ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

εσυ λουφαδορε , δεν...τρωγεσαι...


Τον Οκτώβριο ,κύματα ενθουσιασμού διαπέρασαν τις καρδιές των περισσοτέρων Λιμενικών με τις εξαγγελίες του Υπουργού , μετά ήρθε η περίοδος αναμονής και αγωνίας, τώρας επιτέλους , ο Υπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σε μεγάλο βαθμό και η ελπίδα πως επιτέλους θα υπάρξει οργάνωση ,επαγγελματισμός ,διοικητική μέριμνα και κυρίως δικαιοσύνη στις τάξεις του ΛΣ άρχισε να ξαναζωντανεύει!!!

Το θέμα είναι πως πολλοί από εμάς με την συμπεριφορά μας δεν βοηθούμε σε αυτή τη προσπάθεια , αντίθετα συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν τα χειρότερα ΄΄κωλοφάνταρα΄΄ που προσπαθούν να λουφάρουν μέχρι να τελειώσει η σύντομη θητεία τους και να απολυθούν. Δεν απολυόμαστε σε 18 ή 12 μήνες κύριοι , 35 χρόνια θα Υπηρετήσουμε στο ΛΣ , θα είναι η δουλειά μας, η ζωή μας και το σπίτι μας. - Εντάξει , θα δεχτώ οτί τεμπέληδες και λουφαδόροι υπάρχουν πολλοί στο ΛΣ , όπως σε όλους τους εργασιακούς χώρους, δεν δέχομαι όμως να υπάρχουν προκλητικοί αντισυνάδελφοι , οι οποίοι ακόμα δεν ξεκίνησε η σταδιοδρομία τους ΄΄χώνουν΄΄ με τον χειρότερο τρόπο άλλους συναδέλφους. Κι επειδή όλα μαθαίνονται στο ΛΣ , τα νέα φτάσανε μέχρι και σε μας , εδώ στην παραμεθόριο.
Το κατάλαβες Κελευστάκο, Κυβερνήτη του ΠΛΣ στις Κυκλάδες.;;;;
Πριν λίγες μέρες ,σε πόνεσε ΄΄και καλά΄΄ η μεσούλα σου και ΄΄έχώσες΄΄ συνάδελφο από σκάφος διπλανού νησιού να σε αντικαταστήσει για πολλές μέρες, Ολοι κατάλαβαν οτι δούλευες τον κόσμο με τα καμώματα σου , αφου σουλατσάριζες σαν τουρίστας στο νησί και η μεσούλα σου ήταν μια χαρά... αλλά άντε και κομμάτια να γίνει...!!
Αλλά να πάρεις κανονική άδεια ,στο καπάκι μετά την αναρρωτική , να καπελώσεις (με την ανοχή της εκεί Ανωτ.Διοικησης) κυβερνήτη που υπηρετεί σε σκάφος άλλου νησιού ο οποίος είχε αιτηθεί νωρίτερα απο σενα άδεια(παίρνοντας τον μοναδικό διαθέσιμο αντικαταστάτη) , είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Κάνεις τις που...ιές σου αλλά δεν κρατάς και το στόμα σου κλειστό , μέχρι και μεις στην παραμεθόριο μάθαμε οτι ετοιμάζεις μετάθεση εκτός σκαφών στην Αττική και την μεθοδεύεις με τις ψευτοαναρρωτικές. Πάρε τη αν νομίζεις οτι μπορείς ...αφού έχεις βύσμα όπως είπε κάποια κοπελιά.... !
Ο κυριότερος λόγος που σε κράζω βρίσκεται στην τρίτη και προκλητικότερη ενέργεια σου!
Σε ρωτάω.....Γιατί αφού παίρνεις την 15ήμερη κανονική άδεια πριν τις γιορτές και σε αντικαθιστα συνάδελφος (από άλλο νησί) ο οποίος Υπηρέτησε 7 χρόνια στο σκάφος το οποίο εισαι κυβερνήτης , 1μέρα πριν λήξει η άδεια σου κάνεις εισαγωγή στο ΝΝΑ και παίρνεις 30 μέρες αναρρωτική;;; (καλά σε συμβουλέψανε πάντως).
Tο κορόιδο ο αντικαταστάτης σου θα περάσει για ακόμα μια χρονιά τις γιορτές μόνος του χωρίς την οικογένεια του. Αυτό λέγεται ΑΛΗΤΕΙΑ!!
Δεν έχεις ούτε ίχνος αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας!!!
Ετοιμάζεις μετάθεση...αλλά ήθελες να κάνεις και γιορτές στο σπιτάκι σου, εις βάρος άλλου..κακομαθημένε!!!
Εσείς Προιστάμενοι που τον ανέχεστε και τον καλύπτετε, και εσείς που του ετοιμάζετε μετάθεση για το σπίτι του και σε στεριά (μη πονέσει η μέση του) , 2 επιλογές έχετε. ή θα τον περάσετε ΑΝΥΕ , να κριθεί ακατάλληλος για το ΛΣ αφού έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα και να πάει χωρίς μετάθεση στο σπίτι του , είτε αν κριθεί ικανός(για υπηρεσία στεριάς) θα τον μεταθέσετε ...αλλά σε νησί της παραμεθορίου!!! Σε περιμένουμε ΄΄προκομένε΄΄ με ανοιχτές αγκάλες!!!


Λυπάμαι που αναγκάζομαι να ΄΄φωτογραφήσω ΄΄ Πρόσωπο , αλλά το κάνω επειδή τελικά δεν πρόκειται για πραγματικό συνάδελφο!!
Ας μάθουν όλοι την ξεφτίλα του...και ας μην βγαίνει προς τα έξω μόνο το χάλι των Ανώτερων Αξ/κων!!!

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους τους Λιμενικούς, κυρίως στους συναδέλφους στην παραμεθόριο , και στο υπόλοιπο Αιγαιο και το Ιόνιο!!!

Ευχομαι καλές γιορτές σε όλους τους Πειρατικούς....μακάρι να μπορούσα να έρθω στα γενέθλια σας...
πάντως παιδιά να τα εκατοστήσετε και να συνεχίσετε να είστε Δίκαιοι , Αντικειμενικοί , Αντιδραστικοί , Αγωνιστές και κοντά στο προσωπικό του ΛΣ!!!

Ενας Ενστολος Αναγνώστης απο την παραμεθόριο!

ΣΧΟΛΙΟ.

Διαβάζω, ξαναδιαβάζω και γίνομαι εξω φρενών, με τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι ,
αν είναι έτσι και δεν έχω λόγο να μην σε πιστεψω, καλέ μας φίλε, υπαρχουν και αράζουν εις βάρος συναδέλφων τους και αυτο είναι, όπως το λές, μεγάλη αλητεία.
ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
θα πιούμε ενα ποτήρι κρασί στην υγειά σας
και θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και στο πλευρό σας
.

π. χρ.