ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

αδιεξοδο για τα...βουνα σκουπιδιων στο επινειο...


Πειραιάς : 19 / 12 / 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σήμερα 19-12-2009 το Σωματείο μας σύρθηκε στα δικαστήρια από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να παρθούν ασφαλιστικά μέτρα για να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας.

Δεν πέρασαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον των “συνεργατών τους” – εργαζομένων στην καθαριότητα, για τυπικούς λόγους.

Οι λόγοι όμως που πρέπει να ανακαλέσουν την απόφασή τους δεν είναι τυπικοί, είναι ουσιαστικοί.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι άβουλα όντα για να παρασύρονται και να υποκινούνται, διαθέτουν και γνώμη και κρίση.

Σας καλούμε για άλλη μια φορά να αναλάβετε τις ευθύνες που έχετε απέναντι στο Πειραϊκό Λαό πλησιάζοντας οι Ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και για να βγείτε από το αδιέξοδο που έχετε περιέλθει, να ανακαλέσετε την απόφαση τροποποίησης του οργανισμού και δη την ίδρυση ξεχωριστής Διεύθυνσης Οδοσάρωσης όπως αυτή περιγράφετε στην εν λόγω τροποποίηση.

Αντί αυτού δημιουργήστε στην υπάρχουσα Διεύθυνση Καθαριότητας ένα Τμήμα Οδοσάρωσης στο οποίο θα ανήκουν πέντε γραφεία Οδοσάρωσης, ένα για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

Παράλληλα να προβλεφθούν αλλά και να προκηρυχθούν άμεσα 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ΥΕ εργατών καθαριότητας οι οποίες θα διανεμηθούν ισόποσα στα πέντε Γραφεία Οδοσάρωσης.