ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΟΧΙ ;;;;;


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Από SEMPER PARATUS

Σε αυτό το σημείο, συνεπικουρώντας, στο μέτρο του δυνατού, την προσπάθεια αρτιότερης ενημέρωσης του προσωπικού του ΛΣ, φρονώ ότι υπάρχει αναντίρρητα η ανάγκη του προσωπικού για πλήρη γνώση(και ονομαστικά), περί του, αν έχει κάποιος ή τελικώς όχι θεμελιώσει αυτό το νομικοφανές και αόριστο, κάποιες φορές «συνταξιοδοτικό δικαίωμα» ή ως άλλως αναφέρεται «έχει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα».
Στην πρακτική της διάσταση, η λύση στο θέμα, που δημιουργεί πλήθος συζητήσεων και τεκμαιρομένων απόψεων από το σύνολο των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, μπορεί εύκολα (Ε) εύκολα να περιγραφεί ως εξής :
Έκδοση καταλόγου (υπηρεσιακής κατάστασης) στην οποία να φαίνονται καθαρά τα έτη υπηρεσίας κάθε Λιμενικού ή κάθε Αστυνομικού , συμπεριλαμβανομένων και αυτών, που προσμετρούνται ως συνταξιοδοτικά , καθώς και οποιαδήποτε άλλα συμπληρωματικά στοιχεία (πλασματικά, μάχιμα ή διπλά χρόνια κλπ..), με ειδική σημείωση στην τελευταία στήλη του καταλόγου, η οποία θα προσδιορίζει, εάν το στέλεχος έχει, έως 31-12-2010, εξασφαλίσει τα συνταξιοδοτικά του όρια και δεν εμπίπτει στις διατάξεις της νέας νομοθεσίας , ενημερώνοντας - πολύ απλά- συγχρόνως όλους τους ένστολούς ενδιαφερόμενους , με την μέθοδο των ερωτο-απαντήσεων και με μέσο ένα καλά δομημένο - συνδυαστικό ερωτηματολόγιο ( με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ), για ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούν γρίφο για τους όλους μας .
Να αναφέρεται ρητά πότε ένα στέλεχος του ΛΣ έχει αυτά τα ρημάδια τα ώριμα δικαιώματα, σύμφωνα με τη τρέχουσα - κείμενη νομοθεσία.
Έχουμε να ασχοληθούμε με δύσκολα θέματα (επιχειρήσεις , ναυτεργατικά , ναυτιλιακή πολιτική καθώς και τη διαχείριση των μέσων υποστήριξης του ναυτικού και του ΕΛΛΗΝΑ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ πολίτη), και αυτές οι απλούστατες λογιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που δεν γίνονται γνωστές με απλό και υπηρεσιακό τρόπο σε όλους μας, κάνουν κάποιους να νομίζουν ότι «ανακάλυψαν την πυρίτιδα» .
Συγκεκριμένα και επιγραμματικά αναφέρονται :
- Τα χρόνια ΑΕΝ και θαλάσσιας υπηρεσίας ή τα χρόνια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης πριν την εισαγωγή Αξκων ΛΣ στο ΛΣ , προσμετρούνται αθροιστικά για την συμπλήρωση της 25ετίας , έως το 2011? (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) .
- Πρέπει να έχουν εξαγορασθεί και σε ποια ταμεία . (ναι ή όχι)
- Ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής στο ΛΣ για τους Βατραχανθρώπους διατηρείται στα 20 έτη και όχι τα 24 έτη 6 μήνες και 1 ημέρα? (ΝΑΙ ή ΟΧΙ)
- Ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής στο ΛΣ για τους χειριστές αεροπλάνων και ελικοπτέρων διατηρείται στα 18 έτη και όχι τα 24 έτη 6 μήνες και 1 ημέρα? (ΝΑΙ ή ΟΧΙ)
- ο χρόνος υπηρεσίας σε λιμεναρχεία για πέντε έτη προστίθεται αθροιστικά για την συμπλήρωση των 25 ετών ελάχιστη υπηρεσία ?
- τα 15 χρόνια υπηρεσίας δημιουργούν ώριμα ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά δικαιώματα-
...και τόσο άλλα γνωστά ερωτήματα για μητέρες με 3 παιδιά , χήρες , υπηρετούντες σε λιμεναρχεία κλπ.
Συμπληρωματικά παρατίθεται το προαναφερόμενο μοντέλο- πίνακας (υπηρεσιακή κατάσταση ) , ο οποίος βέβαια, μετά από την συμπλήρωσή του από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μπορεί απλούστατα να αποσταλεί υπηρεσιακά σε κάθε ένστολο, ως επισυναπτόμενο μαζί με το φύλλο μισθοδοσίας του :
- Ονομ/μο - βαθμός :
- Έτη υπηρεσίας στο ΛΣ:
- Έτη υπηρεσίας σε Λιμεναρχείο (μάχιμα) :
- Εξάμηνα υπηρεσίας σε ειδικές μονάδες :
- Έτη ΑΕΝ ή Πανεπιστημιακής σχολής : (εδώ μπορεί να γίνει ειδική μνεία, αν χρειάζεται
ή όχι εξαγορά τους - και πού - για να προσμετρηθούν τελικά στα συντάξιμα.
- Έτη προηγούμενης υπηρεσίας στο Δημόσιο : ( στο σημείο αυτό υφίσταται υποχρέωση
του στελέχους για ενημέρωση της αντίστοιχης βάσης δεδομένων της Υπηρεσίας
Έτη προηγούμενης υπηρεσίας στον Ιδιωτικό φορέα : ( στο σημείο αυτό υφίσταται
υποχρέωση του στελέχους για ενημέρωση της αντίστοιχης βάσης δεδομένων της
Υπηρεσίας
- Έτη στρατιωτικής θητείας : (μνεία για υποχρέωση εξαγοράς ή όχι - για κάποιον που
θέλει να αποστρατευτεί στα 25 )
- Σύνολο ετών πλασματικών :
- Σύνολο ετών πραγματικών :
- γενικό σύνολο
- Κατοχύρωση δικαιωμάτων στελέχους έως 2011 : (ΝΑΙ ή ΟΧΙ)
- Ημερομηνία κατοχύρωσης δικαιωμάτων στελέχους με την νέα νομοθεσία :
(φυσικά ο ανωτέρω πίνακας θα συμπληρωθεί και με άλλες δεκάδες στοιχεία , κατάλληλα ιεραρχούμενα ανάλογα με τις ανάγκες των στελεχών , με κατηγοριοποιήσεις για τους πριν το 1993 ή για τους ανάμεσα 1982 - 1993 κλπ , ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα)
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ?)
Όλα αυτά απαιτούν ελάχιστες γνώσεις Η/Υ (που έχουν όλα τα στελέχη του ΛΣ - πόσο μάλλον οι βαθμοφόροι των επισπευδουσών υπηρεσιών, οι οποίοι μπορούν να βοηθηθούν από ειδικούς του ΛΣ για θέματα μηχανοργάνωσης )
Τόσους τεχνικούς Αξκους ΛΣ έχουμε, με εξειδικευμένες γνώσεις στους Η/Υ και στη διαχείριση δεδομένων, γιατί ΛΟΙΠΟΝ δεν τους εκμεταλλεύεται η Υπηρεσία για ένα έργο που ακόμα και μαθητές του Λυκείου θα περάτωναν επιτυχώς με μία εβδομάδα εργασίας). Έχουν όλα τα στοιχεία μας και μπορούν να το κάνουν. Γιατί δεν έχει γίνει ποτέ?
Παράκληση λοιπόν , να ΠΙΈΣΟΥΜΕ για τη συντάξη αυτού του πίνακα, ώστε να δούμε όλοι μας τι διεκδικούμε και τι όχι και χωρίς να χρειάζεται να μιλάμε όλη την μέρα (δικαιολογημένα βέβαια) για λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε. Γιατί κύριοι , είναι γνωστό ότι ολόκληρο το ΛΣ δικαιολογημένα ξοδεύει τη μέρα του με τέτοιες συζητήσεις .
Γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν τα εύκολα δύσκολα ?
Γιατί οι συνδικαλιστάδες μας δεν επιχειρούν την εκπόνηση ενός τέτοιου κειμένου.
Ανακάλεσα την εγγραφή μου από τους συνδικαλιστικούς φορείς μας (μεγάλο λάθος μου που έγινα μέλος αυτής της αηδίας , ασυγχώρητο θα έλεγα) , καλώ δε σεμνά και τους άλλους να το κάνουνε .
(καιρός πια για έναν άλλο φορέα τίμιας και επιστημονικής εκπροσώπησης και όχι αρρωστημένης κομματικής ποδηγέτησης.
Τέρμα στα ψηφοδέλτια που τυπώνονται στα επιτελεία των κομμάτων .Ας πάρουμε παράδειγμα από την λαμπρή κίνηση των στελεχών των Ε.Δ. και ας εκδώσουμε κάποτε ένα περιοδικό αντάξιο στη στολή που φοράμε με ποιοτική ύλη και με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό μας. Έτσι θα μας φοβηθούν , έτσι θα μας σεβαστούν , έτσι θα γίνουμε καλύτεροι)
ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ
με σύνεση

SEMPER PARATUS