ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Νέο βόλεμα λιμενικών σε στεριανές υπηρεσίες...


Ως βόλεμα μπορούν να χαρακτηριστούν πολλές από τις 104 μεταθέσεις, που έγιναν την περασμένη Πέμπτη, καθώς δεκάδες τοποθετήθηκαν σε ...στεριανά Λιμεναρχεία, ενώ ελάχιστοι πήραν ...φύλλο πορείας για παραμεθόριες λιμενικές αρχές, παρά τη ρητή εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για μετάθεση στελεχών σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να δώσουν «ναυμαχίες» με τους σύγχρονους δουλέμπορους διακίνησης λαθρομεταναστών.
Συνολικά 104 μεταθέσεις και τοποθετήσεις αποφασίστηκαν, την περασμένη Πέμπτη από το Συμβούλιο Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων, ενώ συμπτωματικά εκείνη τη μέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απουσίαζε... Ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν στο Τολέδο της Ισπανίας συμμετέχοντας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αναφέρεται ότι οι 104 μεταθέσεις έγιναν «με στόχο την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος αλλά και με βάση κοινωνικά κριτήρια».
Όμως δεν διευκρινίζονται ποια είναι αυτά τα ...κοινωνικά κριτήρια.
Εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν, εξάλλου, από το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των στελεχών που μετατίθενται, ώστε να γνωρίζουμε αν όντως τηρήθηκαν κοινωνικά κριτήρια ή αν πρόκειται για βόλεμα ημετέρων...
Από τους 104, μόλις 47 μετατίθενται σε λιμενικές αρχές, ενώ 26 θα βολευτούν στα...γραφειάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον Πειραιά.
Οι 47 μεταθέσεις λιμενικών στα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά, Ελευσίνας, Ραφήνας, Λαυρίου, Πάτρας, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Χαλκίδας, στα Λιμεναρχεία Ισθμίων, Ζακύνθου, Θήρας, Σάμου, Λέρου, στο Υπολιμεναρχείο Αγίου Κηρύκου, στους Λιμενικούς Σταθμούς Μαρμαρίου, Μεθάνων, Λευκίμμης και Στομίου.
Οι 12 από τις συνολικά 19 λιμενικές αρχές είναι στεριανές. Λιμενικοί μετατίθενται μόλις σε επτά νησιά εκ των οποίων έξι σε ολόκληρο το Αιγαίο!
Από τους 47 άγνωστο παραμένει πόσοι θα πάνε στις στεριανές υπηρεσίες και πόσοι στα νησιά, γεγονός που προκαλεί εύλογα υπόνοιες...
Μόλις έντεκα μεταθέσεις στελεχών Λ.Σ. έγιναν σε περιπολικά σκάφη.
Δεν διευκρινίζουν, βέβαια, αν τα σκάφη αυτά έχουν έδρα σε κάποιο νησί ή σε στεριανή υπηρεσία, τον Πειραιά για παράδειγμα...

Βασίλης Τζήμτσος