ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ ΓΙΑ ΤΑ...ΦΑΡΜΑΚΑ-ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ....ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ;;;;;


Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσωπικού Λ.Σ. Πειραιάς

25/04/10

Γνωρίζουμε στους συναδέλφους ότι η Ομοσπονδία, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην επίλυση του προβλήματος της κάλυψης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των 7.800 στελεχών του Λ.Σ. και των οικογενειών τους, γεγονός που θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας.
Είναι πλέον πραγματικότητα σε όλη τη χώρα και για όλους τους συναδέλφους η ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που αποδεικνύεται περίτρανα από την άρνηση όλων των ιδιωτικών φορέων να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε όλη την επικράτεια.
Η Ομοσπονδία με τις συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις της σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ανέδειξε το πρόβλημα και συγκεκριμένα:
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ Μιχάλη έγιναν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε αυτή τη στιγμή να προωθείται από το Υπουργείο Οικονομικών απόφαση για την άμεση εκταμίευση του 90% του ποσού του φετινού προϋπολογισμού από τον κωδικό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, ύψους 4. 320.000,00 ευρώ, έναντι των 4.500.000,00 ευρώ τα οποία χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο από δαπάνες παρελθόντων ετών.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν λύνουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα.

Απαιτείται η εξεύρεση του ποσού, που οφείλεται από δαπάνες των παρελθόντων ετών (εξωπρουπολογιστικά) για οριστική λύση του προβλήματος και την ομαλή ροή από εδώ και πέρα του συστήματος της εξόφλησης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών.
Μέχρι τότε όμως, κάθε μέρα, που περνάει και το πρόβλημα παραμένει, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την κατάρρευση του κοινωνικού Κράτους, με αποτέλεσμα την διασάλευση της κοινωνικής συνοχής που μέχρι τώρα υπήρχε στην Ελληνική κοινωνία.

Η Ομοσπονδία θα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε πρόοδο του θέματος.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ