ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ...


Δελτίο τύπου

Πειραιάς, 29 Δεκεμβρίου 2009

Η ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD, διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου M/V AEGEAN WIND εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για το γεγονός ότι οι αρχές του CURACAO αρνούνται μέχρι στιγμής την παράδοση και επαναπατρισμό των σορών των ναυτικών μας. Η εταιρία ζήτησε τη συνδρομή των αρμόδιων Ελληνικών αρχών οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα.
Μέχρι αυτή την ώρα η εταιρία σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές εντός και εκτός Ελλάδος, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση του προβλήματος και τον επαναπατρισμό των ναυτικών μας.
Προς απάντηση ορισμένων δημοσιευμάτων, η εταιρία ATLANTIC BULK CARRIERS MANAGEMENT LTD επαναλαμβάνει ότι το πλοίο πληρεί όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς και η ετοιμότητα των συστημάτων του καθώς και η εν γένει συντηρησή του γίνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές.
Σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης (sprinkler) για κοιτώνες, κοινούς χώρους ή χώρους ενδιαίτησης (accommodation), δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς μέχρι σήμερα, για οποιουδήποτε είδους ποντοπόρα, μη επιβατηγά, πλοία.
Το ίδιο ισχύει για την αυτόματη διακοπή του συστήματος κλιματισμού . Ανιχνευτές καπνού για πλοία φορτηγά ή και δεξαμενόπλοια , αυτής της ημερομηνίας κατασκευής προβλέπονται στο μηχανοστάσιο και υπήρχαν πράγματι εγκατεστημένοι στο ΑΕGEAN WIND.
----------------------------------------------------------------
Τηρώντας την δεοντολογία δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της εταιρείας.
Βέβαια δεν μας λέτε τι είσασταν τελικά υποχρεωμένοι να διαθέτετε επι του πλοιου σας, ΄΄οπως επίσης δεν μας απαντατε για ποιούς κανονισμούς μιλάτε, σε πόιά SOLAS ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ και τελικά, πολύ απλά, με το φτωχό μυαλό μου αντιλαμβάνομαι πως, μια τόσο καλή εταιρεία με τόσα πλοία κ.λ.π. κ.λ.π δεν διέθετε ούτε τα πιο απλά συστήματα ...
πυρασφάλειας, αφου είχε αυτο το δικαίωμα, όπως μας λέτε πάντα , εσείς...
καλα κάνετε εσείς, την δουλειά σας κάνετε.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΑΡΜ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ, ΑΓΗΜΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΕΞΗ...
ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ
ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ.... ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ,
ΓΙΑΤΙ...
ΠΟΥ ΝΑ ΓΕΙΡΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΖΥΓΟΙ, ΜΑΝΑΔΕΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑΥΤΙΚΟΙ...
Αν κάποτε σε αυτη τη χώρα αποδοθεί δικαιοσύνη σε ναυτικη τραγωδία, θα με δείτε,
για πρώτη φορα σε αυτο το ρεπορτάζ, να γελάω.
αλλα...

ποπη χρ.