ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Και που να ακούσεις Θάνο, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο κύριος δήμαρχος, για τους εργαζόμενούς του... ντρέπομαι και να το μεταφέρω, ο δημοσιογράφος.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο Παναγιώτης Φασούλας προέρχεται από τον ευγενή χώρο του αθλητισμού. Και απορω: Που τα'μαθε αυτά τα χουλιγκανικά; Ακόμα και οι λιμενεργάτες (να με συγχωρήσουν κιόλας) δε χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα, που μεταξύ άλλων θίγει και τον τόπο καταγωγής κάποιων.

Από το πολυτελές, ολοκαίνουριο γραφείο του στην Κανθάρου και Ηρώων Πολυτεχνείου, με τα κόκκινα χαλιά και τις παχιές κουρτίνες, δε μίλησε μόνο με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα χάνοντας το (όποιο) δίκιο του. Αλλά όπως τον καταγγέλουν οι εργαζόμενοι αρνείται και το διάλογο μαζί τους.

Εκτός από τα 10 μηχανήματα τηλεματικής, που παρεμπιπτόντως εγκατέστησε νύχτα και στα μουλωχτά στα απορριματοφόρα κι ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις στη χωματερή των Λιοσίων, ο δήμαρχος υποστήριξε πως θα τοποθετηθούν άλλα 50, τα οποία διαβεβαίωσε πως καταγράφουν ΜΟΝΟ την πορεία των οχημάτων μέσα την πόλη και όχι συνομιλίες και προσωπικά δεδομένα. Σε ερώτηση μου, για το κόστος της προμήθειας, δήλωσε οτι δε θυμάται... κι απορώ... αυτά που ενδιαφέρουν τον Πειραιώτη, αγνοεί;

Μάλιστα τόνισε πως το... θέμα, πέρασε κι από δημοτικό συμβούλιο.

Ωραία πράσινη Δημοκρατία έχουν εκεί κάτω, στον Πειραιά, που εγκρίνει μεθόδους... μπιγκ μπράδερ!!!

Όσο για τα σκουπίδια που ΔΕΝ μαζεύονται γιατί ..."ντεμπελιάζουν οι εργαζόμενοι"; Μα όταν η οργανική σύνθεση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Πειραιά είναι 715 άτομα και αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί για να δουλεύουν (ίσως και ρουσφετολογικά) μόλις 215... κ. δήμαρχε μήπως έπρεπε τουλάχιστον να κάτσεις στο τραπέζι και να συζητήσεις το πρόβλημα με τους εργαζόμένους σου αναζητώντας άλλες λύσεις... επειδή και μόνο -όπως μου απάντησες- δεν μπορούν να γίνουν άλλες προσλήψεις.

Με ποιο φιλότιμο θα δουλέψουν κι αυτοί που πραγματικά δουλεύουν...

ΜΕ ΤΡΟΜΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΗΜΑΡΧΕ... !!!

Χάρης Μπόλκας