ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΧΕΙ "ΔΑΓΚΩΣΕΙ" ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ......Ο ΠΟΥΡΑΤΟΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ"

Σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τέσσερις τουριστικοί πράκτορες σε Ρόδο, Κω, Λέρο και Κάλυμνο, που είχαν αναλάβει την εκπροσώπηση της ναυτιλιακής εταιρείας του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με διαταγές πληρωμής που εξέδωσε σε βάρος τους η Τράπεζα Κύπρου, κινδυνεύοντας με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.
Οι πράκτορες που εκπροσωπούνται από τους Δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Αντώνη Φούσα και Μανώλη Σταύρου και Ρόδου κ. Σ. Αναστασιάδη, καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα απάτης από τον πλοιοκτήτη ο οποίος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πλείστα όσα οικονομικά του προβλήματα τους ζήτησε επιταγές ευκολίας τις οποίες προεξόφλησε σε αλληλόχρεο λογαριασμό εταιρείας του και την ημερομηνία λήξεως τους δεν τις κάλυψε με αποτέλεσμα να κινηθούν διαδικασίες κατασχέσεως των περιουσιακών τους στοιχείων.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω έχει ήδη επιληφθεί αιτήσεων ανακοπής και αναστολής των διαταγών πληρωμής που έχουν ήδη εκδοθεί και έχει εκδώσει σχετικές προσωρινές διαταγές ικανοποίησης των πρακτόρων ενώ την 15η Ιανουαρίου 2010 πρόκειται να εκδικαστεί όμοια υπόθεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με διάδικο ντόπιο τουριστικό πράκτορα ο οποίος έχει ήδη προσφύγει και στα ποινικά δικαστήρια κατά του πλοιοκτήτη.Αυτό που έχει όμως πρόσθετο ενδιαφέρον στην ένδικη διαφορά που αναμένεται να καταλήξει ενώπιον και των ποινικών δικαστηρίων είναι το γεγονός ότι οι πράκτορες του Βορείου Συγκροτήματος έχουν στραφεί με τις αιτήσεις τους και κατά της τράπεζας Κύπρου καταγγέλλοντας ότι προχώρησε σε προεξόφληση των επιταγών ευκολίας που είχαν εκδώσει χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προς τούτο εγκύκλιοι της Τράπεζας της Ελλάδος.Οπως αναφέρουν στις ανακοπές και στις αιτήσεις αναστολής που έχουν ήδη ικανοποιηθεί με προσωρινές διαταγές του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές που ήταν πληρωτέες σε διαταγή της κοινοπραξίας G.A. FERRIES οι οποίες αφού οπισθογραφήθηκαν από την κοινοπραξία δόθηκαν προς είσπραξη στην εταιρεία με την επωνυμία ΜΙΛΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται από τον κ. Αγούδημο.
Οι επιταγές αυτές εμφανίστηκαν προς είσπραξη, πλην όμως δεν πληρώθηκαν, λόγω μη επαρκούς διαθέσιμου υπολοίπου.
Ως λόγους ανακοπής των διαταγών πληρωμής που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους προβάλλουν μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι δεν υφίστανται απαιτήσεις έναντι των δύο εταιρειών του Αγούδημου επισημαίνοντας ότι οι επιταγές παρανόμως οπισθογραφήθηκαν και μεταβιβάστηκαν στη δεύτερη εταιρεία.
Τονίζουν παραπέρα ότι οι συγκεκριμένες επιταγές ήταν επιταγές "ευκολίας", αφού ουδεμία έννομη σχέση υπήρξε μεταξύ των εκδοτών και της Κοινοπραξίας G.A. Ferries, που να δικαιολογεί την έκδοσή τους, ενώ κατά την βούληση αμφοτέρων η έκδοση των επιταγών δεν δημιούργησε, πράγματι, νομικό δεσμό μεταξύ τους, διότι ο σκοπός, στον οποίο αποβλέψαν, ήταν η απόκτηση δυνατότητας πίστωσης έναντι τρίτων προσώπων.Τονίζουν παραπέρα ότι ο Αγούδημος επέβαλε στους ναυτικούς πράκτορες της εταιρείας του τη χορήγηση καθ' υπόδειξή του εις διαταγή Κοινοπραξίας G.A. Ferries, στο τέλος κάθε καλοκαιρινής περιόδου, σειράς μεταχρονολογημένων επιταγών "ευκολίας", τις οποίες προεξοφλούσε ή ενεχύραζε σε Τράπεζες, ώστε να καλύπτει έξοδα δεξαμενισμού και επισκευών των πλοίων του, τη μισθοδοσία των πληρωμάτων του, την πληρωμή των εταιριών πετρελαίου κλπ.

Με αυτές τις επιταγές "ευκολίας" αντιμετώπιζε την έλλειψη ρευστότητας της εταιρίας του, που ανέκυπτε τους χειμερινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η επιβατική και εν γένει μεταφορική κίνηση είναι μειωμένη.
Οι προαναφερθείσες επιταγές έληγαν συνήθως το επόμενο της έκδοσής τους καλοκαίρι, οπότε υπήρχε ρευστότητα στην εταιρία, και είτε τις κάλυπτε ο ίδιος ο Γεράσιμος Αγούδημος και επέστρεφε τα σώματα των επιταγών, είτε τις εξοφλούσε ο ίδιος, είτε έμβαζε χρήματα για να τις πληρώσουν οι πράκτορες.Καταγγέλλουν ακόμη ότι τις επιταγές απέσπασε ο κ. Αγούδημος με παράνομο, αθέμιτο, απατηλό και αξιόποινο τρόπο αφού τους διαβεβαίωνε ρητά, ότι είχε τότε τις προϋποθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία, ώστε στη λήξη τους να ήταν σε θέση ο ίδιος, η Κοινοπραξία, ή οι άλλες εμπλεκόμενες Ν.Ε. του, να τις πληρώσουν και ότι δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί κανένας κίνδυνος για τους πράκτορες από την τυχόν μη πληρωμή των επιταγών αυτών.
Ισχυρίζονται παραπέρα ότι οι επιταγές αυτές ήταν προϊόν απατηλής συμπεριφοράς, διότι κατά τον χρόνο που ζητήθηκαν, το Σεπτέμβριο του 2008, ο Γεράσιμος Αγούδημος και οι λοιποί υπεύθυνοι γνώριζαν, ότι η οικονομική κατάσταση της κοινοπραξίας G.A. Ferries και των λοιπών Ν.Ε. του ήταν πολύ κακή, κάτι που σκόπιμα απέκρυψε.
Αυτό, όπως ισχυρίζονται, επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο ένα έτος μετά, όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 η Κοινοπραξία αυτή, όπως και οι λοιπές εταιρίες του Γεράσιμου Αγούδημου, ουσιαστικά έκλεισαν, με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων και ιδίως των πλοίων, γεγονός που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.
Σε ό,τι αφορά την τράπεζα οι πράκτορες επισημαίνουν ότι ως κομιστής κατά τον χρόνο κτήσης των πιστωτικών τίτλων σαφέστατα τελούσε σε γνώση του γεγονότος, ότι επρόκειτο για επιταγές "ευκολίας" κατά των ως άνω οπισθογράφων και ενήργησε προς βλάβη τους.
--------------------
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ PLAYBOY. Τις εποχές της δόξας του ο Μάκης Αγούδημος φωτογραφίζεται με σατέν ρόμπα σε chesterfield δερμάτινο καναπέ.....................ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ............................????????????????
Δώρα Βογιατζάκη