ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

συναυλια-αφιερωμα στον μεγάλο μας στιχουργό ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ


Στο Κέντρο Υγείας θα διατεθούν τα έσοδα

Τα τραγούδια ενός μεγάλου ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΎ, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν, το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Δεκέμβρη ,στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου "Γ.Ηλιόπουλος".
Την συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει ο Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας Μήλου και η Πλακιώτικη Ένωση.
Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλα τα έσοδα του διημέρου της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Μήλου.
Η ώρα έναρξης και για τις δύο ημέρες είναι 8.30 το βράδυ.

Δεκαέξι από τους μεγαλύτερους Ελληνες ερμηνευτές, τίμησαν τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, σε μια μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο τραγούδι, στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α.: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο:
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1935.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος και από το 1959 εργάζεται ανελλιπώς με την εφημερίδα "Τα Νέα". Έχει γράψει στίχους εκατοντάδων τραγουδιών σε πρωτότυπη ποίηση αλλά και από μετάφραση (Λόρκα, Νερούδα).

Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία εκ των οποίων "Επαρχίες της Αθήνας", "Η Τουρκία χωρίς φερετζέ", το θεατρικό "Ο δρόμος" (1969) και την κριτική μονογραφία "Ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος για τη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου".

Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερ. Εφημ. Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Εταιρείας Μουσικοσυνθετών Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ανέλαβε δημοσιογραφικές αποστολές στην Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Έχει τιμηθεί με βραβείο δημοσιογραφικού διαγωνισμού ΕΣΑΤ (1965). Η ΕΣΗΕΑ τον τίμησε επίσης για την προσφορά του, απονέμοντας του δια χειρών του Πάνου Σόμπολου το ανώτατο βραβείο της "ΞΕΝΟΦΩΝ" (2009).

Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση ως παρουσιαστής εκπομπών, προσώπων με έντονη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές κριτικές επιτροπές.
Έχει πολλές φορές εκφράσει δημόσια την άποψη αλλά και την αντίθεσή του σε διάφορους πολιτικούς χειρισμούς.
Είναι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ.
Είναι κάτοικος Αθήνας και ομιλεί γαλλικά.
Συνεργάστηκε με τον Μάνο Λοΐζο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ.
------------------------------------------------------------
τα νησιά τον χειμώνα, τα λατρεύω.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ.
ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΗΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΠΑΤΕ,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.


Π. ΧΡ.