ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ


Συνάντηση με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη Πειραιάς, 02/02/10

Σήμερα Τρίτη 02/02/2010 το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη, σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.

Τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά μας αφορούσαν:

Την μη καταβολή υγειονομικών δαπανών που έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα και ανέρχονται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ περίπου.
•Την μη εξόφληση οδοιπορικών εξόδων από μετακινήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις παρελθόντων ετών που ανέρχεται στο ποσό των 6.800.000 ευρώ περίπου.
•Την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με ανταποδοτικούς πόρους από παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, που μέχρι στιγμής διαφεύγουν αδικαιολόγητα και ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.
•Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Π.Δ. περί αρμοδιοτήτων και του Νόμου για την ίδρυση Αρχηγείου Λ.Σ.
•Και τέλος ζητήθηκαν διευκρινίσεις επί του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.


Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Υπουργός κατανόησε πλήρως το μέγεθος και το βάθος των προβλημάτων, αναγνώρισε την καθυστέρηση που παρατηρείται και η οποία δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στην όλη τη δομή και την αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος και έδωσε τις παρακάτω διευκρινίσεις.

•Την άμεση προώθηση όλων των εκκρεμών δικαιολογητικών από υγειονομικές δαπάνες και οδοιπορικά έξοδα στην ΥΔΕ/Υπουργείο Προστασίας Πολίτη, για την ενταλματοποίησή τους.
•Εντός των επόμενων 15 ημερών την έναρξη πληρωμών από τον νέο προϋπολογισμό με καταβολή περίπου του 20% των ανεξόφλητων δαπανών.
•Κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα της Νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλόμενων ανταποδοτικών πόρων προς τα ταμεία και την αποκατάσταση της ισόρροπης συμμετοχής μας στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.
•Μας ενημέρωσε ότι το αναμενόμενο Π.Δ. περί αρμοδιοτήτων Λ.Σ., είναι έτοιμο από την πλευρά του Υπουργείου μας και αναμένεται η προώθησή του μόλις ολοκληρωθεί και επεξεργασθεί από τα υπόλοιπα Υπουργεία στα οποία αναφέρεται. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Π.Δ., θα κατατεθεί το Νομοσχέδιο για την ίδρυση Αρχηγείου Λ.Σ.
•Όσον αφορά τις διατάξεις του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε την από κοινού διαβεβαίωση με τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Λοβέρδο Ανδρέα, ότι δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στο θέμα.
Τέλος απεδέχθη την πρόσκληση που του είχαμε απευθύνει, για την παρουσία του στην επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., η οποία ορίσθηκε για την Δευτέρα 8/2 προκειμένου να απευθυνθεί στους εκπροσώπους των Ενώσεων όλης της χώρας, για την επίσημη ενημέρωση και ανάλυση της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί για το Λ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ