ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ;


Το γεφύρι της Άρτας, θυμίζουν τα έργα που γίνονται σχεδόν ένα χρόνο τώρα, στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ηλεκτρικού, προς Πειραιά. Τα έργα αυτά, που κοστίζουν ένα σωρό χρήματα στους φορολογούμενους, αντί να έχουν ήδη παραδοθεί στους χιλιάδες δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες της πόλης, ο μεγαλο-εργολάβος, υποστηρίζοντας πως... δεν προλαβαίνει, κατάφερε να πάρει νέα παράταση μέχρι την πρώτη Απριλίου.

Οι επιπτώσεις;

Οι εργαζόμενοι, για την παλιά 5λεπτη απόσταση με το τραίνο από το Φάληρο, χρειάζονται σχεδόν μισή ώρα για να φτάσουν με τα λεωφορεία στη δουλειά τους. Και μία ώρα για την διαδρομή από την Ομόνοια... αντί για 30 λεπτά.
Οι καταστηματάρχες; Αναρρωτιούνται ακόμα, ποιος έρχεται να ψωνίσει στην αγορά του Πειραιά, με λεωφορείο... ή ποιος από τους νέους, επιλέγει να πιεί τον καφέ του στην πόλη...
Οι ναυτιλιακοί πράκτορες; Ιδιαίτερα εκείνοι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον (κλειστό, πλέον) σταθμό του Πειραία, καταγγέλουν πως ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι το τραίνο σταματάει στο Φάληρο... (αφού τα περισσότερα ΜΜΕ ουδέποτε έχουν πληροφορήσει τον κόσμο για το πρόβλημα...). Πολλοί χάνουν, έτσι, τα πρωινά δρομολόγια των καραβιών (στις 8:00) και επιστρέφουν στα πρακτορεία για να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια, κατόπιν εορτής φυσικά, που δεν αποζημιώνονται, με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες τους, να τις δέχονται... οι πράκτορες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ! Αφήστε που σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορούν να βρουν, στους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες, άλλο πλοίο για να αναχωρήσουν αυθημερόν.
Για το θέμα μάλιστα έχουν διαμαρτυρηθεί και οι εφοπλιστές.
Αλλά...

Χάρης Μπόλκας