ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

8 χρόνια εγκαινιάζουν ΚΕΚ σε στρατόπεδα


Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, 3 τουλάχιστον διατελέσαντες υπουργοί Εθνικής Άμυνας έχουν να περηφανεύονται στο βιογραφικό τους ότι εγκαινίασαν ΚΕΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης και Βενιζέλος.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τον ........







Γιάννο Παπαντωνίου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2002. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση, <<τα προγράμματα κατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (Κοινωνία της Πληροφορίας) τα οποία αρχίζουν το Δεκέμβριο του 2002. Σε αυτά έχει προβλεφθεί η συμμετοχή 2000 στρατευμένων κατά την περίοδο 2002-2003. Σε αυτά περιλαμβανόταν και η αναβάθμιση του Ενεργού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με βελτίωση της ιστοσελίδας www.armyjob.gr, καθώς και την καλύτερη σύνδεση Επαγγελματικού Προσανατολισμού-Κατάρτισης-
Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας στο πλαίσιο ολοκληρωμένου προγράμματος που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας>>. Βέβαια η περίφημη ιστοσελίδα χάθηκε κάπου στην πορεία.. Ποιος ξέρει πόσο να στοίχησε το στήσιμό της...

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 τσουπ νέα εγκαίνια. <<Το 2ο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (Σ.Ε.ΤΗΛ) στον Πύργο Ηλείας εγκαινίασαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη–Πάλλη Πετραλιά.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγγειλε επίσης τη δημιουργία και άλλων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς σε διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται η σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, το Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα, η 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών στο Καβούρι και το Κέντρο Τεχνικού στην Πάτρα>>.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, οπότε και ανακοινώθηκε ότι <<Με έξι επιπλέον Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης διευρύνεται το πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την Δια Βίου Μάθηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Στόχος του προγράμματος είναι να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, χρόνος δημιουργικός και γόνιμος για τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα, όπως είχε τονίσει ήδη ο κ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο>>.

Καλή είναι η επιμόρφωση, αλλά θα θέλαμε να συνοδευόταν και η ανακοίνωση από λεπτομερή καταγραφή των στρατευμένων που τα παρακολουθούν, σε ποιες περιοχές είναι και σε ποιες Μονάδες υπηρετούν. Γιατί τα τηλεφωνήματα που γίνονται στα δημοσιογραφικά γραφεία, άλλα μαντάτα φέρνουν. Για διπλοσκοπιές και για ελλείψεις προσωπικού, που δημιουργούνται επειδή κάποιοι έχουν μπάρμπα στην ...Κορώνη και με το που βλέπουν τα χάλια μιας Μονάδας του τηλεφωνούν και φεύγουν, αδιαφορώντας για το χώσιμο των υπολοίπων. Και οι εξαγγελίες για κλείσιμο στρατοπέδων ώστε να εξοικονομηθεί κόσμος, ακόμα δεν έχουν γίνει.
Ποιοι και πότε λοιπόν παρακολουθούν όλα αυτά τα καλά μαθήματα;