ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

καταγγελία απο την παράταξη ΔΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΏΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!

Δ.Α.Σ.
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 


Πειραιάς, 18/5/2010
 

Την διαλυτική, εκφυλιστική και υπονομευτική τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΑΣΕΝΤ και συγκεκριμένα η παράταξη “Ενιαίο ΠΑΣΕΝΤ”, που τη στηρίζουν Αυτόνομη Παρέμβαση-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, μπροστά στην απεργία στις 20 Μάη, κατήγγειλαν και αποχώρησαν από την συνεδρίαση του ΔΣ τα μέλη της ΔΑΣ.
 

Τα 19 μέλη του ΔΣ κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε μια συνεδρίαση παρωδία, της οποίας η απόφαση ήταν προειλλημμένη!
 

Η πλειοψηφία του σωματείου, μία μέρα πριν, κυκλοφόρησε ανακοίνωση-απόφαση του σωματείου, που προπαγάνδιζε την απεργία, καθορίζοντας το πλαίσιο της απεργίας και απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, ζητώντας να στηρίξουν την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.
 

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ καταγγέλλουμε τα δεκανίκια της ΓΣΕΕ, της εργοδοσίας και της κυβέρνησης γι’ αυτή τους την τακτική και για τις τέτοιου πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργειες, που έχουν υποβαθμίσει και έχουν μετατρέψει τον ΠΑΣΕΝΤ σε σωματείο-σφραγίδα!
 

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοιες πρακτικές και πως θα μας βρουν μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι τους.
 

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Ναυτιλία και στον Τουρισμό να μην μετατραπούν σε υποστηριχτές και χειροκροτητές των δυνάμεων του εργατοπατερισμού και της εργατικής αριστοκρατίας, που υπονομεύουν και εκφυλίζουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης, ανάπτυξης και ταξικού προσανατολισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίθετα έχουν ταξικό συμφέρον να τις καταδικάσουν και να τις απομονώσουν δίνοντας αγωνιστικό-μαζικό-μαχητικό -παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 20 Μάη στις 11 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό(ΗΣΑΠ) του Πειραιά.
 

Δ.Α.Σ.