ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ :ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Λ.Σ,, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ...


Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λ.Σ. - Ενίσχυση Ε.Β./ΛΣ
Πειραιάς, 28-07-2010


Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η επιχειρησιακή ετοιμότητα Υπηρεσιών, όπως είναι το Λιμενικό Σώμα και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητά της, εξαρτάται εν πολύς από την κατάσταση που κάθε φορά βρίσκονται τα μέσα, που το προσωπικό έχει στη διάθεσή του.
Δυστυχώς, σήμερα η κατάσταση που βρίσκονται τα επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ., πλωτά, χερσαία και εναέρια, σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι η καλύτερη. Παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στις αποκαταστάσεις των υφιστάμενων βλαβών και κατά συνέπεια, σε πολλές περιπτώσεις, μακροχρόνιες ακινησίες πλωτών κ.λ.π.,
που κυρίως οφείλονται σε ελλιπή χρηματοδότηση, ενώ, η αποκατάστασή τους θα απαιτούσε τη διάθεση ελάχιστων ευρώ.
Η υπάρχουσα επισκευαστική βάση Λ.Σ., με τη σημερινή της μορφή, εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και αυτό βέβαια, σε κάθε περίπτωση δεν οφείλεται στο προσωπικό, που υπηρετεί στην εν λόγω Υπηρεσία.
Εκτιμούμε ότι η συστηματική αποδυνάμωση της Επισκευαστικής βάσης Λ.Σ. οφείλεται στην πολιτική επιλογή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του πρώην ΥΕΝΑΝΠ, που με τις πράξεις και παραλείψεις της κατέστησε το σύστημα παρεχομένων υπηρεσιών ουσιαστικά ανενεργό.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του χώρου, που υπηρετούμε από εσάς και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις σας πιστέψαμε ότι η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Διαπιστώνουμε, όμως εννέα μήνες αργότερα, ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης.
Επισημαίνουμε τους κινδύνους που ενέχει αυτή η επιλογή για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και σας καλούμε εμπράκτως, άμεσα, να δώσετε συγκεκριμένες οδηγίες για την ανατροπή αυτής της πραγματικότητας, με την οργάνωση της υφιστάμενης Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ. σε σύγχρονα πρότυπα και ειδικότερα την ενίσχυσή της με προσοντούχο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και γενναία χρηματοδότηση, με παράλληλη αξιοποίηση πόρων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Εν αναμονή της απαντήσεώς σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.


Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ