ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ


Αρμοδιότητες ΛΣ - Αυθύπαρκτη παρουσία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3

Πειραιάς, 26/02/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Την επικίνδυνη ολιγωρία που παρατηρείται στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, όπως γι' αυτό έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης Μιχάλης, ρυθμίζοντας έτσι όλες τις δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί από την μεταφορά υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού, από το πρώην ΥΕΝΑΝΠ στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, καθώς και την αποσαφήνιση του ρόλου και της αποστολής του Λιμενικού Σώματος.

Επειδή διανύουμε μεγάλη περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας και όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιόδους ανθούν φαινόμενα διαστρέβλωσης των γεγονότων και παραπληροφόρησης, ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στα σενάρια και τις φημολογίες, ξεκαθαρίζοντας την άποψή της και λαμβάνοντας το κόστος των επιλογών της.

Επίσης, τις όποιες πληροφορίες, φήμες, διαδόσεις, ενισχύουν και πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά που προέκυψαν από την εναρκτήρια ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια Σπύρου, στην επιτροπή για την μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των Σ.Α., όπου μίλησε για απώτερο σκοπό την ομογενοποίηση της εκπαίδευσης μέσω της ίδρυσης Ακαδημίας Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την εμπλοκή των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα αρμοδιότητάς μας.

Κάνουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε πρακτική που θα είναι στην κατεύθυνση της διάσπασης του Λ.Σ., σε κάθε επίπεδο και κυρίως στην μη αυτόνομη και αυθύπαρκτη πορεία του.

Το Λ.Σ. έχει μια μακρά ιστορία που δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει.

Το Λ.Σ. έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον.

Όποιος τολμήσει να τα διαγράψει θα διαπράξει τεράστιο ατόπημα και θα επωμιστεί μεγάλες ευθύνες και συνέπειες.

Τέλος ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη, προκειμένου αποσαφηνίσει άμεσα το μέλλον του Λ.Σ. και των στελεχών του, τα οποία το τελευταία διάστημα βιώνοντας καθημερινά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, αισθάνονται απογοητευμένοι, αδικημένοι και εγκαταλελειμμένοι πράγμα που έχει αντίκτυπο στην υπηρεσιακή τους απόδοση και εν γένει συμπεριφορά τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ