ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

MIXAΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ : "ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ"...


Μήνυμα στους τρομοκράτες στέλνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

ΑΘΗΝΑ 26/06/2010

«Έχω αποδεχθεί πια ότι είμαι στόχος τρομοκρατών. Το έχω αφομοιώσει και ψυχολογικά και επιχειρησιακά. Και δεν κάνω πίσω» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. «Θα φθάσω έως το τέλος και οι άνανδροι δολοφόνοι θα πληρώσουν» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, μετά το πρωτοφανές χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με προφανή στόχο τον ίδιο και θύμα τον 52χρονο επί πολλά έτη συνεργάτη του Γ. Βασιλάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτιμά ότι πρόκειται να εκδηλωθεί νέο χτύπημα, ως αντίδραση στις επιτυχίες των αρχών κατά τρομοκρατικών οργανώσεων, με τις συλλήψεις για τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά και στον πρόσφατο εντοπισμό 300 κιλών εκρηκτικής ύλης έτοιμης να χρησιμοποιηθεί, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξη.

Η επικίνδυνη διαδρομή του μοιραίου δέματος
Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στους αδίστακτους τρομοκράτες ψάχνουν τώρα οι αρχές, ενώ το πρωτοφανές χτύπημα καταδεικνύει με γλαφυρό τρόπο τα κενά ασφαλείας, ακόμη και στο υπουργείο που ελέγχει τις αρχές ασφαλείας.
Από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι το παγιδευμένο δέμα εστάλη από τα ΕΛΤΑ Κυψέλης στις 18 Ιουνίου, έφτασε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έμεινε για δύο ημέρες πριν καταλήξει στο υπουργείο και στον 7ο όροφο της Κατεχάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. ο άνθρωπος που μετέφερε το δέμα από το πολιτικό γραφείο στο υπουργείο είχε χρησιμοποιήσει το μετρό.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το παγιδευμένο δέμα δεν ελέγχθηκε στο πολιτικό γραφείο – όπως ήταν αναμενόμενο- αλλά φαίνεται να μην ελέγχθηκε ούτε πριν μπει στο υπουργείο.
Αυτό παραδέχτηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το δέμα δεν πέρασε από το σκάνερ, ακριβώς γιατί θεωρήθηκε τμήμα της συνηθισμένης διακίνησης αλληλογραφίας μεταξύ πολιτικού γραφείου του Μ. Χρυσοχοΐδη και υπουργείου. Η βόμβα παρέμεινε εντός του κτιρίου από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις οκτώ το βράδυ, όταν και ανοίχτηκε από τον αδικοχαμένο Γ. Βασιλάκη με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Ερευνάται σχέση με το εξωτερικό
Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις ιταλικές καθώς ανάλογα «χτυπήματα» και απόπειρες, με παγιδευμένους φακέλους, έχουν πραγματοποιηθεί στη γειτονική χώρα, ως κινήσεις «συμπαράστασης» σε άτομα που εμπλέκονται στην ελληνική τρομοκρατία.
Για την ακρίβεια, στις 19 Απριλίου εστάλη στην αστυνομία στη Ρώμη, φάκελος – βόμβα που εξουδετερώθηκε αμέσως, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία Λάμπρος Φούντας». Πανομοιότυπες βόμβες είχαν σταλεί σε ιταλούς αστυνομικούς στόχους το 1999 από την οργάνωση «διεθνή αλληλεγγύη» σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν. Μαζιώτη που σήμερα κρατείται για τον Επαναστατικό Αγώνα. Ανάλογα «χτυπήματα» έχουν γίνει από την ισπανική ΕΤΑ, αλλά και από τον ιρλανδικό IRA.
Οι αρχές εξετάζουν τώρα αν ο μηχανισμός ήταν εγχώριος ή «εισαγόμενος» με τους αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν ότι στην πρώτη περίπτωση, η κατασκευή του προϋπέθεσε μεγάλη ικανότητα και γνώσεις και μακρά προετοιμασία. Θεωρείται ότι ο μηχανισμός αυτός δεν μπορεί να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί μέσα στο δέμα, αλλά ότι κατασκευάστηκε μέσα στο φάκελο, με κίνδυνο της ζωής του κατασκευαστή.
Σημειώνεται ότι επίθεση κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε τοποθετήσει μηχανισμού στο εκλογικό κέντρο του Μ. Χρυσοχοΐδη στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου.

ANAΔHMOΣIEYΣH-ΝΟΟΖ.GR