ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ... ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...












Προς: peiratikoi@yahoo.gr

Φίλοι peiratikoi επιθυμω και εγώ υπερασπίσω το ΄΄σπίτι΄΄ μου και να προσθέσω τα δικά μου σχόλια σχετικά με τις ΄΄διαπιστώσεις - καταγγελίες΄΄ του ανθρώπου που δουλεύει 20 χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά.
α) Λεει πως έχει συγγενή που αποστρατευτηκε πρόσφατα και ΄΄τα ξέρει΄΄ από πρωτο χέρι , υποθέτω πως ο συγγενής του ανήκει στους αμετάθετους και ίσως είναι από αυτούς τους λίγους που τα ΄΄παίρνουν΄΄. Και ναι φυσικά υπάρχουν κάποιοι που είναι διεφθαρμένοι όπως σε κάθε εργασιακό χώρο , αλλά είναι λίγοι και αυτό το γνωρίζουν όλοι!!
β)Μίλησε για μεροκάματο από ταξιτζήδες ,φορτηγατζήδες και πλάστιγγες, ....θα δεχτώ πως υπάρχουν κάποιοι που τα παίρνουν από αυτούς ...γιατί όμως ο κύριος ή ο συγγενής του Λιμενικός που αποστρατεύτηκε , άρα είναι της παλιάς γενιάς και γνώστης των παλιών ΄΄κακών παραδόσεων΄΄οι οποίες τείνουν να εξαλειφθούν από τη νέα γενιά Λιμενικών (μετά το 97), δεν καταγγέλουν αυτούς που τα παίρνουν και αυτούς που τα δίνουν φυσικά!!
γ) Μίλησε για τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών.....ίσως σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρχαν μεμονωμένα πρόσωπα που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες αλλά αυτοί μετριούνται στα δάχτυλα του χεριου! Αυτός που του μεταδίδει τέτοιες φήμες ,το κάνει με στυλ κουτσομπόλας γυναίκας που θέλει να δείξει στις φίλες της οτι γνωρίζει τα πάντα για όλους στη γειτονιά αλλά στην ουσία δεν ξέρει τίποτα και μεγενθύνει καταστάσεις και φαντάζεται ανύπαρκτα γεγονότα!!
δ)Μίλησε για το εφάπαξ και τη σύνταξη ... .. ναι κάποιοι πήραν τεράστιο εφάπαξ και μια αξιοπρεπή σύνταξη!!! Συμφωνω πως το εφάπαξ έπρέπει να μειωθεί γιατί ΄΄προκαλεί΄΄ και στο τέλος δεν θα μείνει ΄΄φράγκο΄΄ για να πάρουμε οι νεότεροι και επίσης απτη πρωτη μέρα που μπήκα στο Σώμα μου έκανε αρνητική εντύπωση πως 45άρηδες Συνάδελφοι έβγαιναν στη Σύνταξη. Ας δει όμως τριγύρω του και θα διαπιστώσει πως η Ελλάδα έχει γεμίσει συνταξιούχους του Δημοσίου (ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ και άλλοι) αλλά οι Λιμενικοί που πρόλαβαν αυτό το καθεστώς είναι συγκριτικά λίγοι. Αυτές οι καταστάσεις είναι παρελθόν και πλέον όλοι ΄΄βράζουμε΄΄ στο ίδιο καζάνι!
Όσο για το ποιοι Λιμενικοί δουλεύουνε αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Σίγουρα υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν σχεδόν ανύπαρκτο αντικείμενο και κάποιες άλλες που αποτελούνται μόνο από γραφειάδες που πολλοί εξαυτών προσποιούνται πως εργάζονται αλλά το σίγουρο είναι πως όποιος έχει φιλότιμο και όρεξη για εργασία προσφέρει θετική υπηρεσία σε όποιο πόστο και τόπο αν βρίσκεται.
δ) Μίλησε για πενθήμερα νυχτερινά και πλεύσιμα.....και όπως συμπεραίνω έχει άποψη για το θέμα από τον συγγενή του ο οποίος προφανώς έπερνε τα πενθήμερα χωρίς να τα δουλεύει γιατί ήταν ΄΄μπάρμπας΄΄ και κλεγόντανε στην Υπηρεσία και κάποια άλλα κοροιδα τα δούλευαν διπλά για να τον καλύψουν!! Πάντως να ξέρει ο επί 20 χρόνια άσχετος του λιμανιου πως ελάχιστοι παίρνουν ΄΄μούφα΄΄ πενθήμερα , νυχτερινά και πλέυσιμα....οι υπολοιποι έχουμε ξεπατωθέι να τα δουλεύουμε και στο φινάλε δεν τα πληρωνόμαστε όλα γιατί ξεπερνάμε και αυτά που ΄΄δικαιολογεί΄΄ η Υπηρεσία!!! Αν θέλει ας βρει εργαζόμενους στο Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που να απασχολόυνται σε νυχτερινές προγραμματισμένες βάρδιες και να αποζημιώνονται με τόσα λίγα χρήματα! Γνωρίζει οτι καλα-καλά δεν παίρνουμε ρεπό;
ε) Για την απαξίωση των ΚΕΑ δεν ευθύνονται οι ίδιοι και όποτε έχει χρειαστεί προσφέρουν οτι μπορούν ....και στα 20 χρόνια που είναι ο κύριος στο λιμάνι δεν νομίζω να είδε τους Λιμενικούς να χρησιμοποιούν βία πάνω από 2-3 φορές και αυτό μετά από άνωθεν εντολές!.το ξύλο μάλον από ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ το έφαγε!!
στ) Και ο επι 20 χρόνια άνθρωπος του λιμανιου καταλήγει οτι όλα τα σχολια του τα έκανε για να στείλει μύνημα στους Κυβερνώντες να πάρουν χρήματα απο τους Λιμενικούς και να τα δώσουν στους γέροντες των 900 ευρώ!! Ρε μάστορα, ο πατέρας μου παίρνει 600 ευρώ γιατί δεν πρόλαβε να κολλήσει λίγα ένσημα(βαρέα) του Εργάτη αμμοβολιστή-ελαιωχρωματιστή σε Ναυπηγοεπισκευστική ζώνη και ποτέ του δεν κλάφτηκε ή ζήλεψε για αυτά που παίρνουν οι άλλοι, απλά ελπίζει να μην του κόψουν κι εκείνου και παρακαλάει να μην την πληρώσουν οι υπολοιποι απλόι εργαζόμενοι αλλά τα λαμόγια που έκλεψαν , οι πολιτικοί και οι έχοντες!! Εσύ μάλον ζηλέυεις τον συγγενή σου Λιμενικό που πήρε το προκλητικό (συμφωνώ) εφάπαξ και προφανώς ανήκε στην ΄΄κατηγορία΄΄ των αμετάθετων και ενδεχομένως ήταν λαμόγιο ή ανύπαρκτος υπηρεσιακά!!
Κλείνωντας την παρέμβαση μου θέλω να φωνάξω προς όλους πως το ΛΣ δεν είναι οι αρνητικές εξαιρέσεις που κατά καιρούς εμφανίζονται , ούτε μερικοί καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου, το ΛΣ είμαστε όλοι εμείς που καθημερινά προσπαθούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα με ανύπαρκτα μέσα , πληρώνοντας από την τσέπη μας πολλές φορές και πάνω απόλα ότι κάνουμε το κάνουμε με ήθος και αξιοπρέπεια!!! Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας ..απλά φοράμε τη στολή και γιαυτό γινόμαστε πιο ευάλωτοι!!
Μην πατάτε την μπανανόφλουδα του διχασμού της κοινωνίας που σας ρίχνουν οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι!!! Η Ελλάδα δεν θα χρεοκωπήσει αλλά κάποιοι θέλουν να χρεοκοπησουν οι Ελληνες!!!
Ευχαριστώ !!!

--------
ΣΧΟΛΙΟ : Βεβαίως, αυτοί που πληρώνονται, ενώ δεν δουλεύουν, τα βύσματα με τις υψηλές αποδοχές και τα λαμόγια του λιμανιού και όπου αλλού, θα πρέπει τουλάχιστον να μη μιλούν εναντίον των πραγματικών εργαζομένων που βάλλονται από τα οικονομικά μέτρα. Είναι γνωστή η τακτική του διαίρει και βασίλευε!

Χ. Μπόλκας