ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, ΖΗΤΕΙ, Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ !











Απελευθέρωση των δύο Ελλήνων ναυτικών, ζητεί, η ΠΕΠΕΝ
03/03/2010 - 09:04.

Σήμερα, θα γίνει η δίκη των δύο Ελλήνων ναυτικών στη Βενεζουέλα, που κατηγορούνται ότι το πλοίο «Astro Saturn», στο οποίο ήταν ναυτολογημένοι μετέφερε ναρκωτικά.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Γιώργος Βλάχος, μαζί με τις συζύγους των ναυτικών, κ. Γ. Κούτικα πλοιάρχου και κ. Α. Ντούτσια υποπλοιάρχου, τόνισε, ότι «παρά το γεγονός ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, οι Κολομβιανοί δύτες, που τοποθετούσαν τα ναρκωτικά στα ύφαλα του πλοίου, έχουν συλληφθεί οι δύο Ελληνες ναυτικοί και κρατούνται στις φυλακές του Καράκας από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ, οι συνθήκες κράτησής τους είναι απαράδεκτες», επεσήμανε, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να αφεθούν οι ναυτικοί ελεύθεροι.
Αξίζει να επισημανθεί ότι έχει γίνει άλλη μία δίκη, στην οποία αθωώθηκαν οι δύο ναυτικοί, αλλά υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα που ζήτησε επανάληψη της δίκης.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 κρατούνται ο πλοίαρχος Γ. Κουτίκας και ο υποπλοίαρχος Α. Ντούσιας του δεξαμενόπλοιου «Astro Saturn», στις φυλακές του Puerto La Cruz της Βενεζουέλας.

Οι δύο Ελληνες ναυτικοί βρίσκονται όλο αυτό τον καιρό κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.
Ο λόγος που συνελήφθησαν είναι για ποσότητα ναρκωτικών (κοκαΐνη), που δύο αλλοδαποί κολομβιανής εθνικότητας είχαν τοποθετήσει στον από κατασκευής κενό χώρο του άξονα του πηδαλίου (void rudder trunk space).
Οι αρχές συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι και ομολόγησαν την ενοχή τους, βεβαιώνοντας πως δεν είχαν ποτέ καμιάς μορφής συνεργασία με κανένα μέλος του πληρώματος.
Στη δίκη, που έγινε, οι δύο Κολομβιανοί καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση και οι δύο Ελληνες αξιωματικοί αθωώθηκαν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GREEKSHIPPINGNEWS