ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΘΗΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ SEA DIAMOND ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ !!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Τρία χρόνια από το ναυάγιο του K/Z Sea Diamond – Πορεία Δράσης»

Σήμερα, 18 Μαρτίου 2010, προσήλθε σε σύσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, μαζί με το Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας, την Κοινότητα Οίας – Θηρασίας, τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών και Συλλόγους και Σωματεία του νησιού, και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα 18/3 το Υπουργείο ΠΕΚΑ έχουμε να δηλώσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, αιφνιδιάστηκαν από την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αναθέσει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας να υλοποιήσει πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας της θάλασσας της Σαντορίνης, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Luis Hellenic Cruises, αφού, ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε δεχθεί τέτοια πρόταση. Αίτημα όλου του Θηραϊκού λαού είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΗ και ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας.
Δεν αμφισβητούμε τη χρησιμότητα εγκατάστασης των νέων συστημάτων παρακολούθησης, και στην προσπάθεια αυτή θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες. Τα μέτρα αυτά έπρεπε να είχαν ληφθεί από την επόμενη κιόλας μέρα του ναυαγίου, αλλά δεν αποτελούν οριστική λύση του προβλήματος.
Άλλωστε η λήψη των μέτρων αυτών αποδεικνύουν και την ύπαρξη επικινδυνότητας του ναυαγίου αλλά και την ευθύνη, που συνεχίζει να φέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

2) Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, εν όψει της συμπλήρωσης 3 ετών από τη βύθιση του K/Z Sea Diamond, θα πραγματοποιήσουμε μαζική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Αθηνιού.
Στη διαμαρτυρία αυτή καλούμε να παρευρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, οι βουλευτές του Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΑ και ο Νομάρχης Κυκλάδων.

3) Μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα ζητήσουμε ακρόαση αντιπροσωπείας των τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού από τα αρμόδια υπουργεία, που χειρίζονται το θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond όπως το ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εφόσον δεν λάβουμε ξεκάθαρη δέσμευση από την Πολιτεία, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την Ανέλκυση και Απομάκρυνση του Κ/Ζ Sea Diamond θα προβούμε στην κλιμάκωση του αγώνα μας με δυναμικές κινητοποιήσεις.

4) Θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει το επόμενο βήμα για την οριστική αντιμετώπιση του ναυαγίου, που είναι η χρηματοδότηση της μελέτης ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond και ότι άλλο προβλέπεται από το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.