ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Παπουτσής: Είναι οικονομικό σκάνδαλο...


Άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα λένε τώρα κυβερνητικά στελέχη ως προς την παραχώρηση του μεγαλύτερου εμπορικού λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία Κόσκο.
Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης απαντώντας σε ερώτηση του Τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στους Κινέζους, υπεραμύνεται της συμβάσεως του Δημοσίου με την Κόσκο, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ την είχε χαρακτηρίσει ως οικονομικό σκάνδαλο.
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Ανωμερίτης αναφέρει:
«Η υπευθυνότητα της σημερινής Κυβέρνησης και του ΟΛΠ ΑΕ, εκφράστηκε από τη μη καταγγελία της Σύμβασης Παραχώρησης, η οποία είχε ψηφιστεί μεταξύ μιας ξένης κρατικής εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου, παρά την διατύπωση αντιρρήσεων για τη μορφή της Σύμβασης αυτής στο παρελθόν. Για το ΠΑΣΟΚ προέχει η αξιοπιστία του Κράτους.
Το ΠΑΣΟΚ ως Αντιπολίτευση ουδέποτε κατήγγειλε τη Σύμβαση αυτή ως οικονομικό σκάνδαλο, όπως έπραξε για τα δομημένα ομόλογα, την ΑΤΕ, τη Cosmote, το Βατοπαίδι κλπ».
Ο κ. Ανωμερίτης κάνει ένα μεγάλο λάθος.
Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει τη σύμβαση αυτή ως οικονομικό σκάνδαλο! Φαίνεται πως δεν έχει καλή μνήμη.
Διαβάζοντας τα πρακτικά της Βουλής στις 5-3-2009 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Κόσκο, προκύπτει ότι ο τότε και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής είχε καταλήξει στην ομιλία του στη Βουλή:
«Όπως τονίσαμε και την προηγούμενη φορά τονίζουμε και τώρα, πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.
Για μια ακόμη φορά σας λέμε και το έχει πει και ο ίδιος ο Πρόεδρός μας –ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις προς τους εκπροσώπους της Κίνας και τον Πρόεδρο της Κινεζικής Δημοκρατίας, που ήταν εδώ, όπως και στον Πρόεδρο της COSCO- ότι εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτή τη σύμβαση και σε κάθε περίπτωση η επόμενη Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα επαναδιαπραγματευθεί με κάθε τρόπο τη σύμβαση αυτή προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και του δημοσίου συμφέροντος».
Ο κ. Παπουτσής είχε καταγγείλει τη σύμβαση ως οικονομικό σκάνδαλο, ενώ τώρα αποφεύγει να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα...
Αντί να αμφισβητεί τα περί…οικονομικού σκανδάλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ αλλά και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να εξηγήσουν τι διαπραγμάτευση έχουν κάνει με την Κόσκο ώστε να είναι η σύμβαση επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.
Το είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και πρέπει να το κάνουν πράξη. Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ακόμα δεν έχουμε δει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση. Αντίθετα ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων έχει παραδοθεί στους Κινέζους και μάλιστα χωρίς να έχει κατασκευαστεί ακόμα ο κρατικός προβλήτας 1, ώστε να σταματήσει το ιδιωτικό μονοπώλιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΗΜΤΣΟΣ