ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Η' ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ


ΠΡΟΣ: peiratikoi@yahoo.gr

Βρήκα την συγκεκριμένη άποψη πολύ ενδιαφέρουσα και νομίζω ότι εκφράζει πολλούς από εμας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από έναν φανατικό αναγνώστη των Πειρατικών.
===================================
ΑΠΟ ΤΟ BLOG NAFTIKOS:

H χώρα βαδίζει ολοταχώς στα χέρια του ΔΝΤ και εμείς «περί άλλα τυρβάζουμε».

Θλιβερό το θέαμα χθες στο λιμάνι του Πειραιά, να βλέπεις νέα παιδιά ζαλωμένα με ομοιόμορφα κοντάρια και πανώ, δασκαλεμένα από μεσόκοπους επαγγελματίες συνδικαλιστές, να κατοικοεδρεύουν χαζολογώντας στους καταπέλτες των πλοίων και μετά να «παρελαύνουν» σαν στρατιωτάκια με μόνο σκοπό να περάσει η ώρα τους, να δημιουργήσουν πρόβλημα στους απλούς πολίτες και να προβάλουν το κόμμα και την οργάνωση που τους σπονσονάρει κραυγάζοντας κούφια και ξύλινα συνθήματα.

Δεν πήγε ο κυρ Γιώργης που είχε έλθει για ιατρικές εξετάσεις από την Νάξο πίσω στο νησί του χθες και νίκησε «η Δημοκρατία» τους.
Εξοικονόμησαν καύσιμα οι εφοπλιστές από τα ανεκτέλεστα, κούφια στην ουσία δρομολόγια, της Τετάρτης και ίσως και της σημερινή ημέρας και τα παιδάκια επαναστάτες και οι μεσόκοποι ινστρούχτορες τους, νομίζουν ότι επέφεραν ένα ακόμα κτύπημα κατά του κατεστημένου.
Δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ελεύθερα οι απλοί Έλληνες πολίτες του Πειραιά, και οι νεαροί που ζούν στον κόσμο που τους επέβαλαν οι κομματικοί αξιωματούχοι, νομίζουν ότι συμμετείχαν σε «μεγαλειώδη πορεία» που έδειξε την δύναμη των «εργαζομένων» και που θα ανατρέψει τις αστικές δομές ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.
Στον κόσμο τους τα ταλαίπωρα αυτά παιδιά που παρίσταναν τους ναυτικούς.
Δεν καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονται οι επαγγελματίες κομματικοί συνδικαλιστές για να κερδίσουν οι ίδιοι κομματική δόξα και γιατί όχι μια θέση ανάμεσα στους τριακόσιους της βουλής ή μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο?

Δεν καταλαβαίνουν ότι τον μόνο που «κτυπάνε» είναι ο απλός Έλληνας εργαζόμενος του μόχθου και της καθημερινότητας που στο όνομα της ελεύθερης κομματικής και συνδικαλιστικής έκφρασης του εμποδίζουν, έστω και για λίγο, το δικαίωμα στην εργασία και στην ελεύθερη μετακίνηση?

Έλεος πια. Ας βγάλουν τις κομματικές παρωπίδες αυτά τα νέα παιδιά ας πάψουν να παριστάνουν κάθε φορά «τους ναυτεργάτες» ή όποιον άλλο ρόλο τους επιβάλλει η κομματική τους δικτατορία και ας προσπαθήσουν να αγαπήσουν τον εαυτό τους, τους συμπολίτες και την χώρα τους, για να μην καταντήσουν σαν τους μετανάστες του πρώην ανατολικού μπλοκ ή των Αφρικανικών χωρών.
------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ: Είμαι της άποψης ότι καθένας μπορεί και πρέπει να έχει τη δική του θεωρία, να υποστηρίζει ό,τι εκείνος νομίζει ορθότερο.
Τώρα, λοιπόν, που θα σφίξουν τα λουριά με την άρση του cabotage έχω την αίσθηση ότι κανείς πολίτης δεν θα σταθεί στο πλευρό των ναυτικών γιατί αυτό που βλέπουν οι πολίτες είναι ότι το κράτος χάνει τόσα χρόνια ζεστά και μετρητά ευρώπουλα για να εξυπηρετηθεί μια συντεχνία..........Βλέπετε λοιπόν ότι υπάρχει ο λόγος, υπάρχει και ο αντίλογος...Με κινητοποιήσεις απειλεί η ΠΝΟ, που τώρα καταδικάζει τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ...γιατί τάχα συμμετέχουν μόνο δύο σωματεία.
'Οταν θα αποφασίσει η ΠΝΟ όμως κινητοποποιήσεις, επαναλαμβάνω για ένα συντεχνιακό θέμα, όπως πιστεύει ο πολύς κόσμος...τότε όλα θα είναι "καλά καμωμένα"...Δυστυχώς, η λέξη αλληλεγγύη έχει πάψει να υπάρχει στο λεξιλόγιο...Ναυτικός κατά εργάτη, δημόσιος υπάλληλος κατά ένστολου και πάει λέγοντας....λες και δεν είναι όλοι ταλαιπωροι εργαζόμενοι αλλά...πράσινα, κόκκινα, μπλε ανθρωπάκια από άλλο πλανήτη!

Δώρα Βογιατζάκη