ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ κ.ΥΠΟΙΑΝ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ADRIATIC LINES" ....


H υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
έστειλε προειδοποίηση σκληρή και επί της ουσίας στην εταιρεία "ADRIATIC LINES":
"Σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II» στο λιμάνι της Κορίνθου, έλαβαν χώρα οι ακόλουθες ενέργειες από πλευράς του ΥΠΟΙΑΝ:
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΑΝ, με πνεύμα καλοπιστίας και αισθήματος δικαίου, έφεραν στο τραπέζι του διαλόγου και τις δύο πλευρές, προσπάθεια που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής, στη συνέχεια, κάλεσε τηλεφωνικά τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής διαβούλευση με τους εμπλεκομένους φορείς.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση
προσήλθε ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ και δεν προσήλθε ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
• Αμέσως μετά, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής κάλεσε εγγράφως την πλοιοκτήτρια εταιρία σε νέα συνάντηση προκειμένου να εξετασθούν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς οι παράμετροι του ζητήματος.
Η εταιρία απήντησε αρνητικά, μεταθέτοντας το χρόνο της όποιας συνάντησης για μετά τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010.
• Σε συνέχεια της επιστολής της εταιρίας, η Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας απέστειλε επιστολή στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:
Η οποιαδήποτε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων μετά από σχετική πρωτοβουλία του ΥΠΟΙΑΝ έχει ως αποκλειστικό στόχο την διερεύνηση δυνατοτήτων επίλυσης του ζητήματος που επικαλείται η εταιρία σχετικά με τα πλοία ROPAX I και ROPAX II στον λιμένα της Κορίνθου.
Το θέμα που έχει ανακύψει, διέπεται από το εσωτερικό Ελληνικό δίκαιο όσο τα εν λόγω πλοία βρίσκονται εντός Ελληνικού λιμένος.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, λόγω και της ηγετικής θέσης της Χώρας στην διεθνή ναυτιλία, λαμβάνει πάρα πολύ σοβαρά κάθε θέμα που αφορά στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, των επιβατών και εργαζομένων, καθώς και στη συναφή ναυτιλιακή νομοθεσία.


Το ΥΠΟΙΑΝ, σεβόμενο ταυτόχρονα τα νόμιμα δικαιώματα συνδικαλιστικής δράσης όσο και το Κοινοτικό κεκτημένο, καλεί την εταιρεία να επιδείξει εμπράκτως πνεύμα συνεργασίας.