ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ , ΞΕΚΑΘΑΡΑ , ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ !!!









ΘΕΜΑ-Απάντηση στην ανάρτηση του πειρατικού ρεπορτάζ για την ΜΥΑ και ΚΕΑ στην Κα Πόπη Χριστοδουλίδου ναυτιλιακή συντάκτρια της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Καλημέρα και επιτρέψτε μου αγαπητοί μου φίλοι και επί 2 χρόνια, πολύτιμοι συνεργάτες πειρατικοί όλοι έμπειροι ναυτιλιακοί συντάκτες οι μόνοι, που γνωρίζετε επί χρόνια τα θέματα της ναυτιλίας της ναυτοσύνης και του λιμενικού, κατ' αρχήν να ευχηθώ, να απαντήσω στο ερώτημα, που η καλή δημοσιογράφος και φίλη, Πόπη Χριστοδουλίδου μου έθεσε, αλλά και για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες, που έφυγα από το ΥΕΝΑΝΠ, να καταθέσω κάποιες σκέψεις και εμπειρίες πιο ελεύθερα και όχι τόσο θεσμικά, γιατί πιστεύω ότι έχω καθήκον σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους του πρώην ΥΕΝΑΝΠ.

Από την καρδιά μου λοιπόν όλες μου οι ευχές, από εδώ το πειρατικό ρεπορτάζ σε σας όλους τους ναυτιλιακούς συντάκτες ,τους ναυτικούς μας τα πληρώματα τους πλοιάρχους τους αξιωματικούς της γέφυρας και της μηχανής τους Έλληνες ναυτεργάτες, που ταξιδεύουν στις θάλασσες του πλανήτη η είναι άνεργοι σήμερα, τους συνταξιούχους απόμαχους της θάλασσας τους αξιωματικούς υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ,τους νησιώτες μας τους εργαζόμενους στη ζώνη του περάματος και πάνω από όλα στις οικογένειες .

Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι Π Ο Τ Ε δεν υπήρξε σχεδιασμός η πρόταση η ιδέα από εμένα η τον σύμβουλο του ΥΕΝΑΝΠ Κ. Φώτη Νασιάκο, όσο ήμουν Υφυπουργός για κατάργηση των ΚΕΑ.

Κανένας από την ΜΥΑ δεν πρότεινε η ζήτησε «χατήρι» για κατάργηση των ΚΕΑ

Ναι βούταγα μαζί με την ΜΥΑ -δηλαδή καταδυόμασταν στη θάλασσα, για να μην παρεξηγηθούμε με το βούτηγμα κάποιων πολιτικών, που είναι της μόδας-και ήταν είναι και θα είναι τιμή μου να καταδύομαι με το επίλεκτο σώμα των Ελλήνων Βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.

Για να γίνω απόλυτα σαφής, θεωρώ ότι είναι απόλυτα αναγκαίο όχι μόνο να διατηρηθούν και οι δύο επίλεκτες ομάδες του Λ.Σ και η ΜΥΑ ,αλλά και τα ΚΕΑ, που έχουν εντελώς διαφορετική αποστολή και εκπαίδευση και τιμούν το Λ.Σ και την Ελλάδα και μας κάνουν ασφαλείς και περήφανους, αλλά να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ και να χαρακτηριστεί ειδική επίλεκτη ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται και το προσωπικό των ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ του Λ.Σ. που πραγματικά παλεύει με τις θάλασσες διασώζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες ζωές Ελλήνων και αλλοδαπών, συγκρούεται με εμπόρους ναρκωτικών και ανθρώπινης ελπίδας, δεν έχει αργίες και σχόλες και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας στο Αιγαίο.

Τα παραπάνω αποτελούν και προτάσεις, που έκανα, αλλά όπως γνωρίζετε δεν είχα τυπικές αρμοδιότητες, παρά μόνο στα δύσκολα, που πολλοί εξαφανιζόντουσαν-εσείς ξέρετε-και τότε έπρεπε να χειριστώ τα πάντα.

Διαφώνησα ,στην περίπτωση της καθόδου των αγροτών από την Κρήτη και σε κάθε περίπτωση διαφωνώ ,με την ενεργοποίηση των επίλεκτων ομάδων ΜΥΑ και ΚΕΑ σε περιπτώσεις, που καλούνται από την ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσουν ομάδες πολιτών, όπως τα ΜΑΤ.
Στην περίπτωση της καθόδου των αγροτών στον Πειραιά, έδωσα εντολή μέσω του Κ.Αρχηγού Λ.Σ. και ήμουν παρών από τις 04.00 το πρωί και για 5 24ωρα, προκειμένου να μην συγκρουστούν λιμενικοί με πολίτες ,γιατί δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση ούτε την αποστολή η ΜΥΑ και τα ΚΕΑ, σε αντίθεση με τα συνεχή τότε αιτήματα του τ. ΥΔΤ.

Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συντηρηθεί αυτή η περιρρέουσα άποψη ότι τά 2 επίλεκτα σώματα βρίσκονται σε σύγκρουση είναι ανώφελο άδικο και καταστροφικό.

Κάποιοι επαγγελματίες δήθεν υπερασπιστές αζημίωτα ξένοι προς το Λ.Σ. συντηρούν αυτό το κλίμα, ζούν από συγκρούσεις, που δημιουργούν οι ίδιοι και προσφέρουν την χειρότερη υπηρεσία στο Σώμα.
Είναι η μόνη περίπτωση στην διάρκεια της θητείας μου ως ΥΦΕΝΑΝΠ, που προσέφυγα στην δικαιοσύνη εναντίον τους.

Είναι οι ίδιοι η μάλλον ο ΙΔΙΟΣ, που όταν ανέλαβα, προσπάθησε με κομματικές περγαμηνές να με πλησιάσει, για να ρουφιανέψει ανθρώπους του λιμενικού με δήθεν πολιτικά κριτήρια, ενώ υποκρύπτονταν επαγγελματικά συμφέροντα.
Για αυτόν τον λόγο, τον πέταξα έξω από το κτήριο του Υπουργείου, όπου με μία τσάντα αναζητούσε πελάτες, καλλιεργώντας συγκρούσεις.

Όταν ζήτησα από τον τότε αρχηγό Αν/χο Κ. Σιωνίδη, να κάνει διοικητή των ΜΥΑ τον Υπ/χο Παπαδάκη Ιωάννη, γιατί γνώριζα τα προσόντα τα πτυχία και τις εκπαιδεύσεις του Αξιωματικού, ο ίδιος αυτός «υπερασπιστής» διέδιδε ότι η μητέρα του εν λόγω Αξιωματικού ήταν στην Κρήτη με φωτογραφία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, λες και αυτό, αν συνέβαινε ήταν μεμπτό για έναν άριστα εκπαιδευμένο Αξιωματικό βατραχάνθρωπο.
Τελικά, για να μπορέσω να κλείσω στόματα πριν γίνει διοικητής είχα την τιμή να υπηρετήσει ως Υπασπιστής μου.

Τα παραπάνω σας τα γράφω, τώρα αγαπητοί πειρατικοί, γιατί με αφορμή το περιστατικό της παρέλασης, είμαι βέβαιος και γνωρίζω ότι πολλοί που θέλουν την διάλυση των επίλεκτων ομάδων αυτών, θα προσπαθήσουν να διαβάλουν ανθρώπους να μιλήσουν για πολιτικά κίνητρα και αυτό είναι απόλυτα άδικο, γιατί οι ένστολοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν μπορούν εύκολα να μιλήσουν δημόσια.
Ας εμπιστευτούμε όλοι την ηγεσία του Λ.Σ., που έδωσε εντολή για την ΕΔΕ και ψάξτε λίγο να δείτε, πώς τέτοιοι τύποι, όπως ο «υπερασπιστής» βρίσκουν φίλους όλων των χρωμάτων, αλλά ίδιων αντιλήψεων, που βιώσατε στην τελευταία συνέντευξη τύπου.

Υ.Γ.1 Όπως θα έλεγε και η Δώρα, που συλλέγει παροιμίες-τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

Υ.Γ.2 Συγνώμη για το μέγεθος και το ύφος της ανάρτησης, που δεν είναι «πολιτικά σωστό», αλλά αυτή την εποχή και λόγω ότι μου λείψατε όλοι, αισθάνομαι ότι βοηθά η ωμή αλήθεια

Υ.Γ.3 Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι αληθινά και καθαρά οι συνάδελφοι μου της νέας πολιτικής ηγεσίας να διαβάζουν το πειρατικό, ΠΡΙΝ μπουν οι σύμβουλοι -και εξαιρώ τον Ναύαρχο του Π.Ν. και τον Στρατηγό της ΕΛΑΣ -μόνοι τους .

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ το ΥΕΝΑΝΠ? ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ τ. ΥΦΕΝΑΝΠ
--------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΟ.

Πάνο,
να είσαι πάντα καλά
και σε ευχαριστούμε πολύ
για όλα !!!


ποπη χρ.