ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙ ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ....

Προς:
peiratikoi@yahoo.gr

Αν όλοι είχαμε ενδιαφέρον για τη δουλειά μας ,φροντίζαμε να είμαστε αποδοτικοί , να μας διακατέχει πνεύμα αληθινής συναδελφικότητας και να ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό του ΛΣ και των Συναδέλφων , πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Οι Ηγήτορες (Πολιτικοί - Στρατιωτικοί) έχουν μεγάλες ευθύνες για τα χάλια μας , αλλά έχουμε και εμείς τις δικές μας.
Φταίμε γιατί αντί να αναγκάσουμε τους αδιάφορους και τεμπέληδες που βρίσκονται ανάμεσα μας , προτιμάμε να ΄΄δώσουμε΄΄ κάτι παραπάνω και να καλύψουμε το κενό της της Υπηρεσιακής ανυπαρξίας τους. ...........ΟΚ!.... καλά το κάναμε και καλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον , αλλά ακόμα και αν το σύστημα ΄΄επιβραβεύει΄΄ με τον τρόπο του τους ΄΄ανύπαρκτους΄΄, πρέπει επιτέλους ΟΛΟΙ όποιο βαθμό κι αν φέρουμε , να τους αναγκάσουμε να αποδόσουν και αυτοί τουλάχιστον όσο τους αναλογεί.
Επίσης είναι δυνατό να υπάρχουν νέοι ΑΞ και ΥΞ , στα νησιά τουλάχιστον (αναφέρομαι στις τελευταίες σειρές και όσους έχουν μέχρι 7 χρόνια στο Σωμα , πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν πάρει μυρωδιά για το τι πραγματικά συμβαίνει στις Υπηρεσίες τους ,να μην γνωρίζουν (εκτος απο μερικά βασικά των γραφείων τους) τίποτε άλλο και συνεχώς να καλύπτονται Υπηρεσιακά στα γραφεία τους και στις εξωτερικές Υπηρεσίες , από φιλότιμους παλιούς Συναδέλφους ;
Το χειρότερο είναι οτι δεν φτάνει που είναι άσχετοι , αλλά πολλοί εξαυτών το παίζουν και αυστηροί με την κακή έννοία του όρου (αυταρχικοί και χώστες) και δημιουργούν προβλήματα στους υπόλοιπους συναδέλφους , οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε ΄΄πάσο΄΄ ή να μην εκφέρουν άποψη για την κάθε λάθος κίνηση ή μη κίνηση τους κατά την εκτέλεση Υπηρεσίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν κακές προσφερόμενες Υπηρεσίες , αρνητικά σχόλια(πίσω απτην πλάτη) από τους συναλασσόμενους και απαράδεκτη εικόνα της Υπηρεσίας.
Όλοι αυτοί Υπηρετούν 2-3 χρόνια στις Υπηρεσίες τους και όταν μετατεθούν στο Υπουργείο ή αλλού , το παίζουν μάχιμοι και γνώστες.... κάποιοι ΑΞ μετά από χρόνια γίνονται Λιμενάρχες, Περιφερειάρχες και νομίζοντας πως πλέον τα ξέρουν όλα, δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και με τις αποφάσεις τους ή την ανυπαρξία τους εξευτελίζουν τις Υπηρεσίες τους αλλά και τους εαυτούς τους. Το κακό είναι πως ούτε που το παίρνουν χαμπάρι!.....φυσικά κανείς δεν τολμά να τους πει τίποτε...πως μπορεί άλλωστε;
Πιστεύω πως αν το σύστημα Αξιολόγησης επιβράβευε τους πραγματικά ικανούς ΑΞ , αυτοί με την σειρά τους θα επιβράβευαν τους Ικανούς χαμηλόβαθμους ΑΞ ,ΥΞ και ΛΦ , αλλά όπως προανέφερα το σύστημα συνήθως επιβραβεύει τους άχρηστους , ανύπαρκτους , τεμπέληδες , βισματούχους και μερικές φορές και τους δόλιους ,ρουφιάνους και παραπτωματίες.
Πριν 13 χρόνια πίστευα πως οι εργατικοί , φιλότιμοι και αληθινοί συνάδελφοι αποτελούν την πλειοψηφία του ΛΣ....πριν 3 χρόνια άρχισα να αλλάζω γνώμη και σήμερα είμαι βέβαιος πως τελικά οι τεμπέληδες και αδιάφοροι είναι πάρα πολλοί και οι αδιάφοροι ακόμα περισσότεροι και τα γραφικά κορόιδα (φιλότιμοι και εργατικοί συνάδελφοι αποτελούν πλέον την μειοψηφεία..... αν κάποιος ειλικρινά πιστεύει το αντίθετο μάλον Υπηρετεί στην τέλεια Υπηρεσία με τους καταπληκτικούς Συναδέλφους.
Κλείνοντας, θέλω να πω πως όλοι σε αυτή την δουλεία μπήκαμε για να φάμε ένα κομμάτι ψωμί και ίσως κάποιοι θέλουμε να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω στην Υπηρεσία και να δώσουμε ότι μπορουμε για την πατρίδα.... δεν ζητώ να κάνουμε διαγωνισμό ικανοτήτων , γνώσεων και προσόντων μεταξύ μας , δεν είμαστε όλοι ίδιοι...αλλά όλοι μπορούμε να δείξουμε το στοιχειώδες ενδιαφέρον για την Υπηρεσία και να αποδώσουμε έστω το ελάχιστο δυνατό. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.... ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ!
Σημείωση: Γιατί οι ΄΄Συναδελφοι των πάρεργων΄΄ που θα μεταταχθούν απ'ότι φαίνεται στο ΥΠΟΙΑΝ και θα κυκλοφορούν με πολιτική περιβολή δεν αντιδρούν σε τίποτα απ'όσα συμβαίνουν;........
Mάλλον στη ορκομοσία τους στο τέλος πρέπει να υπήρχε και συμπληρωματική πρόταση που να έλεγε......Ζήτω το ΛΣ ....και αν μας ΄΄κάτσει΄΄ κάτι πιο χαλαρό...ζήτω και αυτό!!!!
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους και ιδιώς στους Συνδικαλιστές μας οι οποίοι έχουν άρχισαν να κινούνται , αλλά για τα περισσότερα θέματα το κάνουν μάλον από υποχρέωση και για να μην τους κράζουμε άλλο παρά από αληθινό ενδιαφέρον!!!

Με ειλικρίνεια....κάποιος, κάπου στο Αιγαίο!!!