ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ ΝΗΣΙΑ, ΙΟΝΙΟ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ !

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μ. Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή ορκωμοσίας νέων Λιμενοφυλάκων

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο της πύλης Λέοντος, στο λιμάνι του Πειραιά, η τελετή ορκωμοσίας εξακοσίων εβδομήντα επτά (677) νέων Λιμενοφυλάκων (355 άνδρες και 322 γυναίκες).
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αθανάσιο Μπούσιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να παρίσταμαι στην ορκωμοσία των νέων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι σε λίγες μέρες θα ενταχθούν στο επιχειρησιακό έργο του Σώματος και θα συμβάλουν στις περαιτέρω επιδιώξεις του.
Είναι επίσης μεγάλη χαρά το γεγονός ότι βλέπω πάρα πολλές νέες γυναίκες που εντάσσονται στο Σώμα και θα υπηρετήσουν την πατρίδα, γιατί και αυτό αποτελεί πρόοδο για την ελληνική κοινωνία.
Η ένταξή σας στο Λιμενικό Σώμα συμπίπτει με μια περίοδο πολύ σημαντικών προκλήσεων για τη χώρα και για το έθνος.
Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά και ταυτόχρονα μιας μεγάλης μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα μετά από δεκαετίες μεταπολιτευτικής περιόδου. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, οι ευκαιρίες πολλές, αλλά και οι κίνδυνοι ακόμα περισσότεροι.
Το στοίχημα είναι να μπορέσουμε να εκμηδενίσουμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες.
Και μέσα από την κρίση να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Αντιμετωπίζουμε νέες πραγματικότητες, πρωτοφανείς για την πατρίδα και την κοινωνία. Η παράνομη μετανάστευση, η εγκληματικότητα, η φτώχια , οι διακρίσεις καθημερινά πιέζουν τη νέα κοινωνική μας πραγματικότητα και δημιουργούν προβλήματα. Πολλοί θεώρησαν αυτή τη νέα πραγματικότητα ως μια αφορμή να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα φονικό πεδίο αφαιρώντας ζωές αθώων ανθρώπων.
Είτε αυτοαποκαλούνται τρομοκράτες που στήνουν ενέδρες, σκοτώνουν και αφαιρούν ζωές μικρών αθώων παιδιών και μάλιστα φτωχών μεταναστών, είτε είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου και επίσης αφαιρούν αθώες ανθρώπινες ζωές.

Θέλω εδώ από αυτό το βήμα να απευθύνω ένα μήνυμα στους πολίτες όλης της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια σκληρή και αποφασιστική απάντηση σε όλους αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να δρουν με αυτό τον τρόπο. Θα πάρουν, επαναλαμβάνω, σκληρή και αποφασιστική απάντηση στην πράξη. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το έγκλημα , δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το φόβο, την ανασφάλεια που φωλιάζει στις ψυχές των ανθρώπων και ενίοτε γίνεται τρόμος με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια κοινωνία φοβική, άρα συντηρητική και μη δημιουργική.

Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε, μέρα με τη μέρα, νέες πολιτικές ασφάλειας που απαντούν στα προβλήματα . Ήδη από χθες 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στις γειτονιές σας, στις γειτονιές όλων των πολιτών, αδιακρίτως κοινωνικής τάξη.
Κάθε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί περνούν μπροστά από το σπίτι του κάθε πολίτη και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες πιο αποφασιστικά, δημιουργώντας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δήμο τμήματα δίωξης του εγκλήματος, τα οποία θα σχεδιάζουν επιτόπου και θα επιχειρούν επιτόπου για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος.

Επίσης, ήδη, μια ομάδα υπό τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνά όλα τα οικονομικά στοιχεία εκείνων των κακοποιών, οι οποίοι μέσα από παράνομες πράξεις σε βάρος συμπολιτών μας και της πατρίδας επιχειρούν να πλουτίσουν.
Επιδιώκουμε την κατάσχεση αυτών των χρημάτων και τη σύλληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων. Είμαστε σήμερα εδώ για να επιβάλλουμε το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης που έχει ανάγκη η χώρα, η ελληνική κοινωνία και να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους ως μια μεγάλη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια.
Νέοι και νέες λιμενοφύλακες,

Το Λιμενικό Σώμα εισέρχεται σε μια νέα φάση της ιστορίας του. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην πορεία μας από εδώ και πέρα και θα καθορίζει τη νέα δομή του Λιμενικού Σώματος, του Αρχηγείου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο με τη σύγχρονη, ολοκληρωμένη δομή, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Λ. Σ. σήμερα : τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα με τη γνώση στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και ταυτόχρονα τη διαχείριση των ζητημάτων της ναυτιλίας σε μια εποχή που και αυτή καλείται να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη.

Και είμαι βέβαιος ότι οι εκπρόσωποί της ναυτιλίας θα συμβάλλουν αποφασιστικά στο επόμενο διάστημα προς την κατεύθυνση αυτή έχοντας ταυτόχρονα και το συγκριτικό πλεονέκτημα η ναυτιλία να υπηρετείται από ένα Σώμα με γνώσεις σχεδόν ενός αιώνα, επί του θέματος.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οδηγούμαστε μέρα με τη μέρα μέσα από τις πρωτοβουλίες μας σε ένα νέο σχήμα, το οποίο απαντά αποτελεσματικά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα, ώστε να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Θέλω να σας πω επίσης, ότι αυτήν την περίοδο απαιτείται όλοι μας να επιδείξουμε εθνικό και πατριωτικό πνεύμα.
Πατριωτισμός, νέες και νέοι Λιμενοφύλακες, δεν σημαίνει μίσος, δεν σημαίνει διακρίσεις και διαχωρισμοί, ο πατριωτισμός σήμερα, πέρα από την προστασία των συνόρων της πατρίδας, πέρα από αυτά που πριν από λίγο με τον όρκο σας υποσχεθήκατε στην πατρίδα και στο λαό, σημαίνει να υπηρετήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, να εξαλείψουμε τη φτώχια, τη διαφθορά, την τρομοκρατία, να γίνουμε μια κοινωνία δικαίου. Αυτό σημαίνει σήμερα, πέραν όλων των άλλων, πατριωτισμός και αυτό θα υπηρετούμε κάθε μέρα με τις πολιτικές που θα εφαρμόζουμε.

Εύχομαι λοιπόν να είστε όλοι και όλες υγιείς, να σας χαρούν οι οικογένειές σας, να σταδιοδρομήσετε στη ζωή σας με τον καλύτερο τρόπο και με την ευκαιρία της ορκωμοσίας σας, εξ’ όσων μου είπε και ο Αρχηγός, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι όλοι σας θα πάρετε μια 10ήμερη άδεια και αμέσως μετά θα παρουσιαστείτε, πλέον στις μονάδες.

Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό Πάσχα σε όλους.»