβούνται!

Η Διοίκηση για κάποιους είναι να φέρουν τον βαθμό ή τον τίτλο...
να συμπεριφέρονται απρεπώς στους συναδέλφους ,ακόμα και στους πολίτες...
να προκαλούν με την συμπεριφορά τους , να παρατυπούν , να παρανομούν , να κάνουν κακώς εννοούμενες δημόσιες σχέσεις...αντί να διοικούν με σύνεση , δικαιοσύνη , να κρατούν χαμηλούς τόνους και να προσπαθούν να κανουν σωστά και τυπικά την δουλειά τους εξυπηρετώντας τους Πολίτες.
Αυτοί οι απαράδεκτοι Προϊστάμενοι ...επιβραβεύονται με μεταθέσεις της αρεσκείας τους ,αν έχουν βύσμα..και σε περίπτωση που δεν έχουν επιβραβεύονται με το ΄΄κρύψιμο΄΄ τους σε υπηρεσίες της ΄΄λούφας΄΄, για να μην προκαλούν. (πάγια τακτική)

Τα Υπηρεσιακά μέσα είναι σε τραγική κατάσταση ,όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε ..έχουν απαξιωθεί εντελώς και πλέον έχουμε αρχίσει να μετατρέπουμε τα ιδιωτικά μας μέσα σε Υπηρεσιακά ,καθώς και άλλων ιδιωτών. (άλλα σχόλια περισσεύουν)

Η Υγειονομική περίθαλψη είναι απαράδεκτη και επειδή αναφέρεται συνεχώς το παράδειγμα της Μυτιλήνης με τους φαρμακοποιούς..θέλω να υπενθυμίσω πως υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που ουδέποτε έχουν εξυπηρετηθεί από φαρμακοποιούς ...πάντα από την τσέπη μας τα πληρώνουμε ,και φυσικά κανείς αρμόδιος ή συνδικαλιστής δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
Η αξιοκρατία και η δίκαιη αξιολόγηση είναι κάτι ανύπαρκτο στο ΛΣ και τις μέρες που διανύουμε οι οποίες είναι δύσκολε από οικονομικής άποψης .. δεν τολμάει κανείς να μιλήσει για τα συγκεκριμένα θέματα γιατί θεωρείται εκτός πραγματικότητας
Η πραγματικότητα είναι πως επιβραβεύονται οι γλείφτες των προϊσταμένων και ορισμένων γλοιωδών συνδικαλιστών ,τα ρουφιανακια και οι ανίκανοι. Η επιβράβευση τους είναι, είτε ο παροπλισμός και η λούφα τους τους στις Υπηρεσίες τους , είτε μια βισματική μεταθεσούλα.
Το σύστημα των μεταθέσεων ..το ζήσαμε πρόσφατα.....γίνανε μερικές σωστές μεταθέσεις Συναδέλφων από τις Υπηρεσίες των νησιών προς τα σπίτια τους οι οποιοι δεν αντικαθίστανται φυσικά.
Οι υπόλοιπες είναι μεταθέσεις ΄΄καβάτζα΄΄ ολίγων μέτρων .ολίγων ορόφων άντε το πολυ-πολυ λιγων χιλιομετρων.
Οι ελάχιστοι που φαίνεται πως μετατίθενται από μερικές προνομιούχες -υπερπλήρεις υπηρεσίες κινήθηκαν από μόνοι τους.
Ο μεγάλος σωρός των αμετάθετων συνάδελφων έμεινε ως είχε. Κάποιοι νομίζουν πως δεν μαθαίνονται οι μεταθέσεις ...άλλα ξεχνούν πως το ΛΣ είναι πολύ μικρό Σώμα και αυτοί που το απαρτίζουν έχουν πολύ μεγάλο στόμα.

Το θέμα με την μισθοδοσία μας αποτελεί μεγάλο ρεζιλίκι και είναι δείγμα της απαξίωσης μας. Ο Συνάδελφος που μιλά για αμπελοφιλοσοφούντες ,προφανώς ΄΄παπαγαλιζει΄΄ και μάλλον δεν έχει πιεστεί ποτέ του οικονομικά....πηρε ποτέ του μετάθεση εκτός του τόπου του να δει πόσο δύσκολα περνάει το δεύτερο 15νθήμερο του μήνα; Γνωρίζει οτι πολλοί έχουν χρεωθεί με δάνεια και την περνάνε με το ζόρι και στο κάτω κάτω δεν περνούμε και κανα μισθό που να μας δίνει την αβάντα να μην ενδιαφερόμαστε πότε θα πληρωθούμε!!
Γνωρίζει ότι πολλοί συνάδελφοι πληρώνονται στις 23 -25 του μήνα;;
Αλλά ακόμα και να υποθέσουμε πως όλοι μπορούμε να αντέξουμε λίγες ημέρες καθυστέρησης της πληρωμής μας ...δεν είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον υποτιμητικό το να μην ενημερωνόμαστε εγκαίρως για τέτοιυ είδους ΄΄αλλαγές΄΄ σχετικά με την μισθοδοσία μας;; Αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό των συνεχών καθυστερήσεων τους επόμενους μήνες δεν πρέπει να ενημερωθούμε έστω και άτυπα -προφορικά να κάνουμε το κουμάντο μας.(αφού προφανώς ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να κοροϊδέψει τους δανειστές της χώρας μας σχετικά με την εξοικονόμηση χρημάτων).

Το ασφαλιστικό μας λύθηκε και όλα πήγαν καλά....έγιναν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συναδέλφους που μπήκαν στο ΛΣ πριν το 1993 και όλα τελειώσαν εδώ!!!
Είναι εντελώς τυχαίο που όλοι οι συνδικαλιστές έχουν εισέλθει στο ΛΣ πριν το 1993....δεν πρέπει να τους πυροβολούμε!!! ....ο αγώνας έγινε ..δεν έχει αλλού.....Απλά οι υπόλοιποι ας μην μιλάμε ...σσσσσσ!!!!

Και για το τέλος άφησα τους ΣυνδικαΛΗΣΤΕΣ οι οποίοι έδωσαν πραγματικό αγώνα για τα δίκαια αιτήματα τους. Τα έκαναν πλακάκια και τα βρήκαν οι προσεχώς συνταξιούχοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ με την πολιτική ηγεσία και ακολούθησαν ως ΄΄γατάκια΄΄ και οι δικοί μας. Ακόμα και η ένστολη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα έγινε με το ζόρι για να μην αντιδράσουν οι νεότεροι συνάδελφοι (οι οποίοι ακόμα κοιμούνται) και χώρις κανένα αντίκρισμα ή όφελος , απλά μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων
Το παρασκήνιο είναι πως αυτά που ήθελαν τα προεδρεία των Συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ ήταν να ευνοηθούν οι πριν το 1993 (οι ίδιοι δηλαδή) και όσο για τους υπόλοιπους θα μεριμνήσουν να τους κρατήσουν στην χειμερία νάρκη τους για όσο χρειαστεί με τις δήθεν επιτυχίες .
Όσον αφορά τις μεταθέσεις πλεον είμαι βέβαιος πως περισσότερο κακό κάνουν οι συνδικαλιστές ,παρά καλό...αφού μόνο να καβατζώνουν ξέρουν και να καβατζώνονται.
Ας μας πουν που έχουν Υπηρετήσει τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ. ή ας μας πουν τι εγινε στις πρόσφατες μεταθέσεις ;; Τελικά τα ΕΛΤΑ χρησιμοποιούνται για πολλές λαμογιές αλλά έλα που όλα μαθαίνονται!!
Στα καθημερινά προβλήματα είναι άφαντοι ..πολλοί εξ αυτών εξαφανισμένοι από τις υπηρεσίες τους λόγω τους ευεργετήματος της ΄΄λούφας΄΄ τους συνδικαλιστή ..το οποίο δεν το χρησιμοποιούν για να επισκεφτούν τους συναδέλφους στις διάφορες Υπηρεσίες ,ούτε για άλλους συνδικαλιστικούς λόγους
Το χειρότερο είναι πως προκειμένου να περνάνε καλά ..τα κάνουν ΄΄πλακάκι΄΄ με τους κάθε είδους Διοικούντες και έχουν περάσει στους συναδέλφους την νοοτροπία και την αντίληψη πως ο συνδικαλισμός είναι η καλύτερη Πηγή ρουσφετιού (καλή μετάθεση, ή κόψιμο μετάθεσης) αρκεί να γλείφεις αυτούς και την κλίκα τους!!!
Για να μην μακρηγορώ άλλο με τους συνδικαΛηστές ...καταλήγω λέγοντας πως κάθε μέρα προδίδουν με την συμπεριφορά και κυρίως τις πράξεις τους (κάποιες φορές ανήθικες και παράνομες) τους συναδέλφους που εκπροσωπούν και ευτελίζουν τον θεσμό του συνδικαλισμού στο ΛΣ!!
Αν οι συνάδελφοι νιώθουν ότι επιθυμούν να τους εκπροσωπούν οι εξαφανισμένοι ,συμβιβασμένο , καβατζομένοι και βολεμένοι και νιώθουν πως είναι κατι παρόμοιο ή θα ήθελαν να γίνουν έτσι και οι ίδιοι ..τότε αυτοί είναι που τελικά τους αξίζουν και δεν απομένει τίποτε άλλο από το να τους ευχηθώ ...

ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ!!