ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 88 ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΑΛΛΟΝ...ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΡΟΠΟ ...


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμπλοκή άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» στην Αλεξανδρούπολη


Χθες στις 15:00, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599, για Σαμοθράκη, με 88 επιβάτες, διαπιστώθηκε εμπλοκή κάβου πρόσδεσης στον άξονα της δεξιάς κύριας μηχανής.
Ακολούθησε προσπάθεια πρυμνοδέτησης, κατά την οποία όμως διαπιστώθηκε εμπλοκή της αριστερής άγκυρας του πλοίου στην άγκυρα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Ν.Π. 11436, που επίσης ελλιμενίζεται στο εμπορικό λιμάνι Αλεξανδρούπολης.
Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες δυτών της περιοχής, επιτεύχθηκε η απεμπλοκή του κάβου από τον άξονα της δεξιάς Κ.Μ. και το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια.
Στη συνέχεια διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η θραύση οκτώ εκ των δώδεκα κοχλιών στήριξης της στεφάνης στεγανοποίησης της ελαιολεκάνης του δεξιού έλικα του πλοίου.
Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ επίσης έγινε ενημέρωση των επιβατών για τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 3709/2008 – ΦΕΚ Α 213) .
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεώτερο Δελτίο μας

--------------------------------------------------
Αφού λοιπόν, σήμερα τα μάθαμε, σήμερα σας ενημερώνουμε και εμείς.
88 επιβάτες δεν είναι πολλοί....
ΑΧ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ.


πόπη χρ.