ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙΣ, ΑΜΕΣΑ...


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ ΛΕΣΒΟΥ ...
Μυτιλήνη 2.2.2010

ΠΡΟΣ: Μέλη ΕΠΛΣ Λέσβου
ΚΟΙΝ.: α) κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
β) κ. Αρχηγό Λ.Σ
γ) ΥΠτΠ/ΛΣ/ΔΠΛΣ Α΄-Β΄ -ΔΕΜΕΜ
δ)ΥΠτΠ/ΛΣ/Α΄ΠΕΔΙΛΣ
ε) κ. Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Στη προσπάθειά μας, κατά το δυνατόν να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και επειδή κάποιες πρακτικές συνεχίζουν να εφαρμόζονται, χωρίς καμία αλλαγή σας ενημερώνουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο της συνέχισης της επιχείρησης ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝ΄΄ από κοινού με τη FRONTEX εξακολουθούν οι εσωτερικές μετακινήσεις συναδέλφων, προκειμένου να συμπληρωθούν τα πληρώματα των σκαφών.
Παρ΄ ότι έχουν γίνει επανειλημμένες παρεμβάσεις, τόσο από εμάς όσο και από τους Κεντρικούς Λιμενάρχες, τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό πως ένας συνάδελφος ο οποίος υπηρετεί σε σκάφος, που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία είναι αδύνατον να μετακινείται, αυθημερόν και μάλιστα, με συνήθη συγκοινωνιακά μέσα,
αλλά απαιτείται η διανυκτέρευση του, σας ενημερώνουμε ότι είστε υποχρεωμένοι, βάσει της διαταγής να μεταβαίνετε στον τόπο Υπηρεσίας σας, με το πρώτο πρωινό λεωφορείο και να αναχωρείτε με το μεσημεριανό ή σε κάθε περίπτωση, αναλόγως των δρομολογίων, που διαθέτει το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι σε οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας συμβεί κάτι, είτε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή κατά την μετακίνησή σας, με οποιοδήποτε άλλο μέσο, θα βρεθείτε στη θέση του απολογούμενου.
Τα παραπάνω θεωρήσαμε χρέος μας να τα επισημάνουμε, διότι, όταν αναφερόμαστε σε μία Υπηρεσία στρατιωτικά δομημένη, θα πρέπει να προβλέπεται το καθετί από την οποιαδήποτε διαταγή, που εκδίδεται.
Κάτι, που είμαστε σίγουροι ότι έχει συμβεί και με τη διαταγή, που αναφερόμαστε επομένως η προαναφερόμενη κατάσταση είναι εν γνώσει της Διοίκησης και αποδεκτή ,όπως επίσης είναι αποδεκτό το γεγονός, ότι οι συνάδελφοι, που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας σε σκάφος λαμβάνουν, μόνο την αυθημερόν μετακίνηση, χάνοντας τα πλεύσιμα και την αποζημίωση παραμεθόριων περιοχών.
Θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας στο ότι δεν προβλέπεται διανυκτέρευση τη στιγμή, που όποια επιπλέον έξοδα προκύπτουν, εξαιτίας της άσκησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τη FRONTEX.
Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό, που κοινοποιείται το παρόν να ενημερωθεί για το όλο θέμα, διότι εδώ και χρόνια έχει συσσωρευτεί αγανάκτηση και δυσαρέσκεια αφού ελάχιστοί Λιμενικοί αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης για ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από τους αρμοδίους.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και το ηθικό μας έχει καταρρακωθεί.


ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γαρουφαλιάς Φ.

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κουτρουμπίλας Γ.

----------------------------------------------------------------------
σχολιο.
Αχ κύριε υπουργε.
Αλλα λές, άλλα γίνονται.
Αχ κύριε αρχηγέ, τι ΕΙΧΕΣ ΘΑΝΑΣΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ...
ΔΕΝ.... ΑΝΤΕΧΕΣΤΕ.
ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΘΕΙ, ΓΡΑΦΟΥΝ, ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ.
Κύριε ΥΠΡΟΠΟ ,ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ, ΌΠΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΛΗΞΟΥΝ, ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ...


Π. ΧΡ.