ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ΜΗΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ...ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, κ.ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !!



Επαρχείο Μήλου: Άμεση κάλυψη παιδιάτρου με επικουρικό γιατρό.


Επιστολή απέστειλε το Επαρχείου Μήλου υπογεγραμμένη
από την Έπαρχο Μήλου. κα.Π.Καλογεράκη, στο Υπουργέιο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για το θέμα του παιδιάτρου.

Αναφέρει σχετικά:
"Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε σε σας για να σας επισημάνουμε και πάλι ένα πρόβλημα που βεβαίως γνωρίζετε, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρει λύση, αλλά διαιωνίζεται.
Το Κέντρο Υγείας Μήλου καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού παιδιών της Μήλου και της Κιμώλου, η έλλειψη όμως παιδιάτρου από το Φεβρουάριο του 2009, μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελάχιστων γιατρών που υπηρετούν στο Κ.Υ.Μήλου, δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, αφού η ύπαρξη αυτής της ειδικότητας είναι αναγκαία και ουσιώδης.
Με αλλεπάλληλα έγγραφα και προσωπικές μας επαφές απευθυνόμαστε στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι προκηρύχτηκε η θέση (αριθ.6365/28-7-2009), η οποία δυστυχώς απέβη άγονη."
"Επιπρόσθετα με το αριθ.7893/3-9-2009 έγγραφο του Γ.Ν.Σύρου προς το Υπουργείο σας, στις κενές οργανικές θέσεις ιατρών του Ε.Σ.Υ. συμπεριλήφθηκε και η θέση επιμελητή παιδιατρικής για το Κ.Υ.Μήλου.
Επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε, η κάλυψη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ χρονοβόρες, παρακαλούμε για την άμεση κάλυψη παιδιάτρου με επικουρικό γιατρό, μέχρις ότου η θέση καλυφθεί οριστικά.
Δυστυχώς, στο νησί δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης παιδίατρος, ο οποίος θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κάποια κατάσταση.
Επισυνάπτουμε συνημμένα το από 19-3-2010 έγγραφο που έχουν συνυπογράψει οι σύλλογοι γονέων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με το οποίο εκφράζουν την αγωνία τους για τη σημαντική αυτή έλλειψη.
Η προστασία της υγείας των νησιωτών απαιτεί άμεση εφαρμογή σύγχρονων και αποτελεσματικών πολιτικών. Ζητούμε την ευαισθητοποίησή σας στο θέμα αυτό που άπτεται της υγείας των παιδιών μας και την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στοιχειωδώς το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Κ.Υ.Μήλου."
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη Γενική Γραμματέα Π.Ν.Αιγαίου, στους βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη Κυκλάδων, το Δήμο Μήλου, την Κοινότητα Κιμώλου, το Π.Π.Ι. Κιμώλου, το Εργατικό Κέντρο Μήλου, την Ε.Β.Ε.Ε.Μ. και τους Συλλόγους Γονέων Μήλου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ"