ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΟΡΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ


Κύριε Λοβέρδο, υπουργέ εργασίας, κυρία Κατσέλη, υπουργέ που ασχολείται με τον κόσμο της ναυτιλίας… Ποια είναι η ριμάδα η ναυτιλία; Μόνο οι εφοπληστές;

Πόσο λυπάμαι εσάς τους καινούριους και άφθαρτους και καθαρούς και σοσιαλιστές, όταν μου λένε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα γραφεία του Αγούδημου, πως τους έχετε κλείσει τις πόρτες σας. Και εκείνοι χτυπούν, ξαναχτυπούν, τηλέφωνα και κουδούνια, να τους δείτε, να τους ακούσετε, να μάθετε από πρώτο χέρι πως περνάνε, πως ζούνε, ποιο είναι το δίκαιο και τί κομπίνες έκανε ο εργοδότης τους, σε βάρος τους και σε βάρος του κρατικού κουμπαρά, της κοινωνίας ολόκληρης…

Ο υπουργός εργασίας…; Άφαντος για τους εργαζόμενους του Αγούδημου. Ούτε τον έχουν βρει στο τηλέφωνο, μου λένε κάποιοι υπάλληλοι που προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Η δε κυρία Κατσέλη; Ένιψε τας χείρας της, μόλις πληρώθηκαν οι 500 ναυτικοί και παραπέμπει τώρα, τους 30 απλήρωτους υπαλλήλους της GA Ferries, στον άτυπο σύμβουλό της, τον κύριο Ροϊδη.

«Μα δε θέλουμε συμβουλευτική κατεύθυνση»,του απάντησαν πρόσφατα. «Να πληρωθούμε θέλουμε» διεμήνυσαν στην υπουργό. Κι εκείνος, ο σύμβουλος, τους απάντησε το απίστευτο : « Μα δεν έχω εικόνα» .

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ, ΝΑ ΤΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

Από τους 30 υπαλλήλους, τρεις έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο !!! Αλήθεια, πως ζουν αναρωτήθηκε κανείς; Άλλους 8 υπαλλήλους, ο εφοπληστής, (δεν είναι ορθογραφικό λάθος) έθεσε σε εκδικητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, διαθεσιμότητα, επειδή έκαναν επίσχεση εργασίας, αλλά αρνείται να τους πληρώσει, ακόμα και τώρα, που επέστρεψαν στην εταιρεία, με το πρόσχημα ότι η GA Ferries δεν έχει έσοδα πλέον. Κι εκείνα τα 10 εκατομμύρια ευρώ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ, από τα καλοκαιρινά δρομολόγια, που πήγαν; Τότε δηλαδή, δε δούλευαν οι εργαζόμενοι; Ή μήπως τότε που τα’ βγαζε, τους είχες πληρώσει ; ΜΠΙΖΝΕΣΣΣΣΣΣ…ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ.

Όσο για τους υπόλοιπους 19 εργαζόμενους; Κι αυτοί απλήρωτοι τρεις μήνες. Και απελπισμένοι κύριοι υπουργοί, που δε σηκώνετε τηλέφωνα, να τους πείτε αν θα κάνουν αξιοπρεπώς Χριστούγεννα, αν θα πάρουν το δώρο, να ψωνίσουν κάτι στα παιδιά τους.


Και για να ξέρετε αγαπητοί «σύντροφοι» υπουργοί, ένας εργαζόμενος επί χρόνια, ο Παναγιώτης Φυλακτός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, τον οποίο αρνείστε να συναντήσετε, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από την τράπεζα, τόσους μήνες απλήρωτος. Δεν έχει να ανταποκριθεί, ούτε για τα βασικά έξοδα της οικογενείας του. Και πόσοι άλλοι… που δε θέλουν να βγει το όνομα τους στη δημοσιότητα. Αλλά ξέρετε τι γίνεται γύρω σας; Γι’ αυτό σας τα γράφουμε, εδώ, μήπως τα μάθετε. Γιατί οι σύμβουλοι… συμβουλεύουν μόνο τρόπους… διαφυγής από τα προβλήματα και όχι επίλυσης.


Από την άλλη, ο εφοπληστής, με τα χίλια φέσια, καταφέρνει, λέει, με νομικά κόλπα, να παγώνει κάθε πλειστηριασμό και να σώζει τα καράβια του, προφασιζόμενος χίλιους δυο λόγους. Οι εκατοντάδες άνεργοι ναυτικοί του, έχουν βγει στην γύρα και "στριμώχνουν" απελπισμένοι την πιάτσα, για να βρουν δουλείες όμως, όπως μου έλεγε ένας καλός φίλος, υποπλοίαρχος (άλλης εταιρίας) τρεις μήνες εκείνος αλλά και πολλοί άλλοι συνάδερφοι του, ψάχνουν μπάρκο, αλλά μάταια. Προσφορά υπάρχει, μεγάλη. Όχι όμως και ζήτηση. Και τώρα που ο Γριμάλντι, έχει ανοίξει την όρεξη στους υπόλοιπους, να βάλουν ξένους στα βαπόρια τους… δύσκολο το μέλλον μας, λένε.


ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΤΕ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ;