ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η ΠΟΕΠΛ.Σ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ -Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !


Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Δελτία Τύπου

Έκδοση Π.Δ. περί αρμοδιοτήτων Λ.Σ. Πειραιάς 23/04/10

Μετά την αναμονή αρκετών μηνών, το Λιμενικό Σώμα με το Π.Δ. 49/2010, αποκτά ρόλο, αρμοδιότητες και αποστολή που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων του πρώην ΥΕΝ.
Από την κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ και τη διάσπαση των Υπηρεσιών του σε άλλα Υπουργεία, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία ενός νέου Λιμενικού Σώματος, με όλες τις προϋποθέσεις για ισχυρή, αποτελεσματική και σύγχρονη παρουσία, το οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προς όφελος της κοινωνίας και της πολιτείας.
Με τον τρόπο αυτό το ΛΣ καθίσταται πλέον καθοριστικός παράγοντας της δημόσιας διοίκησης με αυξημένες αρμοδιότητες στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής ακτοφυλακής και κυρίως με αυτόνομη και αυθύπαρκτη παρουσία.
Επίσης θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις με την ψύχραιμη, σοβαρή και υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε από τη αρχή, με τις ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις που καταθέσαμε και δημοσιοποιήσαμε, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του 11ου Συνεδρίου μας, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά κυρίως με το κάλεσμά μας προς τη Κυβέρνηση να δείξει τη γενναιότητα που απαιτείται για να υπάρξουν τόσο σύντομα τόσο μεγάλες αλλαγές.
Με την αναμενόμενη ίδρυση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και την συγκεκριμενοποίηση του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του, τοποθετούνται για πρώτη φορά στην ιστορία του Σώματος οι βάσεις για την δημιουργία ενός οργανισμού σύγχρονου, παραγωγικού και αξιόμαχου, με την προϋπόθεση πάντα της ικανής χρηματοδότησης του και της αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων του προσωπικού του.

Η ομοσπονδία γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο λόγο πάνω στην οργάνωση του Σώματος και θα βρίσκεται συνέχεια δίπλα στις εξελίξεις, προστατεύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων για ένα Λιμενικό Σώμα που θα σέβεται το προσωπικό του και θα προσφέρει στην κοινωνία.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ Λ.Σ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ