ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΡΟΠΟ...



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προς τους εργαζομένους του Λιμενικού Σώματος εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο, αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων, μέσω του οποίου συνομίλησε με τα πληρώματα πλωτών σκαφών του Σώματος, που περιπολούσαν ανοιχτά της Χίου και της Μυτιλήνης, αλλά και με το προσωπικό, που υπηρετεί στον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης στο Καστελόριζο.
Στα μηνύματα του ο κ. Υπουργός ανέφερε την πρόθεσή του για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, και με τον πλοίαρχο του υπό ελληνικής σημαίας φορτηγού πλοίου «ΑSPENDOS», το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Μαλαισίας, μεταφέροντας τις ευχές του για υγεία και καλές θάλασσες σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς.

Το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Εσείς ασκείτε ένα σπουδαίο έργο. Eίστε οι ακρίτες που φυλάτε τα σύνορα. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ακρίτες, εσείς όμως είστε οι μάχιμοι, που κάθε μέρα δίνετε μάχες για την προάσπιση των συνόρων και για την καταπολέμηση των παράνομων διακινήσεων.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε το ηθικό σας, τα εισοδήματά σας, τον εξοπλισμό σας.
Επίσης, σας διαβεβαιώνω πως θα είμαστε κοντά σας. Μάλιστα πολύ σύντομα με την φυσική ηγεσία θα επισκεφθούμε την παραμεθόριο ώστε να έχουμε μαζί σας έναν εποικοδομητικό διάλογο»

Ταυτόχρονα ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την θέση του, ότι η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης:
« Είμαστε υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ FRONTEX και Τουρκίας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι, επιτέλους, θα υπάρξει από την πλευρά της, η συμμόρφωση στις συμφωνίες που έχουν υπογράψει, τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ευρώπη.
Ας ελπίσουμε λοιπόν σύντομα ότι θα έχουμε μια αλλαγή της συμπεριφοράς της γείτονας χώρας, διότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο» .