ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Δικάζονται την Τετάρτη οι Έλληνες ναυτικοί του "Αστρο Σατούρν" στη Βενεζουέλα


Εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους έχουν μείνει από το ελληνικό κράτος οι Έλληνες πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου "Άστρο Σατούρν" οι οποίοι κρατούνται εδώ και ενάμιση χρόνο στη Βενεζουέλα.
Οι ναυτικοί συνελήφθησαν καθώς βρέθηκαν ναρκωτικά στο πλοίο. Αν και συνελήφθησαν οι ναρκέμποροι οι οποίοι έβαλαν εξωτερικά του καραβιού τα ναρκωτικά, οι Έλληνες ναυτικοί παραμένουν κρατούμενοι στην χώρα.
Την Τετάρτη ξεκινάει η δίκη, ενώ είναι άγνωστο το τι θα πράξουν τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας. Κανείς δεν έχει πει κάτι ουσιαστικό στις οικογένειες των δύο ναυτικών.
Αύριο το μεσημέρι οι σύζυγοι των δύο ναυτικών μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιάρχων Γιώργο Βλάχο θα εκπέμψουν ένα δραματικό σήμα κινδύνου προς τις επίσημες αρχές του ελληνικού κράτους. θα εκπέμψουν ένα SOS για να ξυπνήσουν αυτούς που μας οδήγησαν στο οικονομικό ναυάγιο.
Οι Πειρατικοί θα είμαστε εκεί ανθρώπινα για να συμπαρασταθούμε στις οικογένειες των δύο ναυτικών. Ελπίζουμε να κάνουν το καθήκον τους και οι αρμόδιοι υπουργοί με πρώτη τη Λούκα Κατσέλη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ!
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ...
Η συνέχεια αύριο στα γραφεία της Ένωσης Πλοιάρχων... Θα σας ενημερώσουμε.
Βασίλης Τζήμτσος