ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΕΠΛ.Σ :YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Λ.Σ !!!!!!!!!!1


Οδοιπορικά έξοδα μετακινήσεων - αποσπάσεων - μεταθέσεων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2
Πειραιάς, 26/02/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Την απαράδεκτη πολιτική που θέλει απλήρωτα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εδώ και τρία χρόνια, από έξοδα μετακινήσεων, αποσπάσεων, μεταθέσεων, που έχουν διενεργηθεί για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Συγκεκριμένα, ενώ οι άντρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στο Σώμα μετακινούνται κατά διαταγή της Υπηρεσίας ανά την Ελλάδα, για να καλύψουν κάθε έκτακτη ανάγκη και κάθε κενή θέση, αναγκάζονται να καταβάλουν τα έξοδα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και μάλιστα τελευταία χωρίς να λαμβάνουν την νόμιμη προκαταβολή για τα πρώτα έξοδα που προκύπτουν.
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι και η παράλογη διαδικασία ενταλματοποίησης των δαπανών, που έχει στοιβάξει δικαιολογητικά πολλών περασμένων ετών και έχει ακινητοποιήσει την όλη διαδικασία, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης και της ΥΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών.
Επειδή η σημερινή κατάσταση ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί πλέον, απαιτείται άμεση πολιτική παρέμβαση ως εξής:
Εκταμίευση από σχετικό κωδικό ή από μεταφορά άλλου, του προϋπολογισμού, του ποσού των 6.800.000 ευρώ για την εξόφληση όλων των οδοιπορικών δαπανών μέχρι σήμερα.
Το παραπάνω ποσό υπάρχει και απαιτείται πολιτική απόφαση, όπως και στο θέμα των υγειονομικών δαπανών, ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση, για την εξολοκλήρου εκταμίευσή του και την απόδοσή του στους δικαιούχους.
Η υπουργική δέσμευση για τήρηση του προϋπολογισμού και η σταδιακή πληρωμή όλων των χρεωστικών οδοιπορικών δαπανών στο προσωπικό, είναι άνευ ουσίας γιατί συνεχώς προστίθενται νέες δαπάνες χωρίς να υπάρχουν χρήματα για την εξόφληση των παλαιών.
Πέρα όμως από αυτό θεωρούμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ την υποχρεωτική λήψη φύλλου πορείας και την αναγκαστική μετακίνηση στελέχους του Σώματος, χωρίς την καταβολή της νόμιμης προκαταβολής και χαρακτηρίζουμε την παραπάνω πρακτική ανάλγητη, απάνθρωπη και παράνομη.
Θέτουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη υπεύθυνο και υπόλογο για την παραπάνω τραγική κατάσταση, παρότι αναγνωρίζουμε την δυσχερή θέση του, από παραλαβή τόσων πολλών συσσωρευμένων προβλημάτων, αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης του Λ.Σ. τα τελευταία χρόνια, εντούτοις περιμένουμε από αυτόν άμεση λύση του προβλήματος.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
- ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ